Tambah Susu Ibu Dengan Moeder Genius Pregnancy Formula

March 25, 2016

Dah masuk sem kedua master IT, aku rasa penat sangat. Dengan assignment yang makin banyak, subjek yang makin susah dan Aneeq yang makin lasak. Serius aku rasa stress sangat kadang-kadang tu. Lepas tu aku perasan yang susu badan aku makin drop setiap hari. Mungkin sebab stress dan penat kot. So, ada kawan aku rekemen suruh cuba Moeder Genius Pregnancy Formula ni.


Moeder Genius Pregnancy Formula

Kalau korang nak tau, Moeder ni bukan untuk orang menyusu badan je. Moeder ni pun sesuai jugak untuk ibu hamil. Rugi pulak dulu masa aku mengandung aku tak tau pasal produk moeder ni. Kalau tak mesti aku dah minum sebab aku tengok banyak betul khasiat dia.


Kelebihan Moeder

Untuk Ibu Hamil

  • Kuatkan kandungan 
  • Beri lebih tenaga semasa proses bersalin
  • Cegah sakit pinggang dan tulang belakang 
  • Tingkatkan daya tubuh, stamina dan tenaga
  • Cantikkan kulit 


Untuk Kandungan/bayi

  • Bantu memutihkan kulit bayi dalam kandungan
  • Bantu kuatkan sistem paru-paru bayi
  • Kurangkan risiko demam kuning
  • Bantu cerdaskan otak bayi


Untuk Ibu Menyusu

  • Beri tenaga
  • Banyakkan dan pekatkan produksi susu
  • Bantu hilangkan selulit
  • Bantu rawat luka dalaman ketika bersalin
  • Cegah kegemukan, mencerah dan melembapkan kulit

Ramuan Moeder

Antara bahan-bahan yang terkandung dalam Moeder termasuklah makanan-makanan sunnah seperti:
  • Susu kambing
  • Ekstrak tomato
  • Habatussauda
  • Madu
  • Ekstrak Anggur
  • Lutein
  • Bird Nest
  • Seaweed
  • Buah tin
  • Kurma
  • Gam Arab
  • Bilberry
  • Aloe Vera
  • Lobak merah
  • Brokoli
  • Betik
  • Stevia
  • Omega 3
  • Vanila
  • Non diary creamer

Moeder

Cara Pengambilan

Ikut kan saranan dieorang suruh ambil satu skop pagi dan satu skop malam. Bancuh dengan air suam 200ml. Aku biasa letak satu skop dalam shaker lepas tu isi air suam takat mana yang aku suka. yang penting aku tak letak air banyak lah.


Moeder Genius Pregnancy Formula

Rasa dia manis manis vanila. Warna air dia macam teh susu. Serbuk dia pun kalau korang bau memang bau sedap. Zul cakap macam bau coklat. Ni ada sikit tips untuk korang bancuh Moeder ni. Ada kawan aku, dia minum Moeder jugak. Dia letak banyak skop, jadi rasa pahit. So, aku sarankan korang jangan letak lebih dari satu skop Moeder sekali minum tu sebab nanti jadi pahit. Dan jangan letak lebih 200ml air suam (agak-agak je la) sebab nanti jadi tawar gila.  

Dan kalau nak senang, aku sarankan korang guna shaker untuk bancuh. Senang larut sikit. Kalau kacau dalam gelas guna sudu macam aku ni, serbuk dia lambat sikit nak cair. Dan kadang-kadang tu ada juga serbuk yang tak cair. Kalau pakai shaker aku rasa cepat sikit.


Harga Moeder

Harga Moeder  

Harga untuk sebotol Moeder ni RM159 untuk semenanjung Malaysia dan RM169 untuk Sabah dan Sarawak. Aku rasa kalau korang betul-betul minum Moeder ni ikut sukatan yang dieorang bagi, satu botol boleh tahan sampai sebulan.


Kalau korang rasa korang ada masalah yang sama macam aku ni dan nak cuba jugak Moeder ni, korang boleh dapatkan Moeder Genius Pregnancy Formula dekat link bawah ni:


You Might Also Like

10 comments

  1. Kak Nina pun minum Moeder Dan sukakan rasanya. Sedap!
    Lagi best , moeder ni memainkan HB tuk ibu mengandung! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka rasa moeder dia. bau serbuk dia pun dah sedap kak nina :D

      Delete
  2. wooo good for mother and child too.....thanks for sharing...

    ReplyDelete
  3. i love it also!
    even not a mother also can drink it well!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I got friends who is not pregnant and drink thi sup. They says their faces are more radiant!

      Delete
  4. Baru tahu ada jenama ni untuk susu ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tahu dalam tahun lepas tp ni baru nak cuba

      Delete
  5. wow.. nice.. ada banyak bahan2 yg terbaik utk ibu mengandung.. terima kasih dear for sharing here. boleh belikan nanti utk adik

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter