Anugerah Skrin 18 November 2016 #ASK2016

November 18, 2016

Anugerah Skrin 18 November 2016 #ASK2016 | Macam aku ada cakap dekat entry ini, aku tengok Anygerah Skrin 2016 ni disebabkan oleh pengacara dia Aliff Satar. Hehehhe. Okay lah, alang-alang aku dah follow, aku buat lah live update untuk pemenang-pemenang bagi setiap pencalonan. 

Kalau korang nak tengok secara live streaming online, boleh tengok dekat sini TONTON.COM.MY. Kalau nak tengok siaran ulangan boleh tengok dekat sini Siaran Ulangan Anugerah Skrin 2016.

Anugerah Skrin 18 November 2016 #ASK2016

Senarai Pemenang Kategori Dan Pencalonan Anugerah Skrin 2016 #ASK2016

KATEGORI DRAMA 

PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK

-Jalil Hamid (Calon Syurga)-

PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK

-Fazlina Ahmad Daud (Cermin Kasih)-

LAKON TV TERBAIK

-Siti Jasmina Ibrahim (Rekah)-

DRAMA RANTAIAN POPULAR MEDIA SOSIAL

-Kau, Aku, Dia (JS Pictures)-

PENYUNTING TERBAIK

-Izhar Masuri (Rekah)-

PELAKON WANITA TERBAIK

-Tiz Zaqyah (Cermin Kasih)-

PELAKON LELAKI TERBAIK

-Beto Kusyairy (Ramadhan Berteduh Syawal)-

DRAMA RANTAIAN TERBAIK

-Wadi (Luqsar Kreatif)-

DRAMA KOMEDI TERBAIK

-Mak Cun 2-

PELAKON KOMEDI TERBAIK

-Erma Fatima (Mak Cun 2)-

PENGARAH TERBAIK

-Razaisyam (Fatin)-

DRAMA TERBAIK

-Fatin-



KATEGORI FILEM

PELAKON PEMBANTU LELAKI TERBAIK

-Hushairi Husain (Polis Evo)-

PELAKON PEMBANTU WANITA TERBAIK

-Fauziah Ahmad Daud (Langit Cinta)-

LAKON LAYAR TERBAIK

-Wan Hasliza (Love Supermoon)-

PELAKON WANITA TERBAIK

-Maya Karin (Nota)-

PELAKON LELAKI TERBAIK

-Namron (Redha)-

PENGARAH TERBAIK

-Shamsul Yusof (Munafik)-

FILEM TERBAIK

-Redha (Current Pictures)-


KATEGORI BUKAN DRAMA

DOKUMENTARI & MAJALAH TERBAIK

-Majalah 3: Wira Beret Semerah Hati-

RANCANGAN HIBURAN TERBAIK

-Bukestra-

BUAL BICARA TERBAIK

-Halaqah: Terlepasnya Ikatan Dajjal (TV9)-

LAPORAN KHAS BERITA TERBAIK

-Berita TV9: Highland Towers (TV9)-

RANCANGAN REALITI TERBAIK

-Let’s Cycle 2-

RANCANGAN ANUGERAH TERBAIK

-Anugerah Juara Lagu 30-



Masih sempat kalau korang nak tengok Anugerah Skrin 2016 ni secara langsung, korang boleh tengok di:

Tarikh: 18 November 2016 (Jumaat)
Masa: 9.00 malam
Live Streaming: TV3 atau tonton.com.my

Anugerah Skrin 2016 #ASK2016 ini diadakan untuk bagi pengiktirafan kepada penggiat-penggiat seni dan karyawan tanah air. 

You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook