Enchanteur Paris - Idea Hadiah Hari Lahir Untuk Wanita

October 27, 2016

Enchanteur Paris - Idea Hadiah Hari Lahir Untuk Wanita | Entry untuk orang lelaki. Aku kesian kat orang laki setiap kali birthday ke anniversary ke apa-apa event yang berkaitan dengan perempuan mesti tak ada idea nak belikan hadiah apa kan? Ha, nah salah satu idea hadiah hari lahir untuk wanita - Set Penjagaan Peribadi Enchanteur Paris. 

Enchanteur Paris

Dulu masa muda remaja, aku selalu jugak pakai losyen Enchanteur. Bau dia masyaAllah sedap. Aku pakai sebelum tidur. Memang lena tidur satu malam tu tau. Dulu-dulu aku pakai yang botol warna kuning je. Ala, dulu kan noob sikit tak tau pape. Asal wangi je ambik. Rupa-rupanya, Enchanteur ni ada 3 variasi wangian yang baunya sedap-sedap pulak tu.


Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspiration Deodorant

Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspiration Deodorant (50ml)

Untuk rangkaian Enchanteur Paris Mon Amie ni, aku ada pakai Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspiration Deodorant yang bersaiz 50ml. Sebotol berharga RM8.70. Katanya boleh tahan bau wangi sampai 72 jam. Tapi aku tak adalah gila tak mandi sampai 72 jam kan. Hahahaha. Tapi bau dia memang sedap. Tak terlalu manis, tak terlalu kuat dan tak terlalu menyengat hidung. Bau dia sangat mild. Since aku pun keluar rumah biasanya tak lama, tapi bau dia memang kekal.

Enchanteur Paris Mon Amie
Dalam rangkaian Enchanteur Paris Mon Amie ni pun ada beberapa produk lain:
- Double Moisture Parfum Serum (Rm7.90 untuk 85ml dan RM18.00 untuk 275ml).
- Light & Fresh Parfum Lotion (RM7.50 untuk 100ml dan RM16.95 untuk 300ml).
- Parfum Deo mist (RM10.10 untuk 100ml).

Enchanteur Paris Adore Parfurm Deo Mist

Enchanteur Paris Adore Parfurm Deo Mist (100ml)

Untuk rangkaian Enchanteur Paris Adore ni, aku pakai Parfum Deo Mist yang bersaiz 100ml. Sebotol berharga RM10.10. Katanya boleh tahan bau wangi sampai 24 jam. Aku paling suka bau rangkaian Paris Adore sebab bau dia manis-manis sikit. Yang aku paling suka yang ni tak ada paraben. Kalau nak compare Parfurm Deo mist ni dengan Deodorant stick, aku lebih suka pakai jenis semburan. Lebih cepat kering.

Enchanteur Paris Adore

Dalam rangkaian Enchanteur Paris Adore ni pun ada beberapa produk lain:
- Antibacterial Care Parfum Lotion (Rm7.50 untuk 100ml dan RM16.95 untuk 300ml).
- Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspiration Deodorant (RM8.70 untuk 50ml).
- Parfum Deo mist (RM10.10 untuk 100ml).

Enchanteur Paris Belle Amour Triple Whitening Parfum Lotion

Enchanteur Paris Belle Amour Triple Whitening Parfum Lotion (100ml)

Untuk rangkaian Enchanteur Paris Belle Amour ni, aku pakai Whitening Parfum Lotion yang bersaiz 100ml. Sebotol berharga RM7.50. Bau variasi Paris Belle ni pun sedap. Manis dia berbeza dengan bau manis Paris Adore. Aku rasa bau dia lebih kuat. Kalau nak pakai waktu malam, mungkin korang kena pakai awal sebelum tidur sebab bau dia memang menusuk hidung. Kalau jenis yang tak boleh bau kuat waktu tidur tu, pakailah awal-awal supaya bau dia boleh kurang sikit bila sampai masa korang nak tidur tu. 

Enchanteur Paris Belle Amour
Dalam rangkaian Enchanteur Paris Belle Amour ni pun ada beberapa produk lain:
- Triple Whitening Parfum Lotion (Rm7.50 untuk 100ml dan RM16.95 untuk 300ml).
- Extra Whitening Parfum Anti-Perspiration Deodorant (RM8.70 untuk 50ml).
- Parfum Deo mist (RM10.10 untuk 100ml).

So yes, ini adalah antara idea hadiah hari lahir untuk wanita yang korang boleh beli untuk wanita-wanita kesayangan korang, Ecewah gitu ayatnya. Personally, kalau korang jenis yang suka wangi-wangian, brand Paris ni memang best sebab bau dia agak kuat. Rangkaian Paris favourite aku definitely Paris Adore.

Korang punya favourite mana satu?
 

You Might Also Like

3 comments

  1. erm... menarik jugak enchanteur ni... harga mampu milik pulak tu kan...

    ReplyDelete
  2. Aku suka 3-3 bau tu.. Rasa macam tak boleh berpisah dengan Enchanteur.. bau dia buat aku rasa macam orang kaya kejap.. hahahhaa

    ReplyDelete

Like us on Facebook