Kemasukan Ke Program Postgraduate UITM September 2015

April 26, 2015

UiTM sekarang ni dah buka kemasukan baru program postgraduate untuk bulan September 2015 ni. Jadi, kalau ada sesiapa antara korang yang berminat untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Master ataupun PhD, boleh lah mula buat permohonan untuk intake yang akan datang ni.

Kemasukan Ke Program Postgraduate UITM September 2015

Permohonan untuk intake bulan September 2015 program postgraduate UITM (Master dan PhD) dah pun bermula pada 12 April yang lepas. Permohonan ini akan tamat pada 14 Jun 2015. Jadi, korang ada masa lebih kurang 2 bulan lagi untuk melengkapkan application korang tu.


Macam mana nak memohon untuk kemasukan September 2015 UiTM Program Postgraduate?

Mudah saja. Korang pergi saja ke laman web IPSis dan pilih Online Application Admission September 2015 Intake. Lepas tu korang akan dibawa ke satu page untuk korang baca dokumen apa yang perlu disediakan dan isi kan borang permohonan di page tu.

Tapi, ada berita gembira untuk korang-korang yang baru-baru bercadang nak memohon tu. Pada 16 Mei 2015 hari Sabtu nanti akan diadakan Promosi Program Sarjana dan Kedoktoran UiTM bertempat di SACC Convention Centre, Shah Alam. Kelebihan yang korang akan dapat sewaktu hari promosi tu nanti, 300 pemohon pertama akan dapat YURAN PROSES KEMASUKAN SECARA PERCUMA. Kalau tak silap aku maksudnya, tak payah beli no pin.

Kemasukan Ke Program Postgraduate UITM September 2015

Apa yang penting, korang pergi ke page Online Application for Postgraduate Studies ni dulu sebelum pergi ke Hari Promosi Program Sarjana dan Kedoktoran UiTM ni untuk tengok dokumen apa yang perlu untuk permohonan. Bawa siap-siap terus. Mungkin boleh mohon terus dekat sana, aku tak pasti. Tapi bawak saja lah. Apa-apa hal kan senang?

Kepada yang nak sambung belajar tu, teruskan usaha. Good luck dan jangan putus asa macma aku yang dah rasa malas nak sambung sebab asyik tertangguh banyak kali je. Hihihih.




You Might Also Like

5 comments

  1. Salam. Fadzi, nampaknya saya dah terlepas tarikh penting ni. Lagi pun saya baru saja habis degree 23/6/15 hari tu. Bila agaknya next application for master/PhD?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam faizal. Next intake probably akan buka dalam bulan 7 atau 8 macam tu. Nanti alert ya :)

      Delete
  2. Anonymous29 June, 2015

    Salam...sy dh beli nom pin upu 12/6 aritu..lpas tu cuba isi prmohonan...tp ad msalah dgn nom pin tu...end up x boleh isi..dh call bank..bank kata nom pin tu xde msalah...xtau knp... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada cuba call IPSIS tak? Tapi permohonan dah tutup :(

      Delete
  3. +60355230343

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter