3 Menu Open House Hari Raya Yang Rare

Dalam 2 minggu lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Agak-agak tahun ni, ramai tak yang buat open house raya? Hari raya ni lah masa untuk kita nak makan banyak-banyak. Betul tak? Eh eh, tapi jangan lupa ziarah kubur dan berkunjung ke rumah saudara-mara pulak. Boleh dapat duit raya. Hehehe.

Biasa kalau korang pergi open house Raya, apa makanan yang ada dalam menu open house tu? Hari ni aku nak share dengan korang antara Menu Open House Hari Raya Yang Rare.

3 Menu Open House Hari Raya Yang Rare

Kadang-kadang kalau pergi open house raya, menu dia sama je kan? Lemang, ketupat, kuah kacang, tart nenas etc. Apa kata kali ni kita buat sesuatu yang agak rare untuk menu open house raya kita nanti?
 
Ais Krim Magnum

1. Ais Krim Magnum

Kalau ada rumah yang buat open house dan buat AIS KRIM MAGNUM ni sebagai dessert, memang berjam-jam aku duduk dekat rumah ni semata-mata nak ulang makan magnum ni je. Hahahha. Serius, kalau ada yang nak buat dessert ais krim Magnum ni untuk open house rumah korang, boleh tengok dekat sini -> Magnum For Pleasure Seekers. Mesti korang puas hati.

Mille Crepes
Sumber: VKeong.com

2. Mille Crepes

Kalau siapa yang pernah makan kek crepe ni, mesti korang nak repeat beberapa kali lagi. Serius sedap. Banyak pilihan pulak tu. Dalam banyak-banyak kek crepe, aku suka yang oreo punya. Mak aih, ada tak yang nak buat open house bagi appertizer Mille Crepes ni?
 

Roti canai

3. Roti Canai

Siapa yang tak suka roti canai? Siapa yang tak suka, memang bukan orang Malaysia lah. Hehehhe. Ada tak korang pernah jumpa menu open house raya buat roti canai? Setakat ni aku tak pernah nampak lagi. Harap-harap tahun ni ada yang buat roti canai dalam open house diaorang.

Kalau korang-korang yang duduk dekat area Shah Alam tu yang buat open house, jangan lupa ajak aku sekali. Eh eh tak tahu malu betul aku ni hahaha. :p

Nak tahu dessert apa paling sedap di alam semesta ini? Klik sini -> Mengidam pencuci mulut mewah dengan harga yang murah?



{ 8 comments.. read them below or add one }

Amanda Suria Amanda Suria 05 July, 2015
yang roti canai tu je jadi pilihan sekarang ni...nak jugakkkkk
Puan Wawa Puan Wawa 05 July, 2015
haha..yg ice cream tu terover rare.. klu pergi, makan ice cream dlu klu wawa..hihi
aswaleyla aswaleyla 06 July, 2015
perghhh . kalau open house ada magnum. kite pergi bersila dekat rumah dye . petang baru balik.
Fadzi Razak Fadzi Razak 18 August, 2015
terbaik la kalau ada open house yang buat roti canai :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 18 August, 2015
hahaahh rasa nye kalau ade rumah buat open house hidang ice cream, itu je la yang kena refill setiap 5 saat hahaa
Fadzi Razak Fadzi Razak 18 August, 2015
heheeheeh go beli syira
Fadzi Razak Fadzi Razak 18 August, 2015
duduk terus satu hari dekat rumah tu. lagi best huhuhu