Printcious - One-Stop Online Center Untuk Hadiah DIY

Dalam entri yang lepas aku ada cakap aku yang aku ni kengkonon orang suka DIY. Ya, kengkonon nya. Aku ni memang suka buat kerja design design ni walaupun sebenarnya tak reti. Aku dari dulu nak design baju tshirt sendiri tapi aku tak tau nak buat dekat mana. Rupanya sekarang ni, kalau nak design tshirt atau mug atau apa-apa saja, dah boleh buat secara online je dekat Printcious.com.

Printcious
 

Kenapa nak kena design hadiah sendiri?

Aku banyak dapat soalan macam ni. Kenapa nak kena reka design sendiri padahal design kan dieorang dah ada.

Jawapan aku senang je. Aku nak nampak rare dan bagi orang yang terima hadiah tu nampak kesungguhan dan keikhlasan aku. Eceecee. Mesti lah kalau boleh kita nak lain daripada yang lain kan. Nanti karang pakai tshirt yang sama design dengan orang lain, tiba-tiba jadi boria pulak. 

Orang perempuan kan tak suka kalau baju dieorang sama dengan orang lain. Kalau jumpa orang baju sama mesti lain menyorok. Hahahha. Nampak sangat pengalaman sendiri. :p 

Printcious

Dekat Printcious ni, korang boleh sama ada nak beli terus barang-barang dieorang dengan design yang sedia ada atau korang boleh guna design yang korang ada. Antara barang yang korang boleh beli dan design di Printcious:
  • Tshirt
  • Kusyen
  • Ceramik tiles
  • Cawan

Apa yang aku suka sangat dengan website Printcious ni, layout dan design dieorang sangat kemas. Sedap mata memandang. Nak navigate dari satu menu ke menu yang lain pun senang. Dan nak buat design sendiri untuk tshirt pun memang senang sangat.

Printcious
Ini interface untuk design tshirt sendiri. Ada beberapa pilihan warna, saiz dan kuantiti. Lepas pilih warna, saiz dan kuantiti, korang boleh klik Customise it untuk buat design sendiri.

Printcious
Ini pulak interface untuk design tshirt korang tu. Korang boleh pilih sama ada nak letak tulisan atau gambar atau QR code atau kesemua sekali. Just make sure semua tu ada dalam petak hijau safety lines tu.

Okay, siapa nak bagi hadiah dekat aku? Boleh lah cari hadiah dekat Printcious ni. Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal Printcious, korang boleh tengok Facebook dan website dia.


‘Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart’


{ 45 comments.. read them below or add one }

Etuza Etuza Etuza Etuza 20 October, 2015
Asalam blog ni hebat datang dari laman Hasrul Hasan ya
Maria Firdz Maria Firdz 20 October, 2015
Menarik juga.. Sekali nak rasa sentuhan design sendiri kan...
Puan Wawa Puan Wawa 20 October, 2015
Best sgt blh designsendiri..
Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad 20 October, 2015
ooo boleh buat sendiri, dah macam2 sekarang ya
Cikna Cikna 20 October, 2015
Kalau nak wat suprise kat somebody elok jugak ni....;-)
Cikna Cikna 20 October, 2015
Kalau nak wat suprise kat somebody elok jugak ni....;-)
Fadzi Razak Fadzi Razak 20 October, 2015
Terima kasih sudi singgah etuza :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 20 October, 2015
Selalunya tangan sendiri yang buat lebih baik kan?
Fadzi Razak Fadzi Razak 20 October, 2015
Tu la. tak de la nanti design sama dengan orang lain kan?
Fadzi Razak Fadzi Razak 20 October, 2015
Haah, saya lagi suka bile ade servis yang macam ni
Fadzi Razak Fadzi Razak 20 October, 2015
Kan kan kan. Suka sangat ade servis macam ni. buat surprise design nama somebody ke letak muka somebody ke. memang sesuai sangat
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 October, 2015
Kan kan kan. Harga die pun boleh tahan murah
Caroline Ng May Ling Caroline Ng May Ling 03 November, 2015
Eh best la boleh buat personalized gift! :D Gonna check it out!
Fadzi Razak Fadzi Razak 03 November, 2015
Yup, plus it's cheap! :D
Janice Yeap Janice Yeap 03 November, 2015
a good gift to custom-made and give to my loved ones. will check it out one day :)
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 03 November, 2015
i wanna see what you've picked there :P good for birthday present eh!
Anis Farhana Anis Farhana 03 November, 2015
Ingat dulu-dulu waktu sekolah selalu kena pergi Pasar Seni order T-Shirt kelas. Sekarang online senang sangattt
alizasara alizasara 03 November, 2015
Heard so much about these. Wouldnt mind checking them out.
Sherry Sherry 03 November, 2015
nice online shop, I waiting for my orders to come.
Love my 1st batch shirts.
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Go go go. I already placed my order ;D
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
I got myself a tshirt. a cute one!
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Sekarang ni semua di hujung jari. senang sangat dah jadinye keje kite :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
It's a great deal. less hassle and quite cheap too :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Please update once you receive your tshirt. wanna see it :D
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 04 November, 2015
Jom , jom.... order, order... nak tengok jugak personalized t shirt you orang semua.... heheheh
Rawlins GLAM Rawlins GLAM 04 November, 2015
Memang rare kalau design sendiri.
Cuma bimbang dengan kekerasan tangan sendiri ni, takut tak menjadi.
Thanks for sharing -nanti boleh buat hadiah besday atau doorgifts kan.
Mike Yip Mike Yip 04 November, 2015
I wonder if they do stitching designs or not. hmm...
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Hehehhe i tak buat personalize sebab i jumpe satu design yang kiut sangat. ambil design dieorang je
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Hehehhhe kalau tangan keras tak pe. dieorang ada ready made design jugak :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
For now, i don't see any stitching design thou
Wai Yee aka Rane Wai Yee aka Rane 04 November, 2015
Oh I heard of this before. But haven't got time to look into it for my own design. :)

http://www.ranechin.com/
Arisa Chow Arisa Chow 04 November, 2015
Best jugak getting my designs printed on novelty items to be given as gifts!
Kelly Chin Kelly Chin 04 November, 2015
I like personalize gifts and stuff it show we put in more effort and time.
Kylie wenn Kylie wenn 04 November, 2015
I just ordered mine, too! Love to shop there!~
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
I have no time to design my own too. i just get their design instead :p
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
yup, it feels even more special right?
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
true. i hope those who receive personalized will appreciate them better
Fadzi Razak Fadzi Razak 04 November, 2015
Can;t wait to see yours! :D
Jessica Yong Jessica Yong 05 November, 2015
OH! Super useful for christmas or birthday presents :D
Ivy Kam Ivy Kam 05 November, 2015
Perfect for my next gift idea, fast and easy too, now almost everything can do online :)
Pen My Blog Pen My Blog 05 November, 2015
Looks interesting and so personalized. This would make a really great gift :)
Fadzi Razak Fadzi Razak 09 November, 2015
Oh ya christmas is just around the corner :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 09 November, 2015
Yup. less hassle and it is quite cheap too
Fadzi Razak Fadzi Razak 09 November, 2015
True. People would appreciate it better since it personalized right?