10 Idea Dekorasi Dapur Kecil Dan Bajet

Aku selalu berangan nak ada rumah sendiri lepas tu berangan nak deko macam ni nak deko macam tu. Siapa yang tak suka berangan kan? Heheheh.

Since aku suka sangat rumah-rumah yang kecil (sebab tak payah penat-penat nak bersihkan) aku pun suka lah cari idea design untuk rumah-rumah yang kecil dan bajet. Dan yang paling penting bagi aku dapur lah sebab memang aku suka sangat nak memasak ni. So, lepas survey-survey dan tengok-tengok aku ada jumpa 10 idea dekorasi dapur kecil dan bajet. Nah, aku share dengan korang.

10 Idea Dekorasi Dapur Kecil Dan Bajet

#1


#2


#3



#4


#5


#6


#7


#8


#9


#10

Antara banyak-banyak design dekat atas ni aku paling suka design #10. Sebab kecil je. Mungkin bagi sesetengah orang lagi besar rumah lagi best. Tapi bagi aku, lagi kecil rumah lagi rapat hubungan kekeluargaan tu sebab duduk situ nampak muka suami, duduk sini nampak muka anak. Tak ke?

Oh, semua ni aku tengok dekat website IKEA - Kitchen Inspiration. Banyak lagi design yang dieorang ada tapi aku berkenan dengan yang aku list kan dekat atas ni sebab kecil dan bajet. Kalau korang nak tengok design lain, korang boleh tengok dekat website IKEA - Find Your Dream Kitchen.

6 comments.. read them below or add one

Julia Johari Julia Johari 08 October, 2015
Okey entry ini buat akak tak boleh tido malam...sungguh lah fadzi...kicthen kabinet tak payah nak L shape sgt...straight kitchen nampak sangat cantik kt mata akak...tak perlu besar, kecik pun comel betul....akak suka nombor 1 tu dik...kecik comeyyyyyyy dan klasik mata nak tgk...nak save gambar!
nona senyum2 nona senyum2 08 October, 2015
memang best lahhh tgk design ni semua, macam nakkk jugakkkkk, haha~

pssst, dh join nih ker ?

http://nonasani.blogspot.com/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html
SalbiahM SalbiahM 08 October, 2015
suka yang nombor 6! tapi kalau cantik macam ni, nak masak pun malas..haha. *alasan*
Fadzi Razak Fadzi Razak 08 October, 2015
Heheheh Kak Julia. Gi tengok dekat website IKEA. Lagi tak boleh tidur malam sederet 3 hariiiii :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 08 October, 2015
InsyaAllah nanti saya join :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 08 October, 2015
Hahahahhahah macam faham je alasan tu :p