Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017 | Hai orang orang Kedah. Cari jadual waktu imsak dan waktu berbuka puasa? Ha, meh sini aku share dengan korang. Boleh buat rujukan sepanjang bulan puasa ni. 

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

Negeri Kedah ni, aku pernah lah jejak jugak masa pergi travel 14 hari satu semenanjung Malaysia hari tu. Pasal travel tu korang boleh baca dekat sini - 14 Hari keliling Semenanjung Malaysia. Sampai sekarang tak habis tulis lagi. Penat gila kot nak tulis tapi nak jugak aku share trip aku dengna korang. Eh, pasal jadual waktu imsak dan waktu berbuka korang boleh tengok dekat bawah.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

Jadual waktu imsak dan waktu berbuka puasa bagi negeri Kedah ni terbahagi kepada 7 zon. Pergh, banyak tu. Korang boleh tengok waktu imsak dan waktu berbuka bagi negeri Kedah macam jadual dekat bawah.


ZON 1 - KOTA SETAR, KUBANG PASU DAN POKOK SENA
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

ZON 2 - PENDANG, KUALA MUDA DAN YAN
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

ZON 4 - PADANG TERAP DAN SIK
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

ZON 5 - BALING
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

ZON 6 - KULIM DAN BANDAR BAHARU
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

ZON 7 - LANGKAWI
Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Kedah 2017

Okay, dah tau waktu berbuka puasa? Itu la pun benda yang kita rajin cari dalam bulan puasa ni kan. Hihihii. OKay korang, selamat menunaikan ibadah puasa dengan sempurna. Dan selamat berbuka puasa dengan makanan yang sedap-sedap. 

Kalau korang nak cari Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa 2017 bagi negeri-negeri lain, korang boleh temgok dekat sini -> Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Tahun 1438H /2017.

0 comment... add one now