3 Juara Kategori Balada 23 Oktober 2016

October 23, 2016

3 Juara Kategori Balada 23 Oktober 2016 | Kalau minggu lepas, 3 Juara buat untuk cari 6 peserta terbaik untuk kategori Rock. Minggu ni, dieorang fokus kepada kategori Balada pulak. Alang-alang malam ni pun tak ada buat apa-apa, tengok je la 3 Juara ni untuk buang masa.

Program 3 Juara hari ini, 23 Oktober di TV3 setiap hari Ahad, pukul 9 malam menampilkan beberapa bakal protege Ajai. Ada 8 peserta akan compete malam ni iaitu:

Peserta-Peserta 3 Juara Kategori Balada

  • April
  • Hady
  • Eeza
  • Aqeem
  • Faizal
  • Azumi
  • Salma
  • Hafizah

3 Juara Kategori Balada 23 Oktober 2016

Nah, update sepanjang program 3 Juara Kategori Balada.

Hari ni Ajai akan jadi komposer kategori Balada dan juri jemputan pulak Ziana Zain. Awal-awal sekali Ziana Zain buat persembahan untuk opening 3 Juara Kategori Balada ni. Dah lama tak dengar Ziana Zain menyanyi. Kali ni dia menyanyi memang still power dan lama betul die tarik. 

Yang terpilih untuk mara ke pusingan battle bagi kategori Balada ni April, Hady, Eeza, Aqeem, Azumi dan Salma. Faisal dan Hafizah tak lepas. Pada pendapat aku lah, sedap jugak suara Eeza ni. Feeling fun ade. Tapi masa tarik tadi macam ade sumbeng sikit tak? Azumi pulak masa nyanyi awal-awal tu tak jelas sangat. Lepas tu baru okay. Low tone die tak dengar sebutan dia tadi. Tapi cara Azumi bawak lagu ni lain dari yang asal. Good job. Suara Hady sedap tapi rasa macam biasa je. Macam typical balada singer. Hmmm sorry, suara Salma macam tak kencang jek. Suara Faisal pulak macam typical Malay ballad singer jugak. Sedap memang sedap tapi tak ade wow factor. Suara Hafizah ada ala ala dato ct laaaaa. Tapi suara Hafizah gile lari. Bunyi macam tak sedap. Suara Aqeem pulak jenis tone besar. Sesuai dengan lagu yang dia bawak Suara April besar. Sedap. Power. Dan bila sampai waktu Ajai nak umum sapa yang akan dipilih, ramalan ku tepat belaka. Salma, aqeem, eeza, hady, april dan azumi terpilih untuk mara ke battle round.

Korang boleh tengok Battle 3 Juara 20 November 2016 dekat sini 

Battle 3 Juara 20 November 2016

Untuk episod sebelum-sebelum ni punya, korang boleh klik link dekat bawah.





You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook