Cara Mudah Ubati Rabun Dan Silau - Trigold Eyecare

March 10, 2015

Sejujurnya, aku tak drive kereta sendiri sebabnya, aku rabun dan silau. Nak nak lagi bila malam-malam. Memang gila silau. Even naik motor pun, aku boleh tak nampak divider jalan. Pernah aku nak terlanggar divider jalan waktu bawak kawan aku malam-malam lepas balik lepak dari mamak masa degree dulu. Lepas tu degil tak nak pakai spek mata pulak tu.

Sekarang ni pulak, bila jadi co-pilot bile pergi mana-mana, mesti driver stress. Sebabnya, signboard dah dekat baru aku nampak nama jalan. Tak pepasal terlepas jalan keluar. Hahaha. Akhirnya aku nekad. Aku nak cuba satu produk ni Trigold Eyecare dari Legacy Secret (punyalah tak nak pakai spek).

Trigold Eyecare
   
Trigold Eyecare ni adalah sejenis minuman kesihatan untuk mengatasi masalah rabun mata, silau mata, penglihatan kabur dan sebagainya. Memang sesuai sangat lah dengan aku yang rabun dan silau ni. 

Antara Kegunaan/Khasiat Trigold Eyecare ni: 

  • Membantu mencerahkan penglihatan mata. 
  • Mempunyai kandungan antioksida yang tinggi.
  • Melindungi mata dari sinaran yang tidak elok.
  • Menghilangkan masalah mata kering/berair/merah/gatal (resdung)
  • Mengurangkan masalah rabun mata dan silau 
  • Mencantikkan/melembapkan mata lesu dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. 
 

Isi Kandungan Trigold Eyecare:

  • Lutein - Melindungi fungsi penglihatan, mencegah katarak mata dan memperkuatkan retina.
  • Ekstrak Bilberry - Mengatasi gangguan pembuluh darah dan penyakit mata kerana mengandung zat aktif yang disebut antosianosida atau lebih dikenal dengan antioksidan.
  • Ekstrak Sunflower Seed - Sumber yang sangat baik dari vitamin E dan bertindak sebagai antioksidan.
  • Ekstrak Lobak merah - Mencerahkan penglihatan mata disamping membantu menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menormalkan metabolisme.
  • Ekstrak Tomato - Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.
  • Ekstrak Brokoli - Mempunyai beberapa zat gizi seperti vitamin A, B, C, K, dan mineral seperti kalsium juga zat besi bertindak menjaga kesihatan mata.
  • Ekstrak Elderberry - Merawat mata yang kabur.
  • Ekstrak Apple - Memberikan kesihatan pada mata dan penglihatan.

Sejak aku mengandung ni, aku sangat-sangat menjaga apa yang aku makan. Risau jugak kalau produk yang aku ambil tu merbahaya untuk ibu-ibu mengandung ke ada efek pada baby nanti kan. TRIGOLD EYECARE ni pun aku ambil sebab kandungan yang ada dalam ni cuma herba dan buah-buahan saja. Memang selamat untuk ibu-ibu mengandung ataupun yang ibu menyusu.

Trigold Eyecare

Cara nak ambil Trigold Eyecare ni pulak senang sangat. Cuma ambil 1 sudu besar 2 kali sehari lepas makan. Aku nak senang ambil Trigold Eyecare ni lepas makan tengah hari dan makan malam sebabnya pagi-pagi aku cuma minum air je. Kadang-kadang aku sarapan pun dah lambat. Rasa Trigold Eyecare macam rasa buah. Bau dia, kalau korang pertama kali bukak penutup botol ni mesti tak nak tutup. Bau dia serius sedap. Aku duk asyik hidu je bau dia kalau nak minum Trigold Eyecare ni. Hahahha.

Sebotol Trigold Eyecare ni boleh tahan dalam 10-12 hari bergantung pada penggunaan. Jika masalah teruk, aku sarankan korang ambil 4 sudu sehari, 2 kali pagi sebelum makan dan 2 kali malam sebelum tidur. Kalau korang punya power tinggi sangat kena consume lama lah sikit disamping jalani latihan fokus mata setiap hari. Untuk yang power kecil tu, InsyaAllah memang nampak kesan.

Trigold Eyecare

Harga untuk Trigold Eyecare ni pulak pada aku sangat berbaloi. Sekarang ni siap ada promosi lagi. Kalau korang borong 3 botol terus, dapat RM40 sebotol. 
  • Sebotol RM45/49ss (Normal tanpa postage)
  • 3 botol RM135/140ss (Normal tanpa postage)
  • PROMOSI : 3 BOTOL RM120/130SS

Kalau korang-korang pun ada masalah rabun atau silau dan tak nak pakai spek (macam aku), korang boleh dapatkan Trigold Eyecare ni melalui:

Laman web Trigold Eyecare
Facebook Trigold Eyecare

Kalau korang ada sebarang pertanyaan pasal produk Trigold Eyecare ni, korang boleh join Group Tips Penjagaan Mata. Semua pertanyaan korang pasal produk ni insyaAllah akan terjawab.  

Eh, dah lah, aku nak rembat kunci kereta laki aku. Nak pergi drive. Kekekekke.






You Might Also Like

3 comments

  1. Hai fadzi, slps pggunaan trigold mcm mn result still pki spek @ xpki trus dah, feedback me ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zie, saya pakai sebotol je. lepas tu tak terus kan. still pakai spek lagi tapi just bile study je. waktu tak study, saya dah tak pakai :D

      Delete
  2. Semua orang ingin sekali mempunyai mata yang sehat dan bebas dari banyak masalah. Tapi sekarang, apa lagi ditambah dengan banyaknya gadget, penggunaanya yang terlalu lama ngelihat layar, akan kemungkinan semakin banyak yang terkena maslah mata. Semoga menjadi pengguna yang pintar :)

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter