Battle 3 Juara 13 November 2016

November 13, 2016

Battle 3 Juara 13 November 2016 | Dah 3 minggu dah 3 Juara diadakan untuk cari peserta-peserta akhir yang akan menyanyi secara battle untuk menang setiap kategori. Aku pulak yang nerves nak tau macma mana dieorang nak battle dalam satu pentas ni sama ada nyanyi satu lagu macam The Voice pernah buat dulu atau satu coplue battle nyanyi satu lagi setiap sorang.


Battle 3 Juara 13 November 2016

Program 3 Juara Battle

Pertandingan program 3 Juara kali ini berformat sistem liga. Setiap peserta akan berentap bersama pasangan dalam kategori yang sama di satu pentas setiap minggu demi memungut mata daripada undian penonton, juri tetap dan produser daripada kategori masing-masing. Contohnya, kesemua peserta dari kategori Rock akan berentap pada malam konsert battle bermula Ahad, 13 November 2016 ini nanti secara berpasangan. Penonton, juri dan produser diberikan kuasa untuk memberi 1 markah bagi setiap persembahan battle, dan para peserta berkemungkinan akan mendapat dua atau tiga mata (2-1 atau 3-0) untuk pusingan minggu itu. 

Pengumpulan mata ini akan berterusan tanpa penyingkiran selama 5 minggu sebelum Konsert Separuh Akhir 3 Juara kelak. Format yang sama turut diaplikasikan kepada kategori Irama Malaysia dan Balada pada minggu yang sama. Ini bermakna, kesemua peserta ketiga-tiga kategori akan berentap dalam satu konsert setiap minggu demi mengumpul mata dan merebut sejumlah hadiah wang tunai daripada RM300,000.

Pasangan Kategori Yang Akan Berentap Dalam 3 Juara Battle

Setiap minggu, 3 pasangan setiap kategori akan berentap untuk rebut markah untuk sampai ke final. Pasangan-pasangan tu adalah:


Kategori Rock
Kudien vs Ayien
Eva Maria vs Arul
Arill vs Indra

Kategori Balada
Salma vs Aqeem
Azumi vs Hady
Eeza vs April

Kategori Irama Malaysia
Tyka vs Rahman
Nura vs Hazra
Zayani vs Azizul



Juri Tetap 3 Juara Battle

Setiap minggu 3 juri tetap ni akan bagi komen dan bagi markah untuk setiap peserta yang berentap. 3 juri tetap tu adalah Awie, Noraniza Idris dan Rossa.


Korang boleh tengok Battle 3 Juara 20 November 2016 dekat sini 


Juara Episod 4 - Battle Minggu 1


Untuk episod sebelum-sebelum ni punya, korang boleh klik link dekat bawah.



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook