Printcious - One-Stop Online Center Untuk Hadiah DIY

October 19, 2015

Dalam entri yang lepas aku ada cakap aku yang aku ni kengkonon orang suka DIY. Ya, kengkonon nya. Aku ni memang suka buat kerja design design ni walaupun sebenarnya tak reti. Aku dari dulu nak design baju tshirt sendiri tapi aku tak tau nak buat dekat mana. Rupanya sekarang ni, kalau nak design tshirt atau mug atau apa-apa saja, dah boleh buat secara online je dekat Printcious.com.

Printcious
 

Kenapa nak kena design hadiah sendiri?

Aku banyak dapat soalan macam ni. Kenapa nak kena reka design sendiri padahal design kan dieorang dah ada.

Jawapan aku senang je. Aku nak nampak rare dan bagi orang yang terima hadiah tu nampak kesungguhan dan keikhlasan aku. Eceecee. Mesti lah kalau boleh kita nak lain daripada yang lain kan. Nanti karang pakai tshirt yang sama design dengan orang lain, tiba-tiba jadi boria pulak. 

Orang perempuan kan tak suka kalau baju dieorang sama dengan orang lain. Kalau jumpa orang baju sama mesti lain menyorok. Hahahha. Nampak sangat pengalaman sendiri. :p 

Printcious

Dekat Printcious ni, korang boleh sama ada nak beli terus barang-barang dieorang dengan design yang sedia ada atau korang boleh guna design yang korang ada. Antara barang yang korang boleh beli dan design di Printcious:
  • Tshirt
  • Kusyen
  • Ceramik tiles
  • Cawan

Apa yang aku suka sangat dengan website Printcious ni, layout dan design dieorang sangat kemas. Sedap mata memandang. Nak navigate dari satu menu ke menu yang lain pun senang. Dan nak buat design sendiri untuk tshirt pun memang senang sangat.

Printcious
Ini interface untuk design tshirt sendiri. Ada beberapa pilihan warna, saiz dan kuantiti. Lepas pilih warna, saiz dan kuantiti, korang boleh klik Customise it untuk buat design sendiri.

Printcious
Ini pulak interface untuk design tshirt korang tu. Korang boleh pilih sama ada nak letak tulisan atau gambar atau QR code atau kesemua sekali. Just make sure semua tu ada dalam petak hijau safety lines tu.

Okay, siapa nak bagi hadiah dekat aku? Boleh lah cari hadiah dekat Printcious ni. Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal Printcious, korang boleh tengok Facebook dan website dia.


‘Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart’



You Might Also Like

45 comments

  1. Asalam blog ni hebat datang dari laman Hasrul Hasan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah etuza :D

      Delete
  2. Menarik juga.. Sekali nak rasa sentuhan design sendiri kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya tangan sendiri yang buat lebih baik kan?

      Delete
  3. Best sgt blh designsendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. tak de la nanti design sama dengan orang lain kan?

      Delete
  4. ooo boleh buat sendiri, dah macam2 sekarang ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, saya lagi suka bile ade servis yang macam ni

      Delete
  5. Kalau nak wat suprise kat somebody elok jugak ni....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan. Suka sangat ade servis macam ni. buat surprise design nama somebody ke letak muka somebody ke. memang sesuai sangat

      Delete
  6. Kalau nak wat suprise kat somebody elok jugak ni....;-)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Kan kan kan. Harga die pun boleh tahan murah

      Delete
  8. Eh best la boleh buat personalized gift! :D Gonna check it out!

    ReplyDelete
  9. a good gift to custom-made and give to my loved ones. will check it out one day :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go go go. I already placed my order ;D

      Delete
  10. i wanna see what you've picked there :P good for birthday present eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I got myself a tshirt. a cute one!

      Delete
  11. Ingat dulu-dulu waktu sekolah selalu kena pergi Pasar Seni order T-Shirt kelas. Sekarang online senang sangattt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni semua di hujung jari. senang sangat dah jadinye keje kite :D

      Delete
  12. Heard so much about these. Wouldnt mind checking them out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's a great deal. less hassle and quite cheap too :D

      Delete
  13. nice online shop, I waiting for my orders to come.
    Love my 1st batch shirts.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please update once you receive your tshirt. wanna see it :D

      Delete
  14. Jom , jom.... order, order... nak tengok jugak personalized t shirt you orang semua.... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe i tak buat personalize sebab i jumpe satu design yang kiut sangat. ambil design dieorang je

      Delete
  15. Memang rare kalau design sendiri.
    Cuma bimbang dengan kekerasan tangan sendiri ni, takut tak menjadi.
    Thanks for sharing -nanti boleh buat hadiah besday atau doorgifts kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhhe kalau tangan keras tak pe. dieorang ada ready made design jugak :D

      Delete
  16. I wonder if they do stitching designs or not. hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. For now, i don't see any stitching design thou

      Delete
  17. Oh I heard of this before. But haven't got time to look into it for my own design. :)

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have no time to design my own too. i just get their design instead :p

      Delete
  18. Best jugak getting my designs printed on novelty items to be given as gifts!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, it feels even more special right?

      Delete
  19. I like personalize gifts and stuff it show we put in more effort and time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. true. i hope those who receive personalized will appreciate them better

      Delete
  20. I just ordered mine, too! Love to shop there!~

    ReplyDelete
  21. OH! Super useful for christmas or birthday presents :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya christmas is just around the corner :D

      Delete
  22. Perfect for my next gift idea, fast and easy too, now almost everything can do online :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. less hassle and it is quite cheap too

      Delete
  23. Looks interesting and so personalized. This would make a really great gift :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. True. People would appreciate it better since it personalized right?

      Delete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter