Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion | InsyaAllah tak lama lagi kita semua akan melangkah ke bulan Ramadan. Aku rasa bulan ini adalah bulan yang paling ditunggu-tunggu oleh semua umat Islam sebab semua bersemangat nak berpuasa penuh sebulan dan solat terawih kan? Dalam berpuasa tu, mestilah kita nak berbuka dengan menu-menu yang sedap juga kan sebagai reward kita berjaya menghabiskan puasa satu hari suntuk. So, aku nak cadangkan tempat berbuka puasa di Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion.

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Pada bulan ramadan nanti, Imperial Chakri palace akan menghidangkan buffet Ramadan yang berkonsepkan makanan Thai. ada lebih daripada 50 jenis makanan yang akan disediakan sepanjang bulan Ramadan nanti dariapda hidangan pembuka selera, salad, main dish, minuman dan juga pencuci mulut.

Kalau korang nak tau, menu buffet Ramadan Imperial Chakri Palace ni berbeza mengikut hari. Wah, boleh lah datang sini tiap-tiap hari sebab menunya berbeza-beza. Untuk tengok menu apa yang dihidangkan pada hari apa, korang boleh tengok di sini MENU HARIAN BUFFET RAMADAN IMPERIAL CHAKRI PALACEAntara menu yang akan dihidangkan pada bulan Ramadan nanti adalah seperti di bawah. 

Maafkan aku gambar tak cantik, first time pakai kamera ni. Salah setting, gelap jadi. Kombo kabur siap. Huaaa sedih aku.

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
 Ada sticky mango rice! Yang hijau tu sticky rice. mangga dia kena ambil dekat belah kiri. 

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
 Pembuka selera daripada Thai, mieng kam. Cuba lah rasa. Cara makan dia, letak segala benda yang ada dekat dalam mangkuk tu dalam daun sirih. Dan letak sikit sos. 

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
 Nasi briyani

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
Ikan bakar pun ada. 

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
Aneka pilihan mee, bihun dengan tomyam putih dan tomyam merah. Aku rekemen korang cuba tomyam putih. memang sedap. 

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & PavilionSate ayam dan sate kambing. Ini adalah makanan klise aku dengan blogger Rafzan Tomomi. Heheheh.

Imperial Chakri Palace ni ada dekat 2 tempat iaitu di Suria KLCC dan di Pavilion. Setiap outlet berbeza bayaran buffetnya. 

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
Pavilion KL
RM 79.90 (Dewasa)
RM39.90 (Kanak-kanak/Warga emas)


Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
Suria KLCC
RM 91.90 (Dewasa)
RM47.90 (Kanak-kanak/Warga emas)

Bagi korang yang tempah seawal 10 Mei hingga 9 Jun 2016, korang akan dapat diskaun sebanyak RM20. Jadi, apa lagi, jangan berlengah lagi. book tempat korang sekarang untuk menikmati diskaun berbaloi ini.


Well, macam biasa food review yang aku pergi, mesti nak inter frame dalam blog sendiri kan. Nah, 'fadzi wuz 'ere'! :D :D

Ramadan Buffet 2016 Imperial Chakri Palace Suria KLCC & Pavilion
Nak tau mana lagi buffet Ramadan yang best-best untuk tahun 2016 ni? Boleh tengok dekat sini -> Buffet Ramadan 2016.

{ 14 comments.. read them below or add one }

Nurolhuda Nurolhuda 19 May, 2016
Sedap sungguh kalau yang jenis salad atau sayur buah yang ada pencicah, lebih-lebih lagi ala krim gitu.
aRz MoHa aRz MoHa 19 May, 2016
Menarik menu yang ada....
cindyrina cindyrina 20 May, 2016
Thai Food is awesome for Buka Puasa. Food range look delicious!
Amelie Yap Amelie Yap 22 May, 2016
Guess the price is reasonable for a buffet during Ramadan! I m drooling over the pictures!
Mumsand Babies Mumsand Babies 23 May, 2016
A perfect feast to enjoy during Ramadan and they have got a good variety.
Leona Lim Leona Lim 23 May, 2016
the food looks great, for a change eat Thai food that is quite a nice option
GengQian GengQian 23 May, 2016
i think i can kiss my diet plan goodbye after reading the post. the food and the place seems like a perfect place for Ramadan!
sayaiday sayaiday 23 May, 2016
Nanti nak berbuka puasa dekat cawangan pavi sebb dekat dengan office. hehehe
Rod Rod 23 May, 2016
Time mcm ni memang favourite utk org yg minat makan mcm sy. Macam macam boleh makan di buffet Ramadhan. Tengok gambar pun dah lapar hehe.
Ayue Idris Ayue Idris 27 May, 2016
sedap gila kan?! ya ampun, tak nak cakap mcm mana. lagi sedap dari tahun lepas. ramadhan tahun ni nak terjah lagi :)
wfc wfc 08 July, 2016
wow..it's a good place for buka puasa!! looking good!