9 Resepi Menggunakan Buah Laici

January 17, 2016

Aku pernah dapat banyak sangat telur rebus lebihan daripada kenduri orang kahwin satu ketika dulu dan aku pun blur nak buat apa dengan telur-telur tu. Last-last end up telur tu busuk rosak macam tu je. So, hari ni aku nak kongsi dengan korang resepi yang korang boleh buat dengan buah laici, kot-kot lah ada buah laici banyak terlebih kan.

9 Resepi Menggunakan Buah Laici

Ayam dan Laici Kari Hijau
1. Ayam dan Laici Kari Hijau

Sandwich Laici dan Brokoli
2. Sandwich Laici dan Brokoli

Nasi Goreng Itik Laici 
3. Nasi Goreng Itik Laici 


Steak Tuna dengan Laici dan Avocado
4. Steak Tuna dengan Laici dan Avocado

Salmon Segar dengan Laici, Ketumbar dan Salad Cili
5. Salmon Segar dengan Laici, Ketumbar dan Salad Cili
Pavlova Buah Naga dan Laici
6. Pavlova Buah Naga dan Laici

Ais Krim Kelapa dan Laici
7. Ais Krim Kelapa dan Laici

Kek Rasberry, Laici dan Vanila
8. Kek Rasberry, Laici dan Vanila

Tart Coklat Mangga Laici
9. Tart Coklat Mangga Laici 

Tak sangka kan laici ni sebenarnya boleh buat banyak jenis makanan sama ada hidangan utama ataupun pencuci mulut. Nah, dah ade idea nak buat apa dengan buah laici?  

You Might Also Like

6 comments

  1. Sangat menarik resepi 1-5 sebab kakak tak pernah berfikir
    Sebab biasa kita gandingkan laici dgn yg manis tak terfikir utk dijadikan hidangan lauk-pauk. Interestinglah... kakak nak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak sangka laici boleh buat main meal. :D

      Delete
  2. yang k lily tau laici makan cam tu je hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe same lah saya pun tau makan macam tu je :D

      Delete

Like us on Facebook