Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Online Full Episod

November 24, 2016

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Online Full Episod | Aku ni nak kata kaki tengok drama Melayu tak lah sangat tapi kadang-kadang tu tengok jugka kalau jenis drama yang boleh tahan jalan ceritanya. Dan kalau hero dan heroin nya boleh tahan. Hehehe. Dekat TV3 sekarang ni tengah main drama 7 Hari Mencintaiku. Tenogk macam menarik.

Tajuk: 7 Hari Mencintaiku
Channel: TV3
Slot: Akasia
Mula Tayangan:  7 November 2016
Masa: Setiap Isnin-Khamis 7 malam
Jumlah Episode : 28
Lagu Tema: Lelaki Teragung - Dayang Nurfaizah
Pelakon: Shukri Yahaya, Siti Saleha, Ungku Hariz, Wan Sharmila, Zila Bakarin dan Zarynn Min.

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Online Full Episod

Sinopsis Drama 7 Hari Mencintaiku:
Drama 7 Hari Mencintaiku mengisahkan Khuzairi lakonan Shukri Yahaya yang dalam diam mencintai seorang gadis bernama Mia Adriana lakonan Siti Saleha. Cinta pandang pertamanya menjadikan dia seorang perindu yang setia. 

Mia Adriana seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis. 

Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.

Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati. 

Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang ditinggalkan tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah membeku? 

Kalau korang nak tengok drama 7 Hari Mencintaiku ni secara online, korang boleh klik link dekat bawah ni. Yang dah bold tu maksudnya dah ada link dah boleh tengok. Yang belum bold tu, kena tunggu episod tu siar di TV dulu, baru akan diupdate dekat sini. 



Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku Online Full Episod


7 Hari Mencintaiku Episod 1
7 Hari Mencintaiku Episod 2
7 Hari Mencintaiku Episod 3
7 Hari Mencintaiku Episod 4
7 Hari Mencintaiku Episod 5
7 Hari Mencintaiku Episod 6
7 Hari Mencintaiku Episod 7
7 Hari Mencintaiku Episod 8
7 Hari Mencintaiku Episod 9
7 Hari Mencintaiku Episod 10
7 Hari Mencintaiku Episod 11
7 Hari Mencintaiku Episod 12
7 Hari Mencintaiku Episod 13
7 Hari Mencintaiku Episod 14
7 Hari Mencintaiku Episod 15
7 Hari Mencintaiku Episod 16
7 Hari Mencintaiku Episod 17
7 Hari Mencintaiku Episod 18
7 Hari Mencintaiku Episod 19
7 Hari Mencintaiku Episod 20
7 Hari Mencintaiku Episod 21
7 Hari Mencintaiku Episod 22
7 Hari Mencintaiku Episod 23
7 Hari Mencintaiku Episod 24
7 Hari Mencintaiku Episod 25
7 Hari Mencintaiku Episod 26
7 Hari Mencintaiku Episod 27
7 Hari Mencintaiku Episod 28


Link untuk episod yang masih belum ada akan diupdate dari semasa ke semasa. 

Kalau ikutkan, aku lebih suka tengok drama online je sebab kalau nak follow masa dekat TV memang tak sempat. So, selamat menonton!



You Might Also Like

1 comments

  1. mmg layan cite ni..gedik mia yg konon2 kaya tp tkleh trima dh xkaya hehe

    ReplyDelete

Like us on Facebook