Kulit Cerah Dengan MIKA Sakura White [REVIEW & GIVEAWAY]

September 01, 2015

MIKA Sakura White Review

Biasanya kita selalu dengar orang Korea asyik dengan pembedahan plastiknya. Orang Jepun pulak terkenal dengan teknologi kecantikan diaorang. Mesti kita akan cakap, alah orang Korea tu pembedahan plastik je. Orang Jepun pulak pakai main teknologi je. Ha, jangan terkejut. Sebenarnya orang Korea dan Jepun ni nak menjaga kecantikan, diaorang mengamalkan ekstrak semula jadi bunga sakura sebagai agen anti penuaan diaorang. Sebab tu diaorang nampak awet muda selalu.

Berminat nak dapatkan wajah serta kulit yang awet muda? Dengan PERCUMA? Baca entri ni sampai habis. Mesti korang akan rasa teruja sebab aku nak kenalkan korang dengan satu produk terbaru untuk mencerahkan kulit wajah dan badan korang iaitu MIKA SAKURA WHITE.

MIKA Sakura White

Apa Itu MIKA Sakura White?

MIKA Sakura White adalah satu supplemen kecantikan yang boleh mencerahkan kulit wajah dan badan secara menyeluruh. Produk ini bukan semata-mata memutihkan tapi lebih kepada putih merah jambu. Selain itu juga MIKA Sakura White mampu memudarkan parut, menaikkan seri wajah serta sebagai agen anti penuaan. 

5 Fungsi MIKA Sakura White

  • Memutihkan kulit muka
  • Memutihkan kulit badan
  • Menghilangkan jerawat dan parut jerawat
  • Menghilangkan jeragat
  • Menaikkan seri muka

Testimoni MIKA Sakura White
Pengguna MIKA Sakura White yang dah gunakan produk ni pun mengakui keberkesanan dia. Sebelum pakai MIKA, muak dia macam gelap sikit, berjerawat dan bergeragat. Lepas je dia amalkan MIKA Sakura White ni, kulit dia makin putih dan jerawat serta jeragat makin berkurang.

Kelebihan MIKA Sakura White

  • 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA
  • 100% tiada bahan kimia dan tiada kesan sampingan yang negatif
  • Diformulasi oleh doktor perubatan bertauliah Malaysia dengan kepakaran teknologi Korea
  • Sesuai untuk semua jenis kulit lelaki & wanita
  • Ekstraknya antara agen anti penuaan yg paling berkesan dan terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun & Korea
  • LULUS Kementerian Kesihatan Malaysia
  • Sangat sedap untuk dikemam.

Cara Pengambilan MIKA Sakura White

  • Kemam atau kunyah satu biji MIKA Sakura White 2 kali sehari (pagi dan malam sebelum tidur)
  • Ambil MIKA Sakura White ni sebelum makan
  • Banyakkan minum air masak 

MIKA Sakura White
Ni ha, Uyaina yang bertanding dalam Pencarian Nona Manis tu pun pakai MIKA Sakura White ni tau. Korang tak nak putih merah jambu macam Uyaina ni ke?

Kalau korang ni jenis yang tak suka minum ubat yang entah apa-apa rasa dia, tak suka telan ubat pil yang rasa pahit, aku rasa MIKA Sakura White ni memang sesuai untuk korang. Sebabnya, rasa MIKA Sakura White ni memang sedap. Macam rasa gula-gula perisa anggur. Nak kemam ke nak kunyah ke memang tak dak hal lah.   

Testimoni MIKA Sakura White
Dia macam ni lah. Kalau korang ambil supplemen ni, make sure korang konsisten je ambil. Dan banyakkan minum air masak. Kalau dua benda ni korang amalkan masa ambil supplemen MIKA Sakura White ni, insyaAllah cepat nampak kesan dia.

Tapi, tapi. Pastikan korang tak tergolong dalam golongan yang aku list kan dekat bawah ni. Sebab yang dalam list kat bawah ni, tak boleh ambil MIKA Sakura White ni tau.
  • Ibu mengandung bawah 3 bulan.
  • Ibu menyusu baby bawah 3 bulan TAPI atas 3 bulan BOLEH.
  • Ada penyakit kronik seperti Darah Tinggi, Kencing Manis, Jantung, Buah Pinggang.  
  • Bawah umur 12 tahun.
Testimoni MIKA Sakura White
Ini satu lagi testimoni. Korang tengok gambar belah kanan. Macam gelap sikit kan. Lepas tu macam ada bintik-bintik hitam dekat muka dia. Tapi lepas je die ambik MIKA Sakura White, memang semakin putih dan korang perasan tak? Bintik-bintik hitam tu dah hilang. Memang nampak macam amoi cantikkkkk!
Nak lagi best? Sekarang ni Procrowd Holdings tengah buat promosi untuk MIKA Sakura White ni untuk 200 pembeli yang terawal. Apa-apa korang nak tanya atau nak beli terus MIKA Sakura White ni boleh whatsapp terus Sis Ara dari Procrowd dekat nombor ni 0132037799



MIKA Sakura White Giveaway

Now now, mesti korang tak sabar nak menang MIKA Sakura White ni sebab nak cantik putih merah jambu kan? Putih cerah macam Edward Cullen dah terlalu mainstream sekarang. Putih sangat tak cantik jugak. Kalau putih merah jambu, masyaAllah lagi cantik. Hohohoh. So, kalau korang nak berpeluang untuk menang supplement kecantikan MIKA Sakura White ni, caranya mudah saja. 

Tak perlu buat entri.
Tak perlu share sana sini.
Tak perlu jadi blogger. Korang yang tak ada blog pun boleh join.

Caranya:

1. Follow Blog Fadzi Razak
3. Like Fanpage Blog Fadzi Razak
4. Like Fanpage Rahsia Kecantikan Wanita
5. Jawab soalan 
(a) Apakah rasa MIKA Sakura White?
(b) Siapakah nama dan apakah nimbor telefon penjual MIKA Sakura White dalam entri ni?
(c) Kenapa anda mahukan MIKA Sakura White ini?

Senang je kan? Selepas, Like dan Follow blog, IG dan FB dekat atas, pastikan korang tuliskan ID IG dan FB korang untuk aku cross check. Senang je. Copy paste dekat bawah dan isikan tempat kosong dengan korang punya ID dan jawapan DEKAT BAHAGIAN KOMEN DI BAWAH.
1. ID Instagram:
2. ID Facebook:
3. Jawapan:
(a)
(b)
(c)


MIKA Sakura White

  • Giveaway MIKA Sakura White ini akan berlangsung selama sebulan bermula 1 September 2015 hingga 30 September 2015.
  • Seorang pemenang bertuah akan memenangi sekotak MIKA Sakura White yang bernilai RM129.00.
  • Pengumuman keputusan giveaway akan dibuat di laman sosial @fadzirazak (make sure korang follow dan like media sosial aku untuk pengumuman) pada 1 Oktober 2015.
  • Pemilihan pemenang adalah berdasarkan jawapan yang tepat (a) dan (b) serta jawapan yang paling kreatif (c).
  • Giveaway terbuka kepada semua pembaca Blog Fadzi Razak (blogger ataupun bukan blogger).
Good luck! :D

Sekarang Procrowd Holdings sedang mengadakan promosi untuk 200 pelanggan terawal. Sebarang pertanyaan cepat whatsapp Sis Ara dari Procrowd - 0132037799


You Might Also Like

35 comments

  1. 1. ID Instagram: @hajarshikin / https://instagram.com/hajarshikin/
    2. ID Facebook: Hajar Shikin / https://www.facebook.com/hajar.shikin.7
    3. Jawapan:
    (a) Gula-gula perisa anggur
    (b) Hajar Shikin / 013- 748 5863
    (c) Saya mahukan MIKA Sakura White ini kerana untuk memutihkan muka dan badan serta menghilangkan parut jerawat. Yang membuatkan saya paling stress adalah parut jerawat. Walaupun memakai mekap, parut jerawat ini tetap boleh nampak. Nak berhadapan dengan ramai orang pun segan.Saya akui, walaupun dah guna bermacam produk tapi parut jerawat ini tetap kebal dengan benda tu semua. Jadi saya berharap dapat menggunakan MIKA Sakura White dan mampu menyelesaikan masalah saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join hajar. hajar boleh buat perubahan sikit tak pada soalan nombor 2 (b)? mungkin ada salah faham dekat soalan. saya dah edit soalan. terima kasih

      Delete
    2. Silap baca soalan rupanya..hehe

      Ok, pembetulan

      Jawapan nombor 2 (b) - ( 0132037799 ) Sis Ara dari Procrowd Holdings

      Delete
    3. Ok, terima kasih Hajar :D

      Delete
  2. 1. ID Instagram: www.instagram.com/melacolea
    2. ID Facebook: www.facebook.com/yoorin.melacolea
    3. Jawapan:
    (a) Macam rasa gula-gula perisa anggur
    (b) Sis Ara (0132037799)
    (c) Saya mahukan MIKA Sakura White ini kerana bila usia sudah hampir mencecah ke usia 30-an, kulit sudah kelihatan tanda penuaan. Dengan MIKA Sakura White yang merupakan agen anti penuaan, masalah penuaan kulit wajah saya dapat diatasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana join. Nantikan keputusannya nanti. Good luck! :D

      Delete
  3. wah...sure ramai yang n ak join lepas ni...semua nak putih kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak suria nanti join sekali ya :D

      Delete
  4. Nad baru makan beberapa biji je TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kannn. Hehehhe. Tapi tapi tapi nad dah putih T__T

      Delete
  5. Kalau da puteh, puteh lg x? (Bajet puteh) hAha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha dah putih pun boleh pakai ni ayue. Nak bagi muka nampak pinkish sikit.

      Delete
  6. Replies
    1. Lelaki pun boleh pakai jugak halim :)

      Delete
  7. ID Instagram : https://instagram.com/norcik/
    ID Facebook : https://www.facebook.com/puteri.impianshop
    jawapan :
    a) Rasa gula-gula perisa anggur
    b) Sis Ara dari Procrowrd- 0132037799
    c) Saya mahukan MIKA Sakura White kerana usia dah bertambah..dah 30+++++, dah la belum kawen lagi...confirm2 la nak kulit putih dan cantik. Walaupon dah berumur kulit muka harus sentiasa terjaga, tiada jerawat, jeragat dan paling penting seri muka kena ada. Itu sebabnya Mika Sakura White dapat membantu cik nor mengatasi semua masalah tersebut. Kulit muka putih, badan putih turut sama putih, jerawat dan parut jerawat hilang, jeragat pun tiada dan paling penting menaikkan seri muka itulah tujuan utama kenapa cik nor mahukan MIKA Sakura White.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join cik nor. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  8. 1. ID Instagram: sorry xde akaun IG
    2. ID Facebook: https://www.facebook.com/S.N.farhain

    3. Jawapan:
    (a) Rasa gula-gula perisa anggur
    (b)Sis Ara dari Procrowd/ 0132037799.
    (c)Saya mahukan MIKA Sakura White kerana ingin mengurangkan parut-parut jeragat dan jerawat di muka, dan menaikkan seri wajah yang nampak kusam sekaligus menaikkan keyakinan diri saya ketika bertemu dengan masyarakat khasnya rakan sekerja. Tak lupa juga supaya cik abang bertambah sayang dan hanya pandang muka saya je..Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Terima kasih sebab join farhain. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  9. 1. ID Instagram:@nabihah_arrose
    2. ID Facebook:Nabihah Arrose
    3. Jawapan:
    (a)rasa macam gula-gula perisa anggur
    (b)sis Ara 0132037799
    (c)Kerana saya ingin kelihatan cantik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join nabihah. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  10. Atie..aku nak menang benda ni, Hahaha,

    :: ID Instagram: ilahaliqa
    :: ID Facebook: Cecik Delisa

    Ni hah jawapan untuk soalan ko:

    1. Rasa gula-gula perisa anggur

    2. Sis Ara dari Procrowd : 0132037799

    c. Saya nak test MIKA Sakura White sebab muka saya ni gelap, kusam dan tona tak sekata (macam iklan sangat). Hahaha. Nak juga muka pinkish2 ala-ala testimonial dalam MIKA Sakura WHite ni.

    Dengan umur yang makin meningkat angkanya, moga-moga kulit wajah saya tiada kedutan dan sentiasa awet muda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe Terima kasih kerana join qilah. Nantikan keputusannya nanti. Good luck! :D

      Delete
  11. Bismillahirahmanirrahimm ...
    Saya join ...

    1. ID Instagram: Maaf tiada akaun IG

    2. ID Facebook: https://www.facebook.com/hani.rahman.3

    3. Jawapan: 

    (a) Macam rasa gula-gula berperisa anggur.

    (b)Sis Ara dari Procrowd/ 013 - 203 7799

    (c)Saya mahukan MIKA Sakura White kerana saya ingin kelihatan putih menawan tanpa jerawat dan jeragat. Peeewittt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana join hani. Nantikan keputusannya nanti. Good luck! :D

      Delete
  12. salam kak Fadzi, Murni join :)

    Bismillah...

    1. ID Instagram: https://instagram.com/murnimohdyusof/
    2. ID Facebook: https://www.facebook.com/murnimohdyusof91
    3. Jawapan:
    (a) Rasa MIKA Sakura White macam rasa gula-gula perisa anggur.
    (b) Sis Ara dari Procrowd, nombor tel. 0132037799.
    (c) Konvo Murni dah dekat ni, inshaallah dijangka pada penghujung bulan oktober bulan depan. Memandangkan kak Fadzi buat GA ni, kiranya Murni ambil kesempatan untuk join sekali. Manalah tahu ada rezeki boleh menang. Teringin juga nak selesaikan masalah jerawat yang selalu bertapa di muka ni. Sah-sah kalau dah tumbuh jerawat tu, memang payah sangat nak pudar cepat, makan masa berminggu-minggu jugaklah. Student mana yang tak nak kulit dia nampak flawless bila time konvo, tambah2 bila nak shoot gambar dengan family confirm nak yang terbaik.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join murni. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  13. 1. ID Instagram: https://instagram.com/aiinbaharom
    2. ID Facebook:https://m.facebook.com/aiiiNiiiwan3. Jawapan:
    (a)Rasa gula-gula perisa anggur
    (b)Sis Ara dari Procrowd : 0132037799
    (c)Saya nak menangi MIKA Sakura White kerana tak lama lagi nak celebrate our 5th wedding anniversary, jadinya saya nak clearkan segala jerawat yang ada dan tampil putih pinkish lagi flawless dan glowing untuk suami tercinta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join aiin. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  14. follower #556
    1. ID Instagram:@anajingga
    2. ID Facebook:www.facebook.com/anajingga
    3. Jawapan:
    (a)rasa macam gula-gula perisa anggur
    (b)Sis Ara - 013 203 7799
    (c)untuk kak ana yangberusia awal 40-an, pasti masalah kulit telah mula kelihatan, mana tahu dengan izinNya setelah mencuba Mika Sakura White dapat mengembalikan keremajaan kulit secara semulajadi hanya dengan sebiji sehari sahaja dan pasti akan menjadi testimoni yang baik untuk produk Mika Sakura White ni kan FR :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab join ana. tunggu keputusannya nanti ya. Good luck :D

      Delete
  15. Hoyeeeahh, ada giveaway best lah, hehe. Bismillah, shad join.

    1. ID Instagram: shadhira_
    2. ID Facebook:www.facebook.com/Shadhira91

    Jawapan:
    (a) Rasa gula-gula perisa anggur.
    (b) Sis Ara dari Procrowd. Phone number 013-2037799.
    (c) Shad ingin memiliki MIKA Sakura White kerana Shad inginkan kulit yang gebus-gebas pinky, ingin memiliki kulit wajah bebas dari cela dan dapat menaikkan seri muka setelah mengamalkan MIKA Sakura White. Dengan adanya 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA, kulit muka dan kulit badan menjadi lebih putih akan tercapai dan masalah jerawat dan parut jerawat akan selesai. Supplement MIKA Sakura White ini juga 100% tiada bahan kimia dan lulus KKM. Mudah dan selamat untuk dimakan dan diamalkan. Tiada ragu-ragu lagi untuk memiliki MIKA Sakura White ini. Kulit CANTIK dan CERAH dengan MIKA Sakura White.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana join. Nantikan keputusannya nanti. Good luck! :D

      Delete
  16. Ehh ... Dah join rupa nyer ...
    Punye lah banyak join giveaway, sampai lupa ...

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter