Lazada Birthday Blogger Contest

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest | Korang tahu tak nanti Lazada nak buat sale besar-besaran pada 22 hinggan 24 Mac 2017 ni sempena dengna hari ulang tahun Lazada yang kelima? Masa itu memang banyak flash sale, diskaun dan voucher yang korang boleh guna untuk beli barang-banrang pilihan korang dari Lazada.

Lazada Malaysia

Apa Yang Aku Suka Tentang Lazada

1. Memudahkan Kehidupan

Nak tahu apa yang aku suka pasal Lazada? Lazada ni adalah salah satu online shop terbesar di Malaysia yang memudahkan aku. Aku dah tak perlu nak pergi keluar bersesak-sesak untuk membeli barangan dapur atau peralatan elektronik atau nak beli barang-barang anak. Jimat masa, tenaga dan wang.  


2. Harga Yang Berbaloi

Kalau nak dibandingkan dengan barangan yang dijual dekat luar, aku perasan barang yang sama lebih murah kalau dibeli di Lazada. Yang penting, korang kena pandai cari dan bandingkan harga mana yang lebih berpatutan.   

3. Pelbagai Barangan, Jenama Dan Diskaun

Dekat Lazada ni, aku rasa boleh cari apa sahaja yang korang nak. Dari barangan dapur, fesyen, produk kecantikan, produk kesihatan, barangan elektrik, barangan bayi dan perabot pelbagai jenama. Sebut saja, InsyaAllah korang boleh jumpa. Tak masuk lagi diskaun yang macam-macam tu. Memang berbaloi betul bila beli dekat Lazada ni. 

3 Barang Pilihan Dari Lazada Malaysia

Antara banyak barang di Lazada tu, aku ada 3 barang yang aku nak sangat beli. Antara 3 barang itu adalah:


Tigernu Brand Travel Business Laptop Backpack
Yang ini aku plan untuk beli untuk Zul. Dia sekarang ni pergi balik kerja naik motor. Nak bawak barang-barang kerja tu, leceh kalau naik motor. So, kalau ada backpack ni senang sikit. Aku suka bagpack ni sebab dia ada Air Cushion Belt, lebih selesa. Siap ada anti-theft zipper lagi untuk elakkan kena curi.

Nikon Coolpix W100 Digital Camera
Nikon Coolpix ni pula planningnya nak beli untuk Aneeq. Walaupun baru masuk 2 tahun, Aneeq ni aku nampak suka ambil gambar. Memang lah sekarang ni dia ambil gambar memang merapu tapi kalau aku bagi galakan awal-awal macam ni, mana tahu skill dia makin lama makin power kan.

Rubine Chimney Hood with Built-in Hob and Built-in Oven
Dan last sekali, mestilah barang untuk diri sendiri kan. Tak kan lah kita asyik nak beli barang pada orang lain, diri sendiri tak ada kan. Aku selalu mengidam nak set chimnet hood, hob dan oven macam ni. Nampak lah sikit dapur kita mewah. Bila dapur nampak mewah lagi seronok nak masak hari-hari untuk keluarga. Gittew~

Idea Untuk Lazada Tingkatkan Servis Mereka

Pada aku servis Lazada dah cukup baik walaupun kadang-kadang aku terbaca jugafeedback yang kurang memuaskan daripada customer terutamanya barang lambat sampai, barang hilang dan salah hantar barang. Bagi aku, kesalahan ini tak boleh nak diletakkan 100% kepada Lazada sebab berkemungkinan besar kesilapan adalah daripada merchant yang menjual di Lazada.

delivery man

Apa yang aku boleh cadangkan untuk Lazada tingkatkan servis mereka dengan mengupah delivery man sendiri untuk menghantar barang-barang pelanggan. Mungkin cadangan aku ni agak keterlaluan dan agak susah direalisasikan tapi mana tahu pihak Lazada ada cara yang lebih teratur dalam melaksanakan cadangan aku ni kan. Kalau Lazada betul-betul mampu buat begini, memang aku salute! 

Birthday Wish Untuk Lazada

Bersempena dengan Ulang Tahun Lazada yang Kelima ini, aku nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Lazada dan teruskan usaha korang untuk menjadi online shop yang paling best, paling berbaloi dan paling terbesar di Malaysia. Teruskan juga menghargai loyal customer seperti kami ini dan insyaAllah kami akan terus menyokong korang.  


Lazada Birthday Blogger Contest

Sekarang sampai 23 Mac ni, Lazada ada menganjurkan Lazada Birthday Blogger Contest yang mana korang semua berpeluang untuk menang hadiah wang tunai. Lebih ramai blogger yang join, lebih banyak hadiah yang akan disediakan oleh Lazada.

1. Kurang dari 50 peserta (10 pemenang) 
1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. Lebih dari 50 and kurang dari 100 peserta (20 pemenang) 
1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. Lebih dari  100 peserta (30 pemenang
1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 

3rd Prize :17 x RM150 

Jom korang, ramai-ramai join contest ni. Mana tahu rezeki kita kan? Cara mudah je, buat satu post untuk jawab soalan-soalan dekat bawah ni.

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

Selepas itu, pastikan korang hantar link post korang ke email contest@lazada.com.my dengan tajuk Lazada Birthday Blogger Contest. Good luck pada semua yang join!



You Might Also Like

5 comments

  1. Good luck for the contest!

    ReplyDelete
  2. Good luck! Pilihan no 3 tu sesuai utk fad.. ade rumah sendiri mmg syok dan berbaloi...

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter