9 Aktiviti Menarik Cuti Sekolah Di Petrosains KLCC

Sekarang ni dah cuti sekolah ke belum ek? Aku pun tak pasti sebab dah lama tinggal sekolah dan anak punbelum masuk sekolah lagi. Kalau mak bapak yang pening kepala nak fikir aktiviti apa yang anak korang boleh buat masa cuti sekolah nanti, meh aku nak bagi cadangan yang gila best dekat Petrosains KLCC.

Petrosains

9 Aktiviti Menarik Cuti Sekolah Di Petrosains KLCC


1. Maze - Dinding yang kelihatan seperti jalan terus ke hadapan.

2. Botol magik - Barang diisi dalam botol tanpa pecahkan, potong atau ubah bentuk botol.
 
3. Strobe Light Effect - Air naik ke atas
 
4. Lelaki berjalan atas piring hitam - Lelaki ini kelihatan seperti berjalan tanpa henti di atas piring hitam

5. Bakteria - Bakteria ini berjalan atas tangan!
 
6. Barbershop - Rasa geli semasa potong rambut tapi tak ada orang pun yang potong rambut? 
 
7. Bayang-bayang - Hanya guna bayang-bayang untuk gerakkan objek?
 
8. TV Magik - Perlu pakai kaca mata untuk nampak skrin TV

9. Hurwitz Singularity - Ini aktiviti paling menarik yang anak-anak korang mesti suka.


Menarik kan? Ruginya kalau tak pergi bawak anak-anak korang tengok semua aktiviti ni. Serius menarik. Cepat-cepat bawak pergi sebab exhibition ni ada sampai 10 Januari 2016 je.

Untuk maklumat lanjut pasal harga tiket, waktu operasi, korang boleh tengok dekat website Petrosains -> Illusion Nothing Is As It Seems Petrosains KLCC


6 comments.. read them below or add one

- dieyana - - dieyana - 04 December, 2015
eh serius best! nampaknya kena p nih bawak anak2... tiket..rm??
Mrs. A Mrs. A 04 December, 2015
Dah! nak masuk minggu ketiga cuti sekolahnya Sis!
Menarik.. Boleh masuk list bawa kids jalan-jalan
wan zaleha wan zaleha 04 December, 2015
Menarik :)

jemput singgah teratak wanza ye :)

http://wzalehawismail.blogspot.my/
Fadzi Razak Fadzi Razak 06 December, 2015
Dieyana, memang seronok. Harga tiket boleh tengok dekat link yang saya bg dekat atas ni :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 06 December, 2015
Whattt. Dah minggu ke tiga dah? Lamenye hahaha
Fadzi Razak Fadzi Razak 06 December, 2015
Thank you sudi singgah zaleha :D