Cara Hilangkan Gatal Di Muka Akibat Jerebu – Malaika Facial Treatment Oil

Orang perempuan ni, kalau pasal muka mesti sangat-sangat menjaga. Betul tak? Tak nak ada jerawat, tak nak ada jeragat, tak nak muka berminyak dan kalau boleh nak muka flawless tak ada masalah. Kalau korang rasa korang nak kulit wajah sihat dan cantik, aku nak rekemen dekat korang pakai Malaika Facial Treatment Oil ni.

Malaika Facial Treatment Oil

Lately ni jerebu kuat gila kan? Habis muka aku naik bintik-bintik kecik dan gatal-gatal sebab jerebu tu. Serius seksa. Yang paling gatal dekat hidung, asyik tergaru-garu je. Jadi, aku cubalah pakai Malaika Facial Treatment Oil untuk cuba hilangkan segala kekotoran dekat muka ni. Dan, Alhamdullilah makin lama aku pakai, makin hilang gatal-gatal dekat muka aku.

Malaika Oil ni sebenarnya adalah minyak muka semula jadi yang boleh membersihkan kulit muka secara mendalam dan antara fungsi dia:
  • Menghilangkan jerawat serta jeragat kecil
  • Menghilangkan minyak kotor dari muka
  • Bersihkan alat solek pada muka.
Malaika Facial Treatment Oil

Bagi yang nak cuba Malaika Oil ni, jangan risau. Barang baik ni buatan 100% bumiputera. Malaika Oil ni dibuat di Kelantan dan dah dapat kelulusan KKM pun. Boleh semak dengan nombor pendaftaran NOT150403152K.

Kandungan Bahan Dalam Malaika Oil

Biasanya sebelum aku pakai sesuatu produk tu, aku akan tengok dulu apa kandungan dia. Iya la, takut jugak kalau bahan dia macam-macam pulak kan. Tapi, dalam Malaika Oil ni semua bahan dia semual jadi. So, tak perlu nak risau.
  • Extra Virgin Olive Oil
  • Lemon Oil
  • Castor Oil
  • Temu lawak Powder
  • Herba
  • Bunga-bungaan

Malaika Facial Treatment Oil

Cara Memakai Malaika Oil

Kalau ikut website dieorang, cara pakai Malaika Oil ni 2 kali sehariwaktu pagi dan sebelum tidur malam. Dan kalau ada masalah jerawat atau jeragat yang teruk, sapu semalaman dekat kawasan yang bermasalah tu.

Tapi sebab aku tak ada masalah jerawat atau jeragat sangat, so aku just guna Malaika Oil ni untuk bersihkan muka dari kekotoran je. Nak nak lagi bila keluar waktu jerebu tu. 

Aku balik rumah je, aku rileks kan muka bagi hilang peluh semua. Lepas tu aku sapu Malaika Oil. Biar dalam seminit dua lepas tu aku cuci muka guna pencuci muka biasa. 

Malaika Facial Treatment Oil

Malam pulak aku akan pakai sebelum tidur. Aku akan sapu Malaika Oil dalam seminit dua jugak. Lepas tu cuci macam biasa. Bila tidur tu, aku rasa selesa sangat.

Lepas sapu Malaika Oil dan cuci muka guna pencuci muka biasa, aku rasa muka jadi macam lembut je. Aneeq pun suka pegang-pegang sambil tampar-tampar muka aku bila kiteorang baring sama-sama. >.< 

Yang aku paling suka dengan Malaika Oil ni sebab bau dia wangi. Bau macam lemon citrus sikit. Nasib baik aku mampu tahan diri sendiri. Kalau tak ada minyak ni masuk mulut karang. Hehehehe.

So, kalau korang rasa korang ada masalah muka dan berminat nak dapatkan Malaika Facial Treatment Oil, korang boleh tengok dekat website, Facebook dan Instagram dieorang.


{ 28 comments.. read them below or add one }

Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad 22 October, 2015
menarik ni, bolehlah untuk sapa yang memerlukan
Fadzi Razak Fadzi Razak 23 October, 2015
Betul tu. Seai sangat untuk sesiapa ya ada masalah kulit muka
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 31 October, 2015
Oh lemon citrus flavour I like! :D yea i need some good stuff for my skin due to the haze
Mike Yip Mike Yip 31 October, 2015
Interesting application. Had a good laugh when I read the title cause reading it quick, i read it as something else. HAHAHAA
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 31 October, 2015
macam bagus jer produk ini.. nanti nak cuba tengok.. kulit muka memang kering dan gatal waktu jerebu...
Arisa Chow Arisa Chow 31 October, 2015
Sounds like a good local product! The oil based skincare is definitely in the craze right now!
Carol Lam Carol Lam 31 October, 2015
makin banyak local product yang mampu memberi kita skincare yang bermutu. Lagi I also like the flavour of lemon citrus.
Sherry Sherry 31 October, 2015
yeah haze makes face itch. I also don't like as haze make my eyes itch too. sometimes my skin also itch because of haze
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
Yes, it has yummy flavor. The smell is great too!
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
What did you read it as?
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
Boleh cuba nanti. Memang hilang gatal2 muka sebab jerebu tu
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
Yup, so true. Malaika is one of the alternative oil based skincare that we can use :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
The flavour is soooo great. And the smells is great!
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 November, 2015
The haze these days are so bad. Good thing this product can help ease our itchiness
Bella Enveeus Bella Enveeus 01 November, 2015
Kadang2 takut nak pakai produk2 lain sebab kulit sensitif. Tapi baca ingredient produk ni macam okay je. Takde trial pack ke?
Kelly Chin Kelly Chin 01 November, 2015
This face oil its a bit different, so have to apply then wash off. I have not try it before hopefully it works.
Janice Yeap Janice Yeap 01 November, 2015
this seems promising.. can try it next time :)
Wai Yee aka Rane Wai Yee aka Rane 01 November, 2015
Love good beauty product. Hope to give this a try soon.

http://www.ranechin.com/
Ivy Kam Ivy Kam 02 November, 2015
There's lots of oil products that's good to care for the facial, would like to know how effective is this brand too :)
Rawlins GLAM Rawlins GLAM 02 November, 2015
Alamak.
Macam kena beli gak sebab muka kita pun gatal2 time jerebu and banyak kerja nie.
Thanks for sharing Fadzi.
alizasara alizasara 02 November, 2015
Sounds like a miracle treatment! And i love the fact that its all natural ingredients :)
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
Malaika ni semu abahan2 dia natural, so rasanya tak perlu risau ada side effect :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
I think this face oil is better because after applying it, we wash our face. so there's no oily feeling afterward :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
Great. Please update your testimoni if you try this product. wanna know whether it's good on you or not :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
This product is kinda unique and different because you have to wash your face after applying it. thus you wont feel any oily feeling afterward
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
You can give it a try. i think you'll like it because it smells good too
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
No problem. Hope this sharing can help :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
These days consumers are getting smarter right. they look for natural ingredient which is safer that chemical