Tambah Susu Ibu Dengan Umma Lacto

September 17, 2014

Lately bila aku bukak Facebook je penuh newsfeed aku dengan status-status kawan-kawan aku yang tengah mengandung, sudah mengandung dan tengah dalam operasi BF (breastfeed). Ada yang seronok, ada yang cuak dan ada jugak yang susah hati.

Yang seronok tu, aku pun tumpang lah gembira sekali. Tapi yang kebanyakan susah hati tu, susah jugak aku nak bagi kata-kata nasihat. Ada yang susah hati sebab morning sickness yang teruk lah, susah hati pasal anak sakit kuning dan ada jugak yang susah hati pasal susu tak cukup untuk anak. Alahai.

Mudah Hamil

Yang pasal morning sickness dan sakit kuning tu, aku tak berani lah nak bagi kata-kata semangat pada dieorang lebih-lebih. Tak pasal-pasal kena penampor percuma karang. Hahaha. Orang tengah tak larat sedih-sedih, kita bagi nasihat panjang lebar pulak karang. Tapi untuk tambah susu ibu tu, aku ada lah bagi cadangan sikit pada kawan-kawan ibu baru aku untuk mencuba UMMA LACTO

Apa itu UMMA LACTO?

Umma Lacto ni kalau korang google, memang bersepah review pasal produk dari Secret Legacy ni. Kakak aku pun ada pakai produk dari Secret Legacy ni tapi dia pakai Harum Malam. Berbalik pada Umma Lacto ni, dia adalah ramuan khas untk ibu-ibu yang menyusukan anak.

Umma Lacto ni dirumus dari 19 bahan semulajadi yang berkhasiat seperti:
  • Susu kambing
  • Susu skim
  • Kurma
  • Habbatus sauda
  • Madu 
  • Estrak halia
  • Alfafa
  • Kismis
  • Halba
  • Beras perang
  • Stevia
  • Spirulina
  • Manna (gam arab)
  • Serbuk soya
  • Ekstrak bawang putih
  • Fruktosa
  • Serbuk protein
  • Fibre dari buah-buahan
Umma Lacto

Khasiat utama Umma Lacto ni dapat menambahkan kualiti susu ibu. Ha, setel problem bagi ibu-ibu yang ada masalah kurang susu, insyaAllah. Sebenarnya, selain menambah susu ibu, Umma Lacto ni banyak lagi kelebihan dia macam:

Kelebihan Umma Lacto:

-membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
-membantu mengelakkan sembelit
-membantu kesihatan perut dan kolon
-sebagai prebiotik ibu dan anak
-membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut



Amboi, nampak je perkataan mencantikkan kulit terus awek-awek kat luar nak nak beli Umma Lacto ni eh? Hahahaa. Jangan. Jangan. Produk ni dibuat khusus untuk ibu-ibu yang menyusukan anak saja. Kalau yang remaja-remaja tu nak muka cantik, pergi cari Harum Malam.


Kalau korang atau kawan-kawan korang atau saudara-saudara korang nak cuba produk Umma Lacto ni, aku rasa sekarang ni waktu yang paling best. Nak tahu sebab apa? Sebabnya sekarang diaorang tengah buat promosi.


Umma Lacto

Harga Sekotak : RM60

*Promosi terbaru dari Umma Lacto, beli dua kotak PERCUMA 1 kotak dengan harga hanya RM120!

Secret Legacy

Kalau nak, tak payah susah-susah pergi kedai cari. Order je dekat website Secret Legacy. Kan senang? :)

Untuk lebih maklumat, layari website dieorang.

Legacy Secret Trading



Aku tahu ada korang yang rasa ragu-ragu sebab ada terdengar atau terbaca pasal poduk tiruan Legacy Secret ni kan. Tak apa, hari ni aku nak tunjukkan pada korang antara cara mengenal pasti ciri-ciri keselamatan produk Legacy Secret

1. Pengesahan Melalui Visual
Lihat perkataan “LS”dari sudut serong 15 darjah
 

Legacy Secret

Legacy Secret
2. Pengesahan Melalui Sentuhan
Cetakan timbul yang dapat dirasa menggunakan jari

Legacy Secret
Harum Malam
3. Pengesahan Melalui QR Wechat
Imbas kod produk dan info akan diberikan

Kod Legacy Secret
Kod Legacy Secret

Kod Legacy Secret

PERINGATAN !!!
1 QR kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja .
Sekiranya melebihi had, anda akan diberikan no telefon syarikat kami untuk pengesahan produk.
Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan.
Wechat ID : harummalam

Video Rujukkan : http://www.youtube.com/watch?v=STxfeckDrL8&feature=youtu.be

Sumber Rujukan
www.harummalam.com
www.legacysecret.com
www.facebook.com/WanitaPerfect


P/s: Dah lama aku menyepi tanpa entri baru lepas majlis kahwin abang aku kan? Sebenarnya aku dah sebulan lebih tak berapa sihat. Sekarang ni Alhamdullillah dah sihat sikit. Doa kan keadaan aku makin baik ok? Thanks.
 


You Might Also Like

0 comments

Facebook

INSTAGRAM

Twitter