Cegah Penyakit 3 Serangkai Dengan 7 Café

October 02, 2015

Biasa tak dengar pasal penyakit 3 serangkai? Penyakit 3 serangkai ni adalah penyakit jantung, diabetes dan darah tinggi. Dulu-dulu orang-orang yang berumur je selalu kena penyakit 3 serangkai ni. Tapi sekarang ni, yang muda-muda pun dah ada penyakit macam-macam. Sebabnya kite sekarang ni asyik busy dengan kehidupan harian dan tak hiraukan pasal kesihatan.

7 Café

Sekarang ni banyak sangat produk kesihatan yang ada di pasaran. Tapi hari ni aku nak introduce satu produk untuk cegah penyakit 3 serangkai ni. Produk dia memang sesuai sangat kalau korang ni jenis suka minum kopi – 7 Café


7 Café ini adalah kopi pra-campuran yang 100% tanpa gula. 7 Cafe diperbuat daripada ekstrak tunjuk langit dan pegaga untuk perjalanan darah yang lancar.
 
Kopi tanpa gula


Keistimewaan 7 Cafe

  • Membantu meningkatkan memori
  • Membantu memperbaiki perjalanan darah
  • Membantu mengurangkan lemak dalam badan
  • Membantu meningkatkan kesihatan secara semulajadi
  • Membantu merawat kencing manis
  • Membantu meningkatkan sistem imunisasi dan vitaliti
  • Membantu mengurangkan tahap gula dalam darah
  • Membantu meningkatkan fungsi jantung

Pasal status HALAL dan GMP certified, korang tak perlu risau sebab produk 7 Café ni dibuat dan dikilangkan oleh TPM Biotech Sdn Bhd (anak syarikat Technology Park Malaysia Corp). Boleh baca dekat SINI untuk tahu lebih lanjut pasal TPM Biotect Sdn Bhd ni. Selain daripada 7 Café, Tunas Restu Management Sdn Bhd juga ada mengeluarkan dua produk lain iaitu 7 Berries Collagen dan 7 Love.
 

7 Berries Collagen ini merupakan minuman yang mengandungi pelbagai khasiat semulajadi sebagai minuman tambahan untuk kesihatan tubuh badan. Di antaranya adalah untuk kesihatan. Minuman tambahan 7 Berries Collagen ini diperbuat daripada ekstrak rosselle, ekstrak buah naga, blueberry dan vitaberry. 

7 Love ni pula merupakan gel mandian yang diperbuat daripada elemen air dan bunga yang memiliki kekuatan positif yang dapat menyembuhkan pelbagai penyakit serta menjadi penawar yang mustahil dalam perubatan traditional dari segi fizikal, mental dan spiritual. Selain dari itu, khasiat mandi bunga adalah sebagai penyeri dan penyegar.


Kopi 7 Café

Kalau korang berminat nak dapatkan maklumat lanjut pasal 7 Cafe, 7 Berries Collagen dan 7 Love ni, korang boleh tengok website dan Facebook Tunas Restu Management Sdn Bhd.


Atau korang boleh hubungi mereka melalui alamat dan nombor telefon di bawah:

TUNAS RESTU MANAGEMENT SDN BHD
847381-W
NO. 42 JALAN SM 2/3
TAMAN SELAYANG MULIA
OFF JALAN SUNGAI TUA,
68100 BATU CAVES,
SELANGOR.
013-457 8910 (TEL)
03-4044 4464 (FAX)


You Might Also Like

46 comments

  1. informasi yang sangat bermanfaat sekali buat pembaca seperti saya

    nice share :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi singgah :D

      Delete
  2. wow ekstrak tujuh langit.. ni first time dngr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha jom menarik tunjuk langit sikit :D

      Delete
  3. wow kopi tanpa gula nie...pahit tak ye? nampak cam best je heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pahit but for sure memang tak ada gula :D

      Delete
  4. Replies
    1. Yup, memang sedap tapi tanpa gula :D

      Delete
  5. never heard of this but now i know. coffee can cure sickness with this brand. pretty cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coffee is actually good for our health, wilson

      Delete
  6. macam sedap je. nk try lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go go try. good for your health jugak

      Delete
  7. thanks for sharing. Sounds like a good health product. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. hope this entry can help those who are searching alternative for healthy drinks

      Delete
  8. good info for coffee lover. no try this brand yet, shall check this out soon and let my friends know too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. great! please spread the words. Thanks

      Delete
  9. My friend love to drink coffee but because she is a diabetes, doctor advise her not to take. I can recommend this coffee to her now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's great. But be sure to ask her to consult with the doctor first before consuming

      Delete
  10. True dear. Nowadays people our age pun dah boleh kena all these penyakit. So scary! Better prevent dulu sebab it's too late :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. True that. Now i'm taking a very good care of my health too. takut

      Delete
  11. Looks like a good product... tapi Miera kurang minum kopi... kekadang minum cappucino atau mocha jer..heheh but will share with whoever who needs it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe Miera, try coffee more often la :D

      Delete
  12. I don't quite drink coffee but this is good stuff... will definitely share with my friends who need it too

    ReplyDelete
  13. First time hearing about this product, sounds good! :D

    ReplyDelete
  14. informative post. I should try this out in future since it's good for health.

    ReplyDelete
  15. Yeay! Makin banyak alternatif untuk merawat pelbagai penyakit. Yang penting istiqamah jika dah elok pada badan, insyaAllah dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kalau tak istiqamah tak guna jugak kan?

      Delete
  16. Hmm new brand to me. Wish to try it out soon.

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, i recommend you to use it :D

      Delete
  17. never heard about this brand though, thanks for sharing it. I am drinking Ah Huat brand, will try this after I finish this recent open packet 1st :)
    cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great, let me know when you try this okay?

      Delete
  18. Didn't know about this 7 Cafe coffee until I read your post, would like to try that out :)

    ReplyDelete
  19. i would love to drink some coffee that can cure sickness too

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 in 1 right? Great taste and good for health too

      Delete
  20. I need this coffee, so that I can regurgitate in my exam, haha

    ReplyDelete
  21. saya mahu coffee it! so that I can increase my memory and boost up during my exam, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha great Maple. I got exams to these couple of week. :D God luck ya

      Delete
  22. Wow! I wonder what the benefits are for... I love coffee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. There's a lot of benefit of coffee. I love coffee too!

      Delete
  23. Looks like this coffee is super effective for health.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, true. Great for health and great taste too!

      Delete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter