Tonton Drama Misteri Wan Peah Full Episod

Tonton Drama Misteri Wan Peah Full Episod | Siapa yang rajin tengok cerita Misteri Wan Peah ni? Aku baru je berjinak-jinak sebab orang cakap cerita ni kelakar habis. Aku pun nak jugak tengok betul ke kelakar.

Tonton Drama Misteri Wan Peah Full Episod

Tajuk: Misteri Wan Peah
Channel: TV3
Mula Tayangan:  2 Disember 2016
Masa: Setiap Isnin-Rabu 10 malam
Jumlah Episode : 13

Pelakon: Normah Damanhuri, Sasqia Dahuri, Sweet Farhana, Zee Tokan, Acap Tokan, Faiz Tapaw, Sherry Al-Hadad

Sinopsis Drama Misteri Wan Peah


Akibat satu peristiwa dimana tiga rakan karib iaitu Yeh Kumbang (Acap Tokan), Li Kelubi (Zee Tokan) dan Ghani Gagap (Faiz Tapaw) telah disergah oleh Wan Peah sehingga mereka jatuh sakit, Wan Peah diherdik dan dicaci oleh penduduk kampung. Mereka mengatakan Wan Peah menggunakan ilmu hitam dan dia diberi amaran untuk tidak keluar rumah langsung. Selama 12 tahun orang kampung tidak melihat kelibat Wan Peah, sehingga mereka berfikir bahawa Wan Peah sudah meninggal dunia. Tiada siapa peduli kerana mereka juga tidak berani untuk mendekati rumah Wan Peah. Kemunculan Cik Siti (Sasqia Dahuri), merupakan janda anak seorang berpindah ke kampung itu bersama anaknya, Aisyah (Indah Emerlda DFKL) serta adiknya Nurin (Sweet Farhana). Lebih mengejutkan apabila Cik Siti berpindah ke rumah kosong bersebelahan dengan rumah Wan Peah. 

Satu demi satu perkara pelik berlaku kepada Cik Siti dan keluarganya sejak Cik Siti berpindah ke situ. Bermula dengan peristiwa Aisyah yang hilang semasa bersiar-siar bersama Nurin dan akhirnya ditemui di tingkat bawah rumah Wan Peah. Orang kampung beranggapan bahawa hantu Wan Peah sudah mula mengganggu penduduk di situ kerana sering juga dilihat berjalan di kawasan kampung.

Farhan (Ariff Aziz), anak kepada Tok Hashim dan Mak Timah sudah pulang menetap di kampung itu. Dia bertugas sebagai guru ganti kepada kelas yang ditinggalkan oleh Cik Siti. Apabila Cik Siti kembali semula ke sekolah, mereka mula rapat. 

Kalau korang nak tengok drama Misteri Wan Peah, korang boleh klik link dekat bawah ni. Yang dah bold tu maksudnya dah ada link dah boleh tengok. Yang belum bold tu, kena tunggu episod tu siar di TV dulu, baru akan diupdate dekat sini.

Tonton Drama Misteri Wan Peah Full EpisodLink yang belum ada akan diupdate dari semasa ke semasa.

Misteri sangat kan cite ni. Hahaha, tak sabar nak tunggu next episod.

1 comment... add one now

Wan Syahida Wan Syahida 16 March, 2017
layan kan aje cerita ni...