Homemade Baby Food Babylicious Untuk Aneeq!

Aku rasa dalam banyak-banyak  perkara hal menjaga Aneeq ni, paling susah adalah nak fikir nak masak makanan apa untuk budak kecik ni bila keluar travel atau jalan-jalan. Pening aku fikir. Nak buat bubur ke nak buat puree. Kadang-kadang tu, bila kena keluar travel secara tiba-tiba dan makanan Aneeq pulak dah habis, lagi lah aku menggelabah. Last-last aku jumpa member aku yang jual homemade baby food ni, Mel. Baru aku rasa lega sikit.

Babylicious Homemade Baby Food

Yang penting homemade baby food yang member aku jual ni memang tak ada bahan pewarna, bahan pengawet, garam dan gula. Aku ni kan mak mak overprotective sikit. Semua nak yang terbaik untuk anak. Ececeeceh.

Mel ada buat 3 perasa bubur yang menyelerakan:
1. Chicken + brocoli
2. Chicken + spinach
3. Salmon + potato


Homemade Baby Food Babylicious 
Babylicious Just Apple

Homemade Baby Food Babylicious
Babylicious Apple + Sweet Potatoes + Pumpkin + Blueberries

Homemade Baby Food Babylicious
Babylicious Just Carrot

Dan ada 9 perasa puree yang fresh:
1. Just pear
2. Just apple
3. Just carrot
4. Just pumpkin
5. Brocoli + peas + pear Banana yogurt
6. Apples + sweet potato + pumpkin + blueberries
7. Sweet plum + pear Banana + mango + apple

Instruction nak makan homemadebaby food Babylicious
Aku paling suka homemade food untuk baby macam ni bila nak pergi travel. Kadang-kadang aku tak sempat nak prepare makanan Aneeq bila gelabah nak pergi keluar. So, aku just ambil homemade baby food Babylicious ni daripada peti ais sejuk dan masuk dalam beg. By the time Aneeq nak makan, aku cuma perlu keluarkan dan panaskan guna air panas. Aku biasanya panaskan guna double boil je. Kalau dekat kedai makan, aku mintak air panas dekat tokeh. Lepas tu rendam botol ni. Bila dah panas, tuang dalam mangkuk, nah suap je. Kan senang.


 Nah belanja gambar Aneeq makan sikit.

In case, korang jenis mak mak yang bekerja dan tak sempat nak prepare makanan bayi yang berkhasiat untuk anak-anak korang, apa kata korang beli je homemade baby food dari Mel ni. Nak makan dekat rumah pun boleh, nak makan dekat rumah pengasuh pun boleh dan nak makan waktu keluar travel pun boleh. Boleh pos atau COD yang duduk dekat-dekat area dia. Kalau korang berminat, aku rekemen korang beli homemade baby food ni dari Mel:


Facebook | Instagram | Whatsapp 012-9901562


Thank you Mel for saving my life. Hahahha. 

 

{ 30 comments.. read them below or add one }

luqman zakaria luqman zakaria 21 January, 2016
senang dah berkhasiat..hehe. Memang memudahkan parents.
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Kan? Senang nak nak lagi yang selalu travel
Jacqueline Khoo Jacqueline Khoo 21 January, 2016
Wow, nowadays baby also can eat clean by eating healthy baby food! Thanks for sharing!
Bembem Bembem 21 January, 2016
Efisien! Macam Ini mudah untuk di bawa kemana mana. Rasanya pun kelihatan enak :)
Bembem Bembem 21 January, 2016
Efisien, makanan seperti Ini cocok untuk dibawa sewaktu keluar rumah. :)
Wai Yee aka Rane Wai Yee aka Rane 21 January, 2016
wow this is good for the infants. delicious and healthy food.

http://www.ranechin.com/
Nur Misnan Nur Misnan 21 January, 2016
good bisnes lor.. bagus.. iloike
akrg ni mcm2 ada. senang. dile order sampai. bawak jer. x pening dah..

tapi kak no lg suka buat sendiri. mak dia pun maauk mulut.. hahaha
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 21 January, 2016
amboi comelnya! so easy to feed your kid!
Sherry Sherry 21 January, 2016
looks yummy hehe. Good now we have homemade baby food, easy and convenient.
NURUL AQIDAH AZAHAR NURUL AQIDAH AZAHAR 21 January, 2016
cm best je..tunggu ada bby plak la..hheheh
Kylie wenn Kylie wenn 21 January, 2016
Macam sangat sedap untuk baby oo.. Nice..
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
No problem Jacqueline :)
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Beyul, saya pun merasa juga sebelum suapkan pada anak. Rasa natural fruits
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
True. Babies stomach are very fragile. We need to have extra careful about their food
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Hahhaha, masuk mulut ak tu jangan lebih pulak kak nowaa
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Now not easy le. Always run away whenever I try to feed him
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
True. Sometimes I'm so lazy to cook my baby's food when we travel. So, leceh
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Aminnn aminnn meh tolong amin kan hehehe
Fadzi Razak Fadzi Razak 21 January, 2016
Homemade food is always the best for babies :D
Jane Chua Jane Chua 21 January, 2016
Anak you suka babylicious. Nampak sedap. Will let my son to try it out.
Sunshine Kelly Sunshine Kelly 22 January, 2016
Its better to get homemade baby food as its natural, no preservative and fresh.
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 22 January, 2016
Oh my god.... your baby is sooooo cute...and he likes that home made babylicious food.... =)
Siawsiaw Life Siawsiaw Life 22 January, 2016
omg out of focus ...
love ur baby eyes ^^ look fairy
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 January, 2016
True. I usually cook homemade food for my baby. But then, there are times that I wont able to cook and I just buy from my friend
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 January, 2016
It taste fresh fruits and veges. :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 January, 2016
Awww thank you Miera :D. Yep, he really likes them
Fadzi Razak Fadzi Razak 22 January, 2016
Hahhaha thank you thank you :D
Pen My Blog Pen My Blog 23 January, 2016
Awh your baby is so cute! Love the idea of homemade baby food as well - very clean, fresh and with no preservatives :)