Happy Birthday Althea #AltheaTurns1 - Review, Giveaway And Contest!

July 20, 2016

Aku ada berita yang best untuk korang-korang yang sukkkaaaa gila dengan barang make up especially barang-barang make up dari Korea. Hari ni first birthday Althea tau. Kalau korang yang masih tak tahu, Althea tu website jual barang-barang make up khas daripada Korea. Dannnnn, aku pun dah dapat barang-barang kosmetik daripada Korea. First time aku shopping barang-barang make up dari Korea tau. Excited gila.

Althea Products/Service Review 


#AltheaTurns1
Grapefruit Volumizing Shampoo 300ml (RM36.00)
Since shampoo aku dekat rumah pun dah nak habis, aku order lah Grapefruit Volumizing Shampoo ni dengan harapan rambut aku lebih cantik dan nampak lebih bermaya. Dapatlah aku goda suami aku hari-hari #eh. Bau shampoo dia macam bau gula-gula. Wangi dan manis. Tapi honestly, bila aku cuba bilas bila pakai shampoo ni, rambut aku rasa macam kesat-kesat sikit. Tapi bila pakai conditioner lepas tu, dah ok dah. Tak ada rasa kesat tu dah.


#AltheaTurns1
Grapefruit Volumizing Conditioner 300ml (RM36.00)
Kalau ada shampoo kena lah ada conditioner dia sekali kan. tak lengkap pulak rasanya kalau beli shampoo tak beli conditioner. Conditioner dia memang betul-betul bau macam grapefruit. Untuk cover conditioner dekat keseluruhan rambut ni, aku perlukan 3 kali pam. Baru rasa semua bahagian rambut kena conditioner. Waktu nak bilas conditioner ni, aku rasa sama je macam conditioner-coonditioner yang ada dekat pasaran Malaysia ni. Tak ada masalah pun. 


#AltheaTurns1
Velvet Moist Lip Tint Acoustic Coral (RM22.00)
Aku order Velvet Moist Lip Tint ni sebab aku nak try kot-kot dapat lah bibir cantik macam orang-orang Kpop tu kot. Hahahha. Teringin jugak jadi cantik kan. Sebenarnya aku ni tak reti lah nak make up sangat. Bila aku cuba pakai lip tint ni, warna dia nampak tak sekata dan nampak warna dia merekah ikut tekstur bibir. Tak sama macam bibir dalam gambar produk dalam website. Aku rasa aku salah pakai. perlu alas dulu ke bibir dengan benda lain sebelum apply lip tint ni? Anyone can help? 


#AltheaTurns1
Fabric Perfume Mist Musk & Musk (RM39.00)
Aku beli ni sebab aku nak wangikan rumah aku. Fabric Perfume Mist ni akan wangi kan korang punya fabrik yang rasa-rasa macam susah nak basuh contohnya langsir tebal atau sarung sofa. Bau dia serius sedap. Bila aku spray dekat sofa, bau sampai satu rumah. Wangi je. Bau dia macam ada masam-masam sikit tapi masam yang sedap. Hahaha. Korang boleh bayangkan tak? Tapi, bau dia tak ada lah kekal lama sangat. 


#AltheaTurns1
3 Step Nose Pack Sheet (RM7.00)
Oh yes, I really need this. sebab aku rasa dah dalam 2 bulan aku tak pergi spa untuk buat facial. So, beli je lah nose pack ni untuk buang segala yang tak perlu dekat hidung ni sendiri kan. Senang. Tak payah book appoinment dekat spa.

Pada pendapat aku, harga-harga barangan kosmetik dekat Althea ni memang berbaloi. Tak murah sangat dan tak mahal sangat. Masa aku nak order barang-barang dekat atas hari tu, memang rambang mata. Aku rasa kalau aku tak tahan diri, memang banyak gila lah yang aku order. Nasib baik sedar diri. Hehhehe.

Lagi satu, penghantaran dia memang laju walaupun barang-barang tu dari Korea. Aku order barang pada 29 Jun, sampai pada aku 11 Julai 2016. Itu pun dah fail sekali sebab aku tak ada dekat rumah balik kampung. Huhuhuh. 

#AltheaTurns1

Overall memang aku puas hati dengan masa penghantaran dia. Cepat!

Bila time aku nak unbox packaging dia pulak, memang puas hati. Kotak dia keras so kalau barang korang berat pun tak ada masalah, dia boleh menampung berat barang-barang tu. Kiranya bila sampai dekat korang, barang-barang korang tak ada lah rosak ke apa ke. Lagipun presentation kotak dia cantik. Susunan barang dalam kotak pun okay. Tak serabut.


#AltheaTurns1
Kotak dalam wrap pink sempena birthday Althea Korea yang pertama.


#AltheaTurns1
Kotak packaging diaorang sarung dengan bubble wrap.


#AltheaTurns1
Dalam kotak pink. Atas tu dieorang bagi pink party kit sempena dengan first birthday Althea ni. Nanti boleh buat topi birthday, hias-hias dan ada jugak belon!


#AltheaTurns1
Ini pulak barang-barang yang aku order. Setiap satunya di wrap jugak dengan bubble wrap kecuali nose pack. 


#AltheaTurns1
Tadaaaa! 5 barang yang aku order dari Althea direct from Korea.


Althea Giveaway/Contest

Kalau korang memang make up junkie, ini lah masa paling sesuai untuk korang beli barangan daripada Althea ni. Nak tau sebab apa? Sebab ade 4 perkara yang menarik menanti korang!


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

1. Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.
2. Free Goodies for first 1,500 shoppers
Full-size beauty products. While stocks last. 
3. Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!
Rebate will be credited into your account once order is completed. 
4. #AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea! 
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.


#AltheaTurns1

Apa lagi? Jom shopping di Althea Korea www.althea.kr!

You Might Also Like

24 comments

  1. Replies
    1. Hhehehe sekali sekala. Ape salah nye kan :P

      Delete
  2. Lepas ni nak shopping apa lagi ekk kat Althea...:D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah kak hanny dah addicted ke?

      Delete
  3. pick 3 top sellers mksudnya apa ya?? kena pilih 3 brg yg top sellers ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, boleh pilih mane2 top 3 seller dekat Althea tu

      Delete
  4. fadzi...aka atie kawaii,hehehe..boleh share review nose pack Althea x? Macam nak cuba..sebb selalu dgr product dr korea especially nose pack memang berkesan.nak cuba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah kak noni, dah lame orang tak panggil atie kawaii. ok nanti saya buat review untuk nose pack tu

      Delete
  5. Replies
    1. Kan? Pinky sangat memang perempuan suka sangat

      Delete
  6. Love the packaging of these products!!

    Those products look so interesting especially love the Colour of the lip tint.

    Cheers,
    Everest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, i love that lip tint too. I ve been using it every single time i m out and im loving it :D

      Delete
  7. Happy Birthday Althea. My cousie do love their product as other than the product is awesome, the boxing is pinkish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It seems that everyone love the fact that the packaging is in pink color :D

      Delete
  8. Their products is damn nice and i wish to win their instagram contest ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come come let's join the contest and croos our fingers hoping to win this too

      Delete
  9. Happy birthday Althea!love the content of your site.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks liwen :) appreciate it

      Delete
  10. Happy Birthday Althea! I love how fast their service is too and I got my box within a week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. That was fast! In a week only. They got a very got service!

      Delete
  11. Oh I thought of trying the shampoo only because I still have conditioner. Lol. And also, do you have any problems with Lineclear? My Althea parcel always late deliver by them. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Since my parcel was delivered during hari raya and I was not home, they have to deliver it twice. it should reach me before raya which is like a week after my order but since i wasn't at home, so it delayed until 2 weeks. but other than that, i have a good experience with them

      Delete

Like us on Facebook