Target Berblogging Untuk Tahun 2015

Dah masuk tahun baru woi. Hari ni kita dah masuk ke tahun 2015 yang InsyaAllah penuh barakah ni. Ceyh, tahun baru kalendar Gregorian kau semangat sangat. Tahun Baru Islam? :p

Target
Hahahha. Bedebush, merah muka kena batang hidung sendiri. Sempena nak masuk tahun baru ni, aku ada beberapa target yang aku nak capai pada tahun depan. Aku letak kan kejayaan target pada dua tahap. Maksudnya, aku nak semak lah sama ada aku berjaya atau tidak mencapai target pada bulan Jun dan Disember 2015 nanti.

Target ni bukan untuk target individu -- maksudnya bukan untuk diri sendiri. Tapi, lebih kepada target aku dalam misi berblogging ni. Antara target-target yang aku nak capai pada tahun depan:

Blog
Blog
Follower
Follower blog Fadzi Razak mencapai 800 orang pada penghujung bulan Jun 2015
Follower blog Fadzi Razak mencapai 1500 orang pada penghujung bulan Disember 2015

Pageviews
Pageview 100 000 pada penghujung bulan Jun 2015
Pageview 500 000 pada penghujung bulan Disember 2015

Unique Views Per Day
Unique views 500 per day pada penghujung bulan Jun 2015
Unique views 1000 per day pada penghujung bulan Disember 2015   

Entri
Publish entri 2 kali sehari sampai penghujung bulan Jun 2015
Publish entri 3 kali sehari sampai penghujung bulan Disember 2015

Events
Sertai  5 event sampai penghujung bulan Jun 2015
Sertai  10 event sampai penghujung bulan Disember 2015

Income
Income
Nuffnang
Cashout Nuffnang pertama kali, minimum RM50 pada penghujung bulan Jun 2015
Cashout Nuffnang kali kedua, minimum RM50 pada penghujung bulan Disember 2015

ChurpChurp
Cashout ChurpChurp minimum RM50 pada penghujung bulan Disember 2015

8Share
Cashout 8Share pertama kali, minimum RM50 pada penghujung bulan Jun 2015
Cashout 8Share kali kedua, minimum RM50 pada penghujung bulan Disember 2015


Media sosial
Media Sosial
Facebook Fan Page
Dapat 300 Like pada penghujung bulan Jun 2015
Dapat 500 Like pada penghujung bulan Disember 2015

Twitter
Dapat 100 follower pada penghujung bulan Jun 2015
Dapat 200 follower pada penghujung bulan Disember 2015

Instagram
Dapat 500 follower pada penghujung bulan Jun 2015
Dapat 1000 follower pada penghujung bulan Disember 2015

Google+
Dapat 500 follower pada penghujung bulan Jun 2015
Dapat 1000 follower pada penghujung bulan Disember 2015


Kalau korang baca ni mesti korang akan cakap, amboi cita-cita. Tinggi nau. Mampu ke? Kehkehkeh. Ini pun namanya target. Target kena lah tinggi sikit. Tak capai pun tak apa asalkan kuat usaha. Bak kata orang putih "Shoot for the moon, even if you fail, you'll land among the stars" walaupun secara faktanya bintang lebih jauh dari bulan. :p 
 
Korang pulak? Apa target tahun baru untuk dunia blogging korang? Jom lah kongsi dengan aku.

0 comment... add one now