Harga Tol Baru Malaysia 15 Oktober 2015

Malaysia masih aman. Bercukur~~ Hahahaha. Tergelak menangis aku bila dengar berita semalam kerajaan nak naik kan harga tol di Malaysia bermula 15 Oktober 2015 ni. Tak lama dah. Ada lah dalam 2 3 4 hari lagi. 

Kadar Harga Tol Terbaru Malaysia Bermula 15 Oktober 2015


Harga Tol Baru Malaysia 15 Oktober 2015

Harga Tol Baru Malaysia 15 Oktober 2015

Ya Rabbi. Aku balik Pahang memang lalu tol Karak tu. Gombak dengan Bentong memang kena lalu dua-dua tempat tu. 

Sebenarnya aku pelik. Sebelum keluar berita semalam, aku tak ada pulak dengar ura-ura kerajaan nak naik kan tol melainkan 2 3 bulan lepas. Yang Najib kata dia kecewa sebab ada orang dalam kabinet awal-awal dah hebohkan pasal ni walaupun belum confirm lagi. Lepas tu senyap kejap. Aku ingatkan dah tak naik dah lah. Sekali, berita semalam keluar cakap hari Khamis ni dah start naik harga tol baru. 

Kata kerajaan:
"“The government believes that the funds used as compensation to delay the toll hike are better used for development projects, which have multiplier effects on the economy and benefit all Malaysians.

“For example, we can use it to pave existing roads, provide better health facilities, build more hospitals, schools and so on,” it said."


Kite tengok lah nanti, betul ke tak ada improvement dekat semua kemudahan yang dieorang cakap tu. Kot kot nanti cakap berapi keluar asap je.

Ni dekat bawah ni aku share dengan korang kadar kenaikan bagi setiap tol lebuhraya.



2 comments.. read them below or add one

Hero Borneo Hero Borneo 13 October, 2015
memang ramailah yang tak puas hati lepas nie
Fadzi Razak Fadzi Razak 18 October, 2015
Makin ramai lah yang mengharap seseorang tu turun takhta nanti