Homemade Baby Food Babylicious Untuk Aneeq!

January 08, 2016

Aku rasa dalam banyak-banyak  perkara hal menjaga Aneeq ni, paling susah adalah nak fikir nak masak makanan apa untuk budak kecik ni bila keluar travel atau jalan-jalan. Pening aku fikir. Nak buat bubur ke nak buat puree. Kadang-kadang tu, bila kena keluar travel secara tiba-tiba dan makanan Aneeq pulak dah habis, lagi lah aku menggelabah. Last-last aku jumpa member aku yang jual homemade baby food ni, Mel. Baru aku rasa lega sikit.

Babylicious Homemade Baby Food

Yang penting homemade baby food yang member aku jual ni memang tak ada bahan pewarna, bahan pengawet, garam dan gula. Aku ni kan mak mak overprotective sikit. Semua nak yang terbaik untuk anak. Ececeeceh.

Mel ada buat 3 perasa bubur yang menyelerakan:
1. Chicken + brocoli
2. Chicken + spinach
3. Salmon + potato


Homemade Baby Food Babylicious 
Babylicious Just Apple

Homemade Baby Food Babylicious
Babylicious Apple + Sweet Potatoes + Pumpkin + Blueberries

Homemade Baby Food Babylicious
Babylicious Just Carrot

Dan ada 9 perasa puree yang fresh:
1. Just pear
2. Just apple
3. Just carrot
4. Just pumpkin
5. Brocoli + peas + pear Banana yogurt
6. Apples + sweet potato + pumpkin + blueberries
7. Sweet plum + pear Banana + mango + apple

Instruction nak makan homemadebaby food Babylicious
Aku paling suka homemade food untuk baby macam ni bila nak pergi travel. Kadang-kadang aku tak sempat nak prepare makanan Aneeq bila gelabah nak pergi keluar. So, aku just ambil homemade baby food Babylicious ni daripada peti ais sejuk dan masuk dalam beg. By the time Aneeq nak makan, aku cuma perlu keluarkan dan panaskan guna air panas. Aku biasanya panaskan guna double boil je. Kalau dekat kedai makan, aku mintak air panas dekat tokeh. Lepas tu rendam botol ni. Bila dah panas, tuang dalam mangkuk, nah suap je. Kan senang.


 Nah belanja gambar Aneeq makan sikit.

In case, korang jenis mak mak yang bekerja dan tak sempat nak prepare makanan bayi yang berkhasiat untuk anak-anak korang, apa kata korang beli je homemade baby food dari Mel ni. Nak makan dekat rumah pun boleh, nak makan dekat rumah pengasuh pun boleh dan nak makan waktu keluar travel pun boleh. Boleh pos atau COD yang duduk dekat-dekat area dia. Kalau korang berminat, aku rekemen korang beli homemade baby food ni dari Mel:


Facebook | Instagram | Whatsapp 012-9901562


Thank you Mel for saving my life. Hahahha. 

 

You Might Also Like

30 comments

  1. senang dah berkhasiat..hehe. Memang memudahkan parents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Senang nak nak lagi yang selalu travel

      Delete
  2. Wow, nowadays baby also can eat clean by eating healthy baby food! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  3. Efisien! Macam Ini mudah untuk di bawa kemana mana. Rasanya pun kelihatan enak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beyul, saya pun merasa juga sebelum suapkan pada anak. Rasa natural fruits

      Delete
  4. Efisien, makanan seperti Ini cocok untuk dibawa sewaktu keluar rumah. :)

    ReplyDelete
  5. wow this is good for the infants. delicious and healthy food.

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. True. Babies stomach are very fragile. We need to have extra careful about their food

      Delete
  6. good bisnes lor.. bagus.. iloike
    akrg ni mcm2 ada. senang. dile order sampai. bawak jer. x pening dah..

    tapi kak no lg suka buat sendiri. mak dia pun maauk mulut.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha, masuk mulut ak tu jangan lebih pulak kak nowaa

      Delete
  7. amboi comelnya! so easy to feed your kid!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now not easy le. Always run away whenever I try to feed him

      Delete
  8. looks yummy hehe. Good now we have homemade baby food, easy and convenient.

    ReplyDelete
    Replies
    1. True. Sometimes I'm so lazy to cook my baby's food when we travel. So, leceh

      Delete
  9. cm best je..tunggu ada bby plak la..hheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn aminnn meh tolong amin kan hehehe

      Delete
  10. Macam sangat sedap untuk baby oo.. Nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Homemade food is always the best for babies :D

      Delete
  11. Anak you suka babylicious. Nampak sedap. Will let my son to try it out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It taste fresh fruits and veges. :D

      Delete
  12. Its better to get homemade baby food as its natural, no preservative and fresh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. True. I usually cook homemade food for my baby. But then, there are times that I wont able to cook and I just buy from my friend

      Delete
  13. Oh my god.... your baby is sooooo cute...and he likes that home made babylicious food.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww thank you Miera :D. Yep, he really likes them

      Delete
  14. omg out of focus ...
    love ur baby eyes ^^ look fairy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha thank you thank you :D

      Delete
  15. Awh your baby is so cute! Love the idea of homemade baby food as well - very clean, fresh and with no preservatives :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook