8 Tarikh Cuti Hujung Minggu Yang Panjang Tahun 2016

Tahun ni aku ada share dengan korang semua pasal tarikh cuti panjang hujung minggu tahun 2015 kan? Disebabkan hari tu  ada reader Blog Fadzi Razak ni tanya macam mana nak tau cuti sekolah 2016 dengan awal, so aku harap ini boleh menjawab soalan dia sikit-sikit walaupun sebenarnya cuti sekolah tu kena tunggu orang atasan confirm kan baru dieorang release date cuti sekolah untuk tahun 2016. Em, sebenarnya tak menjawab soalan sangat lah jawapan aku ni hahahhaa. :p

Ask Fadzi Razak

So, entri ni aku nak share dengan korang tarikh-tarikh cuti panjang yang korang akan dapat pada tahun depan yakni 2016. Selamat memintak cuti! Hahahahha.

Cuti Hujung Minggu Yang Panjang Tahun 2016

Untuk tengok tarikh yang lebih tepat, korang boleh baca dekat sini -> Tarikh Cuti Umum 2016. 

Nak lagi best? Tengok pulak cuti untuk setiap negeri ni dan korang akan dapat tambahan cuti yang panjanggggggg lagi. :D
 
Cuti Hujung Minggu Yang Panjang Tahun 2016
  
Antara idea yang aku boleh sarankan korang untuk bercuti hujung minggu yang panjang ni, korang boleh pergi cuba hotel-hotel unik yang ada dalam Malaysia ni

Atau korang boleh mula plan beli tiket flight dekat AirAsia dekat website AIRASIA ni sebab tiket flight kan kalau beli awal-awal murah. Cari dan tempah tiket AirAsia murah di sini!

Atau korang boleh pergi Genting sebab sekarang ni Genting Resort tengah buat promosi 2 hari 1 malam dengan harga RM50 je. Hotel ni hotel mahal sebenarnya. Kalau nak merasa tidur dekat hotel mahal dengan harga RM50, inilah masanya. Nasib baik aku busy tahun depan, kalau tak memang aku dah book awal-awal.

2 comments.. read them below or add one

Ismiqbal Abdullah Ismiqbal Abdullah 08 October, 2015
Dah boleh start merancang ni...