Garnier Micellar Cleansing Water - Review And Giveaway

October 25, 2016

Garnier Micellar Cleansing Water - Review And Giveaway | Hari ini aku nak share sikit pengalaman aku pakai Garnier Micellar Cleansing Water. Dan aku pun ada berita baik untuk korang. Aku akan buat satu giveaway dan korang akan berpeluang untuk menang Garnier Micellar Cleansing Water! 


Garnier Micellar Cleansing Water

Garnier Micellar Cleansing Water

Garnier Micellar Cleansing Water ni sebenarnya adalah cecair pencuci make up dan kotoran pada muka. Bila guna Garnier Micellar Water ni, tak perlu bilas dan memang tak berminyak pun. Katanya sekali sapuan je, kotoran akan hilang dan kulit akan jadi lebih segar. Itu nanti aku akan buat eksperimen untuk tunjukkan.

Ada dua jenis Garnier Micellar Cleansing Water ini iaitu botol warna biru untuk kulit berminyak dan berjerawat. Botol berwarna pink pulak untuk kulit sensitif. Tekstur dia tak melekit, tak berminyak dan tak ada pewangi pun. Dia rasa macam air biasa je.  

Eksperimen Bersihkan Muka Berminyak

Kadang-kadang aku ni bila dah keluar jalan-jalan, muka memang teruk berminyak. Bila balik rumah, mesti kena cuci muka. Tapi kadang-kadang tu rasa malas je nak cuci. So, aku try pakai Garnier Micellar Cleansing Water ni untuk hilangkan minyak dari muka aku tanpa perlu bilas atau basuh. Caranya cuma letak minyak atas cotton pad, tekap pada muka dan bersihkan kawasan berminyak pada muka tu especially di bahagian T-Zone.

Sebelum. Ni aku apply serum yang agak berminyak pada tangan. Serum ni agak lambat meresap.  

Selepas. Sekali sapu, minyak serum pada bahagian yang aku sapu tu makin menghilang. Sejujurnya aku kena guna 2 cotton pad baru minyak tu clear habis. Lepas sapu tu, tangan bahagian yang disapu rasa berangin je. 

Eksperimen Bersihkan Make Up  

To be honest, aku bukanlah make up junkie tapi baru-baru ni aku rasa teringin sangat nak bermake up. Bila dah start make up bila keluar rumah tu, Ya Allah malasnya nak kena cuci make up tu semua bila dah balik. Leceh. Then bila aku dapat tau pasal Garnier Micellar Water ni boleh hilangkan make up dengan mudah dan tak perlu bilas, aku pun cuba je lah. Cara yang sama macam bersihkan minyak di muka, letak minyak atas cotton pad, tekap pada bahagian muka yang ada make up terutamanya pada bahagian mata dan bibir. Tak payah nak tonyoh kuat-kuat pun. Sapu lembut je. Dan paling best bila bersihkan mata tu, tak pedih pun.

Sebelum. Well, aku mungkin bukan boleh jadi contoh yang terbaik untuk make up sebab aku tak make up banyak. Tapi aku just nak tunjuk betapa senangnya aku basuh make up simple yang aku pakai especially lipstick tu guna Garnier Micellar Cleansing Water tu.

Selepas. Sekali sapu, bahagian yang aku sapu tu clear. Kalau biasa, aku cuci make up guna satu jenama pencuci ni. Tapi, lepas sapu muka memang nampak macam dah hilang tapi muka rasa tak selesa. Mesti kena cuci muka. Kalau pakai Garnier Micellar Cleansing water ni dah tak payah cuci muka dah.

Bahan-bahan Di Dalam Garnier Micellar Cleansing Water

Antara bahan yang ada dalam Garnier Micellar Water ni adalah air, Heylene Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Edta, Poloxamer 184 dan Polyaminopropyl Biguanide.

Apa yang aku suka sangat dengan Garnier Micellar Cleansing Water ni adalah dia tak perlu dibilas, cepat hilangkan kekotoran pada muka dan muka pun rasa segar je. 

Harga Garnier Micellar Cleansing Water

Garnier Micellar Cleansing Water ni ada dalam 2 saiz botol iaitu 400ml dan 125ml. Yang 400ml tu boleh tahan dalam agak-agak 200 kali sapuan. Yang kecik 125ml tu lebih cepat habislah tapi senang sikit kalau nak bawak pergi travel. Untuk yang botol 400ml, harga asal RM29.90 dan untuk 125ml tu harga asal RM14.50. TAPI! Sekarang ni ada promosiiiiii! Nampak tak excitednya kau di situ? Untuk harga promosi Garnier Micellar Cleansing Water:

400ml (RM24.90)
125ml (RM9.90)


Nak lagi best? Aku ada promo code untuk korang dapat tambahan 10% diskaun untuk  beli mana-mana jenis Garnier Micellar Cleansing Water. Promo code ni tak valid untuk OMO deal.

"HERMOXFADZI" 
(Promo Code)
*Valid 19 Oktober 2016 - 31 Oktober 2016*

Garnier Micellar Cleansing Water

Kalau korang beli dekat Hermo ni, korang boleh dapat pink pouch atau mask secara percuma jugak. Wah untungnya. Dah lah dapat harga promosi, dapat promo code 10% off, dapat lagi pulak barang percuma.

Untuk dapatkan harga promosi tu untuk Garnier Micellar Cleansing Water ni, korang boleh beli dekat Hermo - Garnier Micellar Cleansing Water Promotion.

Giveaway Garnier Micellar Cleansing Water

Ha, mesti ini yang korang tunggu-tunggu kan. Betul tak? Aku nak buat giveaway senang-senang saja ni. Untuk layak berpeluang untuk memenangi Garnier Micellar Cleansing Water ini, korang cuma perlu follow step-step di bawah ini saja.

1. Follow Blog Fadzi Razak di gadget Follower belah kanan
3. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Garnier Micellar Cleansing Water by Fadzi Razak" 
4. Copy code di bawah dan paste ke  blogpost anda
5. Publish dan komen link entry korang di bahagian komen di bawah  

Giveaway Garnier Micellar Cleansing Water by Fadzi Razak

Giveaway Garnier Micellar Cleansing Water

Nak menang Garnier Micellar Cleansing Water yang best ni? Jom Join di SINI.

Nak menang Garnier Micellar Cleansing Water ni? Senang je. 1. Follow Instagram @fadzirazak 2. Repost gambar ini beserta caption 3. Komen "Garnier come clean @hermomy" 4. Tag 2 kawan Giveaway akan tamat pada 30 Oktober 2016. Pemenang akan diumum pada 31 Oktober 2016. Pemenang akan dipilih secara random dan yang menepati syarat-syarat di atas saja. Giveaway hanya untuk #igers di malaysia saja Thank you @hermomy untuk sponsor hadiah. untuk maklumat lanjut pasal Garnier Micellar Cleansing Water ni, boleh tengok dekat sini http://bit.ly/2e9QLxD   #hermoxfadzi #hermomy #garniermicellarwater #garniercomeclean #hermomy #kakikontest #kakikontestMY

Aku ada juga buat giveaway untuk Garnier Micellar Cleansing Water dalam Facebook dan Instagram. Even korang dah join yang blog punya, korang masih boleh join giveaway dekat Instagram dan Facebook aku tu. Lebih banyak peluang korang untuk menang. Betul tak?

Giveaway ni akan berlangsung selama 5 hari saja dari 25 Oktober 2016 sampai 30 Oktober 2016. 31 Oktober aku akan umumkan siapa yang menang. Aku akan pilih seorang pemenang dari blog, seorang pemenang dari Facebook dan seorang pemenang dari Instagram.

Untuk giveaway Garnier Micellar Cleansing Water yang lain, korang boleh tengok dekat Instagram Fadzi Razak atau Facebook Blog Fadzi Razak.

Psst: Aku akan pilih orang yang betul-betul ikut steps di atas. Siapa tak follow, akan disqualified. 



You Might Also Like

14 comments

  1. www.mamadarwiish.com/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html?m=0

    ReplyDelete
  2. ana join
    http://adna2029.blogspot.my/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing_25.html

    ReplyDelete
  3. Saya join

    http://penselduabee.blogspot.my/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html

    ReplyDelete
  4. Join... :)
    http://www.huhahuhajerr.com/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html

    ReplyDelete
  5. So informative! Will check it out soon but I still have 3 other micellar water from different brand so will check it out when my stock are about to run out!

    ReplyDelete
  6. Read many good reviews of this. Would love to try this out.

    ReplyDelete
  7. join :)

    http://www.sayidahnapisah.com/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html

    ReplyDelete
  8. The price is so affordable!! I shall try this after I finish my previous cleansing water bottle =D

    ReplyDelete
  9. join
    http://cikjelita899.blogspot.com/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html

    ReplyDelete
  10. akak join
    http://www.kisahsidairy.com/2016/10/giveaway-garnier-micellar-cleansing.html

    ReplyDelete
  11. Wow! great giveaway dear. I got mine from my friend as bday gift.

    ReplyDelete
  12. wahhh macam best je, especially yang untuk muka berminyak, sebab ida tak make up sangat. then suka tengok botol dia, warna liquid dia clear je. hehehe harga pon affordable.

    ReplyDelete
  13. Have read about this, seems like a good product. Sadly i dont dare try with my super sensitive skin.

    ReplyDelete
  14. Your review on this product make me wanna to grab one for myself too.

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter