Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants

December 22, 2018
Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants | Aneeq baru saja 2 minggu totally free diapers. Teringat Fadzi masa Aneeq pakai diapers dulu. Macam-macam jenis diapers yang kiteorang cuba dekat Aneeq untuk dapatkan yang paling selesa untuk dia.

Dan antara diapers yang Fadzi pernah guna adalah diaper pants daripada Huggies. So far Fadzi memang suka sebab tak pernah bocor walaupun Aneeq jenis yang banyak membuang air kecil dan jenis yang suka mengelat waktu nak tukar diapers. 



Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants


Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants 

Baru-baru ni Huggies ada keluarkan diaper pants yang katanya merupakan diaper pants yang paling cepat menyerap kebasahan dalam Malaysia. Fadzi macam, eh ada beza ke kadar penyerapan antara diapers dekat Malaysia ni?

Sekali, Fadzi ada nampak video demo diaorang dekat supermarket mana entah. Memang nampak perbezaan kadar serapan cecair tu. Kalau korang mak mak atau bapak bapak yang tengok video tu mesti rasa woah woah excitednya. Korang boleh tengok video demo tu dekat bawah ni.




Kelebihan Huggies Dry Pants Baru

Fadzi ada baca tentang kelebihan Huggies Dry Pants baru ni. Antara kelebihan Huggies baru ni adalah:


Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
1. Diaper Pants Paling Pantas Menyerap Di Malaysia
Diaper pants baru daripada Huggies ni menggunakan teknologi yang unik iaitu Rapid Absorb Technology untuk menyerap kebasahan dengan serta-merta. Dalam masa yang sama, ia akan memberi keselesaan kepada kulit anak-anak korang.


Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
2. 1000 Lubang Mikro Untuk Penyerapan Cepat
Huggies Dry Pants ni menggabungkan Rapid Absorb Technology dengan 1000 lubang mikro pada permukaan diaper untuk serap cecair dengan lebih pantas. Bukan tu saja. Permukaan diaper pants ini pun kekal kering untuk memastikan keselesaan kulit anak korang.  


Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
3. 5 Way Comfort Fit
Dan Fadzi rasa point yang ini paling penting. 5 Way Comfort Fit ini memastikan diaper pants ini sesuai dengan anak korang. Maksudnya ada 5 bahagian yang boleh mengembang dan elastik untuk mengelakkan kesan-kesan merah dan dan kesan ketat. 5 bahagian itu adalah bahagian pinggang di perut, pinggang di belakang, kelangkang (crotch) dan kedua belah kaki.

Korang boleh tengok Size Guide dekat bawah ini untuk pilih saiz apa yang sesuai untuk anak-anak korang.  



Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
Huggies Dry Pants Saiz S

Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
Huggies Dry Pants Saiz M
Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
Huggies Dry Pants Saiz L

Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
Huggies Dry Pants Saiz XL

Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants
Huggies Dry Pants Saiz XXL


Huggies Malaysia's Fastest Absorbing Diaper Pants


Dah tak payah cakap banyak dah. Kalau korang nak beli jugak Huggies Dry Pants yang baru ni, korang boleh beli dekat sini - Huggies Dry Pants Malaysia Fastest Absorbing Diaper Pants

You Might Also Like

23 comments

  1. Bagus betul huggies dengan teknologi baru ni, anak-anak mesti lagi selesa dan bebas dari masalah ruam

    ReplyDelete
  2. Teekejut..Dah lama pakai..br tau penyerapannya cpt hehe

    Tapi mmg xbocor langsung pun. Best ! Huggies Dry Pants ni...

    ReplyDelete
  3. Bila tengok demo tu makin yakin nak guna Huggies. Daya serapan dah lah cepat, dan yg penting x bocor walau cecair tu banyak.

    ReplyDelete
  4. ramai yang suggest pada Rose pilih Huggies.. penting untuk keselesaan anak-ana. tidur malam pun nyenyak jer tak ada bocor kan.

    ReplyDelete
  5. Huggies ni produk dia berkualiti.. Kelebihan2 dan teknologi yang mereka guna untuk hasilkan dry pants pun bagus..penyerapan pun cepat.. Memang antara jenama yang okay sangat untuk ibu bapa beli kan fadzi =)

    ReplyDelete
  6. Memang makin selesa la bebudak dengan adanya teknologi sebegini. Juga akan memudahkan parents kan. Takde la kena tukar selalu. Yang penting, selamat dan memudahkan ye tak.

    ReplyDelete
  7. Fastest? Wow...so now huggies is new and improved right? So parents do not have to worry about leaking and discomfort for our little ones. Way to go huggies. :)

    ReplyDelete
  8. both my kids try this Huggies before. Time fly as both big boys now, yeah Huggies been our family's usage since they are young. Parents now can try out this brand too.

    ReplyDelete
  9. Jenama pampers Huggies pun rasanya memang dipakai kebanyakkan kanak-kanak. Ramai ibu bapa yang memilih jenama ini untuk anak-anak mereka. Termasuklah anak buah lia pun pakai jenama ni .

    ReplyDelete
  10. Wah.... Huggies dah improved! serius teruja nak cuba sebab yang dulu pun bagus opkos yang baru lebih bagus. Lembut pada kulit baby dan tak bocor. Jenama yang dipercayai sejak anak pertama. Walau Harga sikit mahal tapi berbaloi. Puashati!

    ReplyDelete
  11. say no to leakage and frequent change of diaper! haha good for both baby and parents too. technology advancement really helps to solve all sort of problems and makes life easy for everyone!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  12. Bila dah ada anak ni, memang kita akan pilih diapers yang terbaik untuk mereka kan. Sebab kalau anak tak selesa, kita pun akan susah hati.
    Tak sangka kan, huggies mempunyai kadar serapan yang bagus.

    ReplyDelete
  13. For parent sangat penting to buy pampers yang selesa untuk baby. Especially yg cepat serap. Kalau tak boleh memudarat kulit baby yg halus tu.

    ReplyDelete
  14. Anak² cx memang dua² cx pilih huggies ntk diorang. Pada cx, huggies sangat bagus sebab kuasa penyerapan dia adalah baik, cepat kering. Ianya tak memberikan kesan negatif kepada kulit anak². Inikan pula dah upgrade kepada 5kalu kuasa penyerapan, memang highly recommendedlah!

    ReplyDelete
  15. Nanti nak suh anak2 sedara gunakan huggies ni kat anak2 diaorg lah, nampak bagus betul.
    Anak2 selesa kita pun senang hati kan..:D

    ReplyDelete
  16. Bila ada promosi ni? Nak borong jugak utk MH ni. Barang keperluan kat rmh. :)

    ReplyDelete
  17. Drypers ni mmg kene ikut kesesuaian kulit setiap kanak-kanak. Sebab anak buah pun bnyk pakai jenama Huggies ni. Serapan pun bagus dan yang penting x buat kulit baby ruam dan sebagainya. Dh boleh ready bila ad anak nnti. hehehehe

    ReplyDelete
  18. Bila ada anak kecik ni kita kena try and error beli diaper untuk anak kan. Nak tenfok mana yang serasi dengan dia. Tapi sejak ada huggies ni tak pandang lain dah sebab teknologi dan kuasa serapan yang memang terbaik

    ReplyDelete
  19. ada tengok video dekat facebook, memang cepat betul dia menyerap. baguslah, takde la budak2 kena ruam pada kulit nanti. nanti ada anak, nak try la pakai huggies. since ramai yang recommend hehehe

    ReplyDelete
  20. airah memang tengah survey pampers yang okay untuk newborn nanti.lepas ni mungkin boleh cba huggies pulak

    ReplyDelete
  21. Cucu kak pun mak dia mmg beli huggies pant diapers ni sbb senang nk pakai klu nk berjalan.

    ReplyDelete
  22. Product Huggies nie memang terbaik... Anak teman pun dulu guna pampers Huggies masa kecik dulu laa...

    ReplyDelete
  23. Wah krluaran baru Huggies ye. Dulu staff pakai Huggies juga mmg best

    ReplyDelete