Rahsia Kekal Muda Dan Cantik Che Ta - Rysya Skincare

November 21, 2015

Sekarang ni aku baru nak berjinak-jinak dengan produk kecantikan. Sebabnya umur makin lama makin tua. Waktu ni lah aku nak jaga muka supaya aku nampak sihat, cantik dan confident kan? Padahal dah terlambat huhuhu. So, dalam banyak-banyak produk kecantikan yang ada dekat pasaran sekarang ni, aku cuba set Rysya Skincare dan meh aku review sikit set produk kecantikan ni.


Oh, in case korang tak tahu. Duta produk Rysya ni Rozita Che Wan tau. Si cantik molek tu la. 


LY Facial Cleanser, Rysya Skincare

LY Facial Cleanser

Cara pakai dia macam biasa. Letak dekat tapak tangan yang basah. Gosok sampai berbuih dan lumur pada muka. Buat urutan ke atas. Pakai 2 kali pagi dan malam.

Kandungan:
Vitamin C (agen anti-penuaan) dan Licorice (cegah pigmentasi) 

Sebelum ni aku ada pakai pencuci muka yang beli dekat supermarket. Bila pakai, aku rasa muka tegang sangat. Tegang yang sakit tau. Bukan tegang yang bahagia. Tapi bila pakai LY Facial Cleanser ni aku rasa rilek je dan tak ada rasa tegang kering tu. 

Mungkin kekurangan facial cleanser ni bau wangi dia tak kuat sangat dan sabun dia tak banyak berbuih. Tapi kan sebenarnya, kalau bau sabun yang terlalu wangi dan buih terlalu banyak tu maksudnya banyak bahan kimia. So, LY Facial Cleanser ni kira baguslah kurang sabun, wangi dia pun tak kuat sangat sebab bahan dia tak guna bahan kimia melampau.

LY Facial Toner, Rysya Skincare

LY Facial Toner

Cara pakai toner ni dab je dekat muka. Kalau boleh pakai kapas muka la. Sapu lepas cuci muka pakai facial cleanser dekat atas. Pakai dua kali sehari. Cuma pastikan tak kena bahagian mata je.

Kandungan: 
Phyto Placenta Extract (menenangkan kulit) dan Vitamin B3 (kawal ketidak seimbangan dalam kulit)

Apa yang aku perasan bila pakai toner ni, lubang pori-pori dekat muka aku makin mengecil. Since aku tak ada masalah kulit yang lain, bagi aku toner ni sangat sesuai untuk aku. Kalau korang yang ada masalah kulit sensitif pun tak payah risau. Memang toner sesuai untuk semua jenis kulit muka.

Rysya 24K Gold Serum, Rysya Skincare

Rysya 24K Gold Serum

Cara pakai dia sapu kan pada muka lepas pakai toner tadi tu. 2 kali sehari jugak pagi dan malam. Urut sikit pada kulit muka dari bawah ke atas. Kalau boleh, waktu nak ambil serum ni, korang pakai spatula supaya kuman dekat tangan korang tu tak masuk dalam bekas serum.

Kandungan: 
Pallulan (antioksidan), Glycine Soja (anti-radang), Red Algae (suburkan kulit) dan 24K Gold (meminimumkan kehilangan kolagen). 

Ni aku punya favourite dalam set Rysya ni. Hahahha. Almaklum lah umur dah nak masuk three series. Bahahahha. Serum ni tujuannya untuk lawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi. Korang pun mesti nak kan?

Bagi aku kekurangan serum ni mungkin bau serum ni tak ada lah wangi mana tapi tak lah busuk. Sesuai lah kan. Bukannya korang nak makan. Nak letak dekat muka je pun. Yang penting dia cepat meresap dan tak ada rasa-rasa melekit dekat muka.

Rysya 24K Gold Miracle Cream, Rysya Skincare

Rysya 24K Gold Miracle Cream

Cara pakai, lepas pakai Gold Serum dekat atas, tunggu serum serap sepenuhnya, lepas tu baru pakai Miracle Cream ni. Sama jugak 2 kali sehari pagi dan malam. Ala, 2 kali je kan. Tak susah lah. Kena rajin je.

Kandungan:
Red Algae (suburkan kulit), Soy Placenta Extract (kurangkan kedutan) dan Virgin Coconut Oil (melembapkan kulit). 

Cream ni seriusssss bau wangi. Walaupun tak kuat bau wangi dia tu, tapi wangiii. Aku suka. Nasib baik tak boleh makan. Fungsi utama miracle cream ni untuk anti penuaan jugak. Dan dalam miracle cream ni pun ada vitamin C. Tekstur krim ni lembut dan ringan je. Cepat kering jugak. Tak ada rasa melekit.

Bird Nest Body Scrub

Pakai sabun ni 2 kali je seminggu. Tak payah pakai hari-hari nanti rosak pulak kulit. Gosok kan je sabun ke seluruh badan menggunakan bahagian yang lembut sebelum guna bahagian scrub dia. Lepas tu bilas sampai bersih.

Kandungan:
Sarang burung walet dan kolagen.

Ha, sabun ni aku tak cuba lagi. Tapi sabun ni ada dua bahagian. Satu belah yang macam scrub. Sebelah lagi bahagian lembut. Yang bahagian scrub tu lah gunanya untuk tanggalkan segala kulit mati atau daki dekat badan korang tu.    

Aku baru je pakai seminggu set produk Rysya Skincare dan yes, aku suka dan jatuh cinta sangat-sangat terutamanya dengan Gold Serum tu.  Setakat ni memang tak ada side effect apa-apa pada muka aku lepas guna. So, aku sangat rekemen pada korang kalau korang berminat nak cuba. Nanti boleh lah cantik macam Che Ta. 

Rysya Skincare

Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal produk Rysya Skincare ni, korang boleh tengok dekat laman sosial dieorang dekat bawah ni:


Office:  03-78318669
Whatsapp:019-7388866
e-mail: sales@rysya.com

You Might Also Like

70 comments

  1. Untunglaaaa ..... ramai dah review ni.. menggugat iman aku je :( wahai duitttt... turunlah dari langit...!! huwaaaa :( *merintih* sobs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabo sabo huhuhuh. InsyaAllah ada rezeki ada la tu

      Delete
  2. Replies
    1. Best jugak sebab wangi dan yang penting guna bahan semulajadi

      Delete
  3. Kalu fadzi makin tua...so akk mkin apa ekk..hehehe.
    Tapi serius aeysha pakai product ni sesuai kat kulit dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehhe. Akak makin berusia makin cun. Nampak gambar aeysha pakai. kalau sesuia terus kan die pakai :D

      Delete
  4. Kak Fadzi dah cantik. Pakai Rysya ni nanti bertambah cantik laa.. hehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah iskh cubit jugak budak pika ni karang :D

      Delete
  5. heard so much about this product. sounds really good and reliable too

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, you should give it a try. Currently I'm using it and I am satisfied with it

      Delete
  6. nmpk best ye produk nie :) fish tengok banyak review drp blogger2, rasa nk try jgk nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go go fish. I would recommend gold serum tu. best :D

      Delete
  7. havnt try this before. seem like quite interesting. should keep in check list too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I would recommend you to get the gold serum. It's really good! :D

      Delete
  8. Have not heard of this brand. Sounds interesting! Thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. Hope this help those who need review of this product :D

      Delete
  9. produk ni macam best la.. nak try juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, rysya memang best. Have a try nanti okay :D

      Delete
  10. Cool! Thanks for sharing about this product!

    ReplyDelete
  11. Im scared to try anymore skincares unless it's from a brand im familiar with. So far have you experienced any skin reactions towards this?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am satisfied with this product. I got no side effects whatsoever. U can give it a try because all ingredients are natural stuff

      Delete
  12. Will keep this in mind the next time I need to replenish and get new products.... thanks for the share...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. I really recommend this though :D

      Delete
  13. nice. more choices for women to prevent aging. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, rysya is one of the option products to prevent aging :D

      Delete
  14. Produk kecantikan walau dari jenama apa pun. kena konsisten pakai tau. minum air kosong jangan lupa juga. Ingat tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang konsisten selalu ni kak ruby. Minum air pun selalu tambah2 lagi sebab bf baby

      Delete
  15. Dah banyak baca review, semua orang pun recommend set ini. I pun nak cuba lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great. Nanti kalau cuba beri feedback sekali ya

      Delete
  16. kita da makin tua..mmg perlu produk2 mc ni kan. gold serum mengundang btol lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha ayueee. cepat cuba gold serumm

      Delete
  17. Dh baca yk review mgenai jenama ni. Nampak menarik terutamanya scrub guna sarang burung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scrub sarang burung tu memang saya minat cuma sekarang tak ada stock lagi nak beli

      Delete
  18. Thanks for sharing. Never heard about this brand before. I shall check out this product soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! I hope this review helps

      Delete
  19. bird nest serum scrub sounds so luxurious. If my aunties were to know about such a product, bet they will go crazy over it :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should tell your aunties about this bird nest serum XD XD XD

      Delete
  20. amboiii.. makin berserilah cik.fadzi kita
    blink blink blink.. mmc che ta.. bulu mata
    pasang x.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kak nowaaaaa. Tak de makne nak pakai bulu mata palesuuuu

      Delete
  21. I never heard this brand before~ Since you are satisfied with their products, may be I should try their products?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, I am satisfied with this product. I would recommend you try this too :D

      Delete
  22. new beauty branding, as I have yet to hear about it :)
    cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, this is really new product in the market. It just launch last august i'm not mistaken

      Delete
  23. Tak pernah tau produk ni, nampak macam not bad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cecilia, product rysya ni baru sangat lagi. baru around 4 to 5 months. but it's great stuff

      Delete
  24. This product is suit for sensitive skin like me? I get acne and breakout very face if the product did not suit my skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This product is suitable for all types of skin, you can give it a try :)

      Delete
  25. macam nice ^^
    is it suitable for dry skin ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is suitable for all skin type. Go give it a try :D

      Delete
  26. i like how classy the packaging and bottle looks, i'm sure the content is great too

    ReplyDelete
    Replies
    1. The classy packaging comes with great content :D

      Delete
  27. great !
    should be suitable for my dry skin too !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, it suits all types of skin too

      Delete
  28. I nak cuba Rysya 24K Gold Serum coz' it suits my skin well. Will check this out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great. Do write up your review once you try it

      Delete
  29. Tengok duta, tengok packaging tengok purse sendiri, hmmm. Bila lah nak kaya. Nak juga jadi cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe tak pe. Kumpul duit dulu. Ambik sabun scrub tu dulu pun tak pe. Harga RM25 sebuku

      Delete
  30. Didn't know about this Rysya skincare range until I read your post, would like to try it out too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is still new in market ivy. go give it a try :D

      Delete
  31. Bird nest body scrub sounds so luxurious!!! I wonder how much is this?

    ReplyDelete
    Replies
    1. That bird nest body scrub costs only RM25 and it is worth your money! :D

      Delete
  32. wow new skin care product, no see this brand before.
    Yeah do you know the price range?

    ReplyDelete
    Replies
    1. The cheapest is the bird nest scrub rm25. Cleanser and toner MR45. And gold serum and miracle cream rm140.

      Delete
  33. Heard a lot about this brand but never try it before. Not sure whether it's suitable for my skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It should be because it is suitable for all skin types. How about giving it a try?

      Delete
  34. same brand, but so many different product range for the face. Nice!

    good writeup too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. I hope this review help those who are searching information for this product. :)

      Delete

Like us on Facebook