Rahsia Kekal Muda Dan Cantik Che Ta - Rysya Skincare

Sekarang ni aku baru nak berjinak-jinak dengan produk kecantikan. Sebabnya umur makin lama makin tua. Waktu ni lah aku nak jaga muka supaya aku nampak sihat, cantik dan confident kan? Padahal dah terlambat huhuhu. So, dalam banyak-banyak produk kecantikan yang ada dekat pasaran sekarang ni, aku cuba set Rysya Skincare dan meh aku review sikit set produk kecantikan ni.


Oh, in case korang tak tahu. Duta produk Rysya ni Rozita Che Wan tau. Si cantik molek tu la. 


LY Facial Cleanser, Rysya Skincare

LY Facial Cleanser

Cara pakai dia macam biasa. Letak dekat tapak tangan yang basah. Gosok sampai berbuih dan lumur pada muka. Buat urutan ke atas. Pakai 2 kali pagi dan malam.

Kandungan:
Vitamin C (agen anti-penuaan) dan Licorice (cegah pigmentasi) 

Sebelum ni aku ada pakai pencuci muka yang beli dekat supermarket. Bila pakai, aku rasa muka tegang sangat. Tegang yang sakit tau. Bukan tegang yang bahagia. Tapi bila pakai LY Facial Cleanser ni aku rasa rilek je dan tak ada rasa tegang kering tu. 

Mungkin kekurangan facial cleanser ni bau wangi dia tak kuat sangat dan sabun dia tak banyak berbuih. Tapi kan sebenarnya, kalau bau sabun yang terlalu wangi dan buih terlalu banyak tu maksudnya banyak bahan kimia. So, LY Facial Cleanser ni kira baguslah kurang sabun, wangi dia pun tak kuat sangat sebab bahan dia tak guna bahan kimia melampau.

LY Facial Toner, Rysya Skincare

LY Facial Toner

Cara pakai toner ni dab je dekat muka. Kalau boleh pakai kapas muka la. Sapu lepas cuci muka pakai facial cleanser dekat atas. Pakai dua kali sehari. Cuma pastikan tak kena bahagian mata je.

Kandungan: 
Phyto Placenta Extract (menenangkan kulit) dan Vitamin B3 (kawal ketidak seimbangan dalam kulit)

Apa yang aku perasan bila pakai toner ni, lubang pori-pori dekat muka aku makin mengecil. Since aku tak ada masalah kulit yang lain, bagi aku toner ni sangat sesuai untuk aku. Kalau korang yang ada masalah kulit sensitif pun tak payah risau. Memang toner sesuai untuk semua jenis kulit muka.

Rysya 24K Gold Serum, Rysya Skincare

Rysya 24K Gold Serum

Cara pakai dia sapu kan pada muka lepas pakai toner tadi tu. 2 kali sehari jugak pagi dan malam. Urut sikit pada kulit muka dari bawah ke atas. Kalau boleh, waktu nak ambil serum ni, korang pakai spatula supaya kuman dekat tangan korang tu tak masuk dalam bekas serum.

Kandungan: 
Pallulan (antioksidan), Glycine Soja (anti-radang), Red Algae (suburkan kulit) dan 24K Gold (meminimumkan kehilangan kolagen). 

Ni aku punya favourite dalam set Rysya ni. Hahahha. Almaklum lah umur dah nak masuk three series. Bahahahha. Serum ni tujuannya untuk lawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi. Korang pun mesti nak kan?

Bagi aku kekurangan serum ni mungkin bau serum ni tak ada lah wangi mana tapi tak lah busuk. Sesuai lah kan. Bukannya korang nak makan. Nak letak dekat muka je pun. Yang penting dia cepat meresap dan tak ada rasa-rasa melekit dekat muka.

Rysya 24K Gold Miracle Cream, Rysya Skincare

Rysya 24K Gold Miracle Cream

Cara pakai, lepas pakai Gold Serum dekat atas, tunggu serum serap sepenuhnya, lepas tu baru pakai Miracle Cream ni. Sama jugak 2 kali sehari pagi dan malam. Ala, 2 kali je kan. Tak susah lah. Kena rajin je.

Kandungan:
Red Algae (suburkan kulit), Soy Placenta Extract (kurangkan kedutan) dan Virgin Coconut Oil (melembapkan kulit). 

Cream ni seriusssss bau wangi. Walaupun tak kuat bau wangi dia tu, tapi wangiii. Aku suka. Nasib baik tak boleh makan. Fungsi utama miracle cream ni untuk anti penuaan jugak. Dan dalam miracle cream ni pun ada vitamin C. Tekstur krim ni lembut dan ringan je. Cepat kering jugak. Tak ada rasa melekit.

Bird Nest Body Scrub

Pakai sabun ni 2 kali je seminggu. Tak payah pakai hari-hari nanti rosak pulak kulit. Gosok kan je sabun ke seluruh badan menggunakan bahagian yang lembut sebelum guna bahagian scrub dia. Lepas tu bilas sampai bersih.

Kandungan:
Sarang burung walet dan kolagen.

Ha, sabun ni aku tak cuba lagi. Tapi sabun ni ada dua bahagian. Satu belah yang macam scrub. Sebelah lagi bahagian lembut. Yang bahagian scrub tu lah gunanya untuk tanggalkan segala kulit mati atau daki dekat badan korang tu.    

Aku baru je pakai seminggu set produk Rysya Skincare dan yes, aku suka dan jatuh cinta sangat-sangat terutamanya dengan Gold Serum tu.  Setakat ni memang tak ada side effect apa-apa pada muka aku lepas guna. So, aku sangat rekemen pada korang kalau korang berminat nak cuba. Nanti boleh lah cantik macam Che Ta. 

Rysya Skincare

Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal produk Rysya Skincare ni, korang boleh tengok dekat laman sosial dieorang dekat bawah ni:


Office:  03-78318669
Whatsapp:019-7388866
e-mail: sales@rysya.com

{ 70 comments.. read them below or add one }

TunSha Ayunie TunSha Ayunie 21 November, 2015
Untunglaaaa ..... ramai dah review ni.. menggugat iman aku je :( wahai duitttt... turunlah dari langit...!! huwaaaa :( *merintih* sobs..
Hanny Abdullah Hanny Abdullah 21 November, 2015
Kalu fadzi makin tua...so akk mkin apa ekk..hehehe.
Tapi serius aeysha pakai product ni sesuai kat kulit dia
Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 21 November, 2015
Kak Fadzi dah cantik. Pakai Rysya ni nanti bertambah cantik laa.. hehee..
Maria Firdz Maria Firdz 21 November, 2015
Makin comellah lepas ni..
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 November, 2015
Sabo sabo huhuhuh. InsyaAllah ada rezeki ada la tu
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 November, 2015
Best jugak sebab wangi dan yang penting guna bahan semulajadi
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 November, 2015
Hehehehhe. Akak makin berusia makin cun. Nampak gambar aeysha pakai. kalau sesuia terus kan die pakai :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 November, 2015
Hahahah iskh cubit jugak budak pika ni karang :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 November, 2015
Hahhaha aminnn aminnnn :D
alizasara alizasara 27 November, 2015
heard so much about this product. sounds really good and reliable too
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 27 November, 2015
nmpk best ye produk nie :) fish tengok banyak review drp blogger2, rasa nk try jgk nie!
wfc wfc 27 November, 2015
havnt try this before. seem like quite interesting. should keep in check list too.
Fadzi Razak Fadzi Razak 27 November, 2015
Yes, you should give it a try. Currently I'm using it and I am satisfied with it
Fadzi Razak Fadzi Razak 27 November, 2015
Go go fish. I would recommend gold serum tu. best :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 27 November, 2015
I would recommend you to get the gold serum. It's really good! :D
Cheryn Cheryn 28 November, 2015
Have not heard of this brand. Sounds interesting! Thanks for sharing.
Pamela Yeoh Pamela Yeoh 28 November, 2015
produk ni macam best la.. nak try juga
Sebrinah Yeo Sebrinah Yeo 28 November, 2015
Cool! Thanks for sharing about this product!
Arisa Chow Arisa Chow 28 November, 2015
Im scared to try anymore skincares unless it's from a brand im familiar with. So far have you experienced any skin reactions towards this?
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 28 November, 2015
Will keep this in mind the next time I need to replenish and get new products.... thanks for the share...
GengQian GengQian 28 November, 2015
nice. more choices for women to prevent aging. ;)
Ruby. MY Ruby. MY 28 November, 2015
Produk kecantikan walau dari jenama apa pun. kena konsisten pakai tau. minum air kosong jangan lupa juga. Ingat tu!!
Emily Emily 28 November, 2015
Dah banyak baca review, semua orang pun recommend set ini. I pun nak cuba lah.
Ayue Idris Ayue Idris 28 November, 2015
kita da makin tua..mmg perlu produk2 mc ni kan. gold serum mengundang btol lah!
Miriam Goh Miriam Goh 28 November, 2015
Dh baca yk review mgenai jenama ni. Nampak menarik terutamanya scrub guna sarang burung!
Sin Yee Sin Yee 28 November, 2015
Thanks for sharing. Never heard about this brand before. I shall check out this product soon.
Fadzi Razak Fadzi Razak 28 November, 2015
No problem. Hope this help those who need review of this product :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 28 November, 2015
Yup, rysya memang best. Have a try nanti okay :D
Jessica Yong Jessica Yong 29 November, 2015
bird nest serum scrub sounds so luxurious. If my aunties were to know about such a product, bet they will go crazy over it :D
Nur Misnan Nur Misnan 29 November, 2015
amboiii.. makin berserilah cik.fadzi kita
blink blink blink.. mmc che ta.. bulu mata
pasang x.. hehehe...
Xin A Day Xin A Day 29 November, 2015
I never heard this brand before~ Since you are satisfied with their products, may be I should try their products?
仙妮 仙妮 29 November, 2015
new beauty branding, as I have yet to hear about it :)
cheers, siennylovesdrawing
Cecilia Qianqian Cecilia Qianqian 29 November, 2015
Tak pernah tau produk ni, nampak macam not bad.
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
I am satisfied with this product. I got no side effects whatsoever. U can give it a try because all ingredients are natural stuff
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
No problem. I really recommend this though :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Yes, rysya is one of the option products to prevent aging :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Memang konsisten selalu ni kak ruby. Minum air pun selalu tambah2 lagi sebab bf baby
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Great. Nanti kalau cuba beri feedback sekali ya
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Hahahha ayueee. cepat cuba gold serumm
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Scrub sarang burung tu memang saya minat cuma sekarang tak ada stock lagi nak beli
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Great! I hope this review helps
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
You should tell your aunties about this bird nest serum XD XD XD
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Hahahha kak nowaaaaa. Tak de makne nak pakai bulu mata palesuuuu
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Yup, I am satisfied with this product. I would recommend you try this too :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Yup, this is really new product in the market. It just launch last august i'm not mistaken
Fadzi Razak Fadzi Razak 29 November, 2015
Cecilia, product rysya ni baru sangat lagi. baru around 4 to 5 months. but it's great stuff
Betty Liew siaw fan Betty Liew siaw fan 30 November, 2015
This product is suit for sensitive skin like me? I get acne and breakout very face if the product did not suit my skin.
Fadzi Razak Fadzi Razak 30 November, 2015
This product is suitable for all types of skin, you can give it a try :)
Siawsiaw Life Siawsiaw Life 30 November, 2015
macam nice ^^
is it suitable for dry skin ?
Leona Leona 30 November, 2015
i like how classy the packaging and bottle looks, i'm sure the content is great too
Siawsiaw Life Siawsiaw Life 30 November, 2015
great !
should be suitable for my dry skin too !
5 little angels 5 little angels 30 November, 2015
I nak cuba Rysya 24K Gold Serum coz' it suits my skin well. Will check this out.
Misz Aein Misz Aein 30 November, 2015
Tengok duta, tengok packaging tengok purse sendiri, hmmm. Bila lah nak kaya. Nak juga jadi cantik.
Ivy Kam Ivy Kam 30 November, 2015
Didn't know about this Rysya skincare range until I read your post, would like to try it out too :)
Jessying Jessying 30 November, 2015
Bird nest body scrub sounds so luxurious!!! I wonder how much is this?
Sherry Sherry 30 November, 2015
wow new skin care product, no see this brand before.
Yeah do you know the price range?
Shini Lola Shini Lola 30 November, 2015
Heard a lot about this brand but never try it before. Not sure whether it's suitable for my skin.
Isaac Tan Isaac Tan 30 November, 2015
same brand, but so many different product range for the face. Nice!

good writeup too.
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
It is suitable for all skin type. Go give it a try :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
The classy packaging comes with great content :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
Yup, it suits all types of skin too
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
Great. Do write up your review once you try it
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
Hehehhe tak pe. Kumpul duit dulu. Ambik sabun scrub tu dulu pun tak pe. Harga RM25 sebuku
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
It is still new in market ivy. go give it a try :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
That bird nest body scrub costs only RM25 and it is worth your money! :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
The cheapest is the bird nest scrub rm25. Cleanser and toner MR45. And gold serum and miracle cream rm140.
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
It should be because it is suitable for all skin types. How about giving it a try?
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 December, 2015
Thank you. I hope this review help those who are searching information for this product. :)