3 Juara Kategori Rock 16 Oktober 2016

Semalam satu program baru realiti di TV3 dah mula pun iaitu 3 Juara. Aku tak ada lah berminat sangat nak tengok tapi Zul kata nak tengok sebab semalam kategori rock. Entah lah, Zul tu memang suka rock rock ni nak nak lagi rock kapak zaman dulu-dulu punya. Aku pun tengok je lah kejap.

3 Juara TV3

Program 3 juara ni mulanya pada semalam 16 Oktober di TV3 setiap hari Ahad, pukul 9 malam. So, semalam ni first episod lah kiranya. Aku sempat tengok 5 orang je yang buat persembahan sebab nak pksa Aneeq tidur. Haahahha.

Peserta-Peserta 3 Juara Kategori Rock

  • Kudien
  • Rahra
  • Aril
  • Kelvin
  • Ayien
  • Arull
  • Eva Maria
  • Indra


3 Juara Kategori Rock

Yang terpilih untuk mara ke depan adalah Kudien, Aril, Ayien, Arull, Eva Maria dan Indra. Rahra dan Kelvin tak lepas. Tapi, pada pendapat aku memang Rahra dan Kelvin tak perform well hari semalam. Suara Rahra macam tak menonjol ke'rock'an nya dan Kelvin pulak, dia nampak macam tak enjoy dan control sangat masa perform.

Kudien punya suara memang rock habis. Serak-serak basah cumanya suara dia suara rock biasa, tak ada beza dengan suara-suara yang dah ada dalam industri rock Malaysia. Aril pulak, disebabkan dia muda, nampak sesuai lah dia bawak lagu rock modern tu. Dan boleh nampak dia memang enjoy masa perform lagu yang dia bawak tu. Pandai dia guna keseluruhan pentas. Ayien punya suara pun ok, sedap. Cuma gaya rock yang dia cuba buat atas pentas tu agak awkward bagi aku. Nampak tak natural.

Arull, Eva maria dan Indra pulak, aku tak sempat nak tengok. Hari ni try cari dekat Youtube dan website TV3 pun tak ada orang yang up kan lagi video dieorang menyanyi. So, aku pun tak boleh komen pasal dieorang punya nyanyian dan style.  
Korang boleh tengok Battle 3 Juara 20 November 2016 dekat sini 

3 Juara Episod 1 - Rock





1 comment... add one now