Cara Buat Biskut Tart Yang Gebu Dan Sedap

October 18, 2015

Cara Buat Biskut Tart Yang Gebu Dan Sedap | Siapa dekat sini buka makan kuih tart? Aku memang hantu biskut tart. Nak nak lagi kalau biskut tart nenas dan cheese tart. Kalau nampak je orang jual, mesti aku meroyan nak beli. Tapi aku ni konon-konon orang DIY, so macam nak buat sendiri. So aku dapatkan satu CD PANDUAN CARA MEMBUAT ANEKA JENIS KUIH TART YANG SEDAP ni. 

resepi biskut tart

Kandungan dalam CD ni merupakan satu pakej lengkap. Macam-macam dia cerita pasal biskut tart dari cara buat kulit tart, macam mana nak buat filling untuk biskut tart, teknik bakar kuih tart dan sampailah cara nak buat corak untuk biskut tart ni. 

Isi Kandungan CD PANDUAN Membuat Tart:
  • Video 1 Membuat Pastri tart
  • Video 2 Membuat Blueberry Cheese Tart
  • Video 3 Membuat Tart Telur
  • Video 4 Membuat Tart Buah-Buahan

Selain daripada itu, korang pun akan dapat ebook dan antara ebook yang korang akan dapat akan cerita tentang:
  • Resepi Pastri dan Tart
  • Soal Jawab Pembuatan Tart
  • 2 Resepi Cupcake Fusion

Ebook ni korang akan dapat melalui email sebab dia ebook je kan bukannya buku berbentuk fizikal. Tapi yang CD tu akan dihantar ke rumah korang.

resepi biskut tart

Bagi aku, ebook da CD ni sangat sesuai bagi korang yang nak cuba menjual pelbagai jenis tart untuk tambah pendapatan sampingan korang sebab dalam ebook ni, korang akan diajar sekali cara nak buat anggaran harga kos dan harga jual, ada macam-macam jenis resepi biskut tart dan dia ajar jugak korang cara pembungkusan yang menarik supaya korang punya tart laku.

Yang pentingnya, korang kena ikut step by step yang ditulis dalam ebook dan CD ni. Jangan risau, ebook dan CD ni ada banyak gambar dan explaination ebook ni pun simple sangat. Senang nak faham.

resepi biskut tart

Kalau korang memang gila minat makan biskut tart, korang boleh dapatkan ebook Panduan Membuat Tart. Kalau korang dah mahir dengan resepi kuih tart, bukan saja korang boleh makan tetiap hari, malah korang boleh jual dan dapat income jugak. So apa lagi, jom dapatkan ebook Panduan Membuat Tart --> Download.


Disebabkan aku suka buat biskut tart, selain daripada dapatkan CD dan ebook panduan membuat Tart ni, aku pun ada pergi ke kelas buat tart di Shah Alam. Saja nak penuhkan masa lapang. Korang dah baca pengalaman aku pergi ke kelas buat tart di Shah Alam ni?



You Might Also Like

26 comments

  1. wah..sedap tuh...terliur tengok..kihkih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya nak buat ni tak terbuat-buat lagi :D

      Delete
  2. sedapnya tengok biskut tart tu...

    ReplyDelete
  3. waa.tengok gambar dah sedap apa lagi nak rasa ..heheh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaahahaha apa lagi ucing. go go dapatkan ebook ni dan buat sendiri. untung2 boleh jual pulak

      Delete
  4. Feveret biskut tart.. Tapi nak buat tu yg lemah tuh.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak dapatkan ebook tu memang senang. nak mula buat tu agak susah sikit kan maria hahahhaa

      Delete
  5. Bestnya kuih tart.. Feveret wawa tart telur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa buat laaaaa. pastu pos sikit ke sini hahahha

      Delete
  6. Fruit tart the best pastu extra cheese... Malas nk buat Cikna beli je,huhuu.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh fruit tart extra cheesa. cik na ni saje je tauuu

      Delete
  7. oh yummy tarts! :D nk start projek baking kt umah gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, fish nak start baking? do update in your blog. nak tengok jugaaa :D

      Delete
  8. So yummmeeehh... I want some also.... Teringin nak rasa... Terutama fruit tart tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. That fruit tart nampak sedap. lagi sedap kalau buat sendiri and tak perlu beli :D

      Delete
  9. Terus nak share ngan my sister yang sekarang sedang buat bisnes baking.
    Thanks for sharing this Fadzi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh great! good luck for your sister ya rawlin!

      Delete
  10. Should share your recipe on making tarts :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Will do but for now, if you want the recipes, you can get it from the link i stated above. :D

      Delete
  11. YUMMMM. Time to start baking!

    ReplyDelete
  12. Minat sangat dgn kuih tart. Gabus2 cara buatnya. Memang bagus grab ebook ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. e-book ni banyak tips die bagi. memang berbaloi kalau beli

      Delete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter