Cara Hilangkan Gatal Di Muka Akibat Jerebu – Malaika Facial Treatment Oil

October 22, 2015

Orang perempuan ni, kalau pasal muka mesti sangat-sangat menjaga. Betul tak? Tak nak ada jerawat, tak nak ada jeragat, tak nak muka berminyak dan kalau boleh nak muka flawless tak ada masalah. Kalau korang rasa korang nak kulit wajah sihat dan cantik, aku nak rekemen dekat korang pakai Malaika Facial Treatment Oil ni.

Malaika Facial Treatment Oil

Lately ni jerebu kuat gila kan? Habis muka aku naik bintik-bintik kecik dan gatal-gatal sebab jerebu tu. Serius seksa. Yang paling gatal dekat hidung, asyik tergaru-garu je. Jadi, aku cubalah pakai Malaika Facial Treatment Oil untuk cuba hilangkan segala kekotoran dekat muka ni. Dan, Alhamdullilah makin lama aku pakai, makin hilang gatal-gatal dekat muka aku.

Malaika Oil ni sebenarnya adalah minyak muka semula jadi yang boleh membersihkan kulit muka secara mendalam dan antara fungsi dia:
  • Menghilangkan jerawat serta jeragat kecil
  • Menghilangkan minyak kotor dari muka
  • Bersihkan alat solek pada muka.
Malaika Facial Treatment Oil

Bagi yang nak cuba Malaika Oil ni, jangan risau. Barang baik ni buatan 100% bumiputera. Malaika Oil ni dibuat di Kelantan dan dah dapat kelulusan KKM pun. Boleh semak dengan nombor pendaftaran NOT150403152K.

Kandungan Bahan Dalam Malaika Oil

Biasanya sebelum aku pakai sesuatu produk tu, aku akan tengok dulu apa kandungan dia. Iya la, takut jugak kalau bahan dia macam-macam pulak kan. Tapi, dalam Malaika Oil ni semua bahan dia semual jadi. So, tak perlu nak risau.
  • Extra Virgin Olive Oil
  • Lemon Oil
  • Castor Oil
  • Temu lawak Powder
  • Herba
  • Bunga-bungaan

Malaika Facial Treatment Oil

Cara Memakai Malaika Oil

Kalau ikut website dieorang, cara pakai Malaika Oil ni 2 kali sehariwaktu pagi dan sebelum tidur malam. Dan kalau ada masalah jerawat atau jeragat yang teruk, sapu semalaman dekat kawasan yang bermasalah tu.

Tapi sebab aku tak ada masalah jerawat atau jeragat sangat, so aku just guna Malaika Oil ni untuk bersihkan muka dari kekotoran je. Nak nak lagi bila keluar waktu jerebu tu. 

Aku balik rumah je, aku rileks kan muka bagi hilang peluh semua. Lepas tu aku sapu Malaika Oil. Biar dalam seminit dua lepas tu aku cuci muka guna pencuci muka biasa. 

Malaika Facial Treatment Oil

Malam pulak aku akan pakai sebelum tidur. Aku akan sapu Malaika Oil dalam seminit dua jugak. Lepas tu cuci macam biasa. Bila tidur tu, aku rasa selesa sangat.

Lepas sapu Malaika Oil dan cuci muka guna pencuci muka biasa, aku rasa muka jadi macam lembut je. Aneeq pun suka pegang-pegang sambil tampar-tampar muka aku bila kiteorang baring sama-sama. >.< 

Yang aku paling suka dengan Malaika Oil ni sebab bau dia wangi. Bau macam lemon citrus sikit. Nasib baik aku mampu tahan diri sendiri. Kalau tak ada minyak ni masuk mulut karang. Hehehehe.

So, kalau korang rasa korang ada masalah muka dan berminat nak dapatkan Malaika Facial Treatment Oil, korang boleh tengok dekat website, Facebook dan Instagram dieorang.



You Might Also Like

28 comments

  1. menarik ni, bolehlah untuk sapa yang memerlukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Seai sangat untuk sesiapa ya ada masalah kulit muka

      Delete
  2. Oh lemon citrus flavour I like! :D yea i need some good stuff for my skin due to the haze

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it has yummy flavor. The smell is great too!

      Delete
  3. Interesting application. Had a good laugh when I read the title cause reading it quick, i read it as something else. HAHAHAA

    ReplyDelete
  4. macam bagus jer produk ini.. nanti nak cuba tengok.. kulit muka memang kering dan gatal waktu jerebu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba nanti. Memang hilang gatal2 muka sebab jerebu tu

      Delete
  5. Sounds like a good local product! The oil based skincare is definitely in the craze right now!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, so true. Malaika is one of the alternative oil based skincare that we can use :D

      Delete
  6. makin banyak local product yang mampu memberi kita skincare yang bermutu. Lagi I also like the flavour of lemon citrus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The flavour is soooo great. And the smells is great!

      Delete
  7. yeah haze makes face itch. I also don't like as haze make my eyes itch too. sometimes my skin also itch because of haze

    ReplyDelete
    Replies
    1. The haze these days are so bad. Good thing this product can help ease our itchiness

      Delete
  8. Kadang2 takut nak pakai produk2 lain sebab kulit sensitif. Tapi baca ingredient produk ni macam okay je. Takde trial pack ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaika ni semu abahan2 dia natural, so rasanya tak perlu risau ada side effect :D

      Delete
  9. This face oil its a bit different, so have to apply then wash off. I have not try it before hopefully it works.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I think this face oil is better because after applying it, we wash our face. so there's no oily feeling afterward :D

      Delete
  10. this seems promising.. can try it next time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great. Please update your testimoni if you try this product. wanna know whether it's good on you or not :D

      Delete
  11. Love good beauty product. Hope to give this a try soon.

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. This product is kinda unique and different because you have to wash your face after applying it. thus you wont feel any oily feeling afterward

      Delete
  12. There's lots of oil products that's good to care for the facial, would like to know how effective is this brand too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can give it a try. i think you'll like it because it smells good too

      Delete
  13. Alamak.
    Macam kena beli gak sebab muka kita pun gatal2 time jerebu and banyak kerja nie.
    Thanks for sharing Fadzi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. Hope this sharing can help :D

      Delete
  14. Sounds like a miracle treatment! And i love the fact that its all natural ingredients :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. These days consumers are getting smarter right. they look for natural ingredient which is safer that chemical

      Delete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter