Menjadi Ke Bell Ngasri Jadi Duta PPZ-MAIWP?

December 19, 2018
Menjadi Ke Bell Ngasri Jadi Duta PPZ-MAIWP? | Korang kenal ke tak Bell Ngasri? Masa kecil-kecil dulu dialah jadi pelakon kanak-kanak yang famous dengan adik beradik dia.

Baru je tadi Fadzi tengok satu video dekay Youtube ni. Nampak gaya macam Bell Ngasri jadi duta PPZ-MAIWP sebab dia duk promote pasal PPZ-MAIWP tu. Bila Fadzi tengok Facebook PPZ pun, ada nampak poster Bell Ngasri ni sekali.


Menjadi Ke Bell Ngasri Jadi Duta PPZ-MAIWP?


Menjadi Ke Bell Ngasri Jadi Duta PPZ-MAIWP?

Boleh ke Bell jadi duta untuk PPZ MAIWP ni? Nampak Bell ni sejenis yang lawak dan tak serius je kan?

Tapi bila Fadzi tengok video PPZ TV tu sampai habis, okay je Bell jadi duta diaorang. Tak ada lah nampak dia buat lawak spastik macam biasa tu. Hehehe. Dan paling tidak pun, mesej yang dia nak bagitau orang tu sampai. 

Korang boleh tengok video Bell Ngasri jadi duta PPZ-MAIWP tu dekat bawah ni. Tak lama pun video ni. Ade lah dalam seminit je. 

Gaya penyampaian dia tu, kalau korang selalu tengok Bell dekat TV, lebih kurang macam tu lah jugak dia bercakap dalam video dekat bawah ni.


Dalam video ni, Bell ada cakap pasal Kaunter Zakat Bergerak dan Perkhidmatan Door To Door yang dianjurkan oleh Pusat Pungutan Zakat untuk mempermudahkan korang membayar zakat. 


Kaunter Zakat Bergerak

Kalau korang nak tau lebih lanjut di mana lokasi kaunter bergerak yang berhampiran dengan korang.

Telefon 1 300 88 5757 
atau  
Facebook Pusat Pungutan Zakat


Perkhidmatan Door To Door

Perkhidmatan Door to Door bagi korang yang nak bayar zakat RM5000 ke atas. Sebelum ni Fadzi ingat diaorang buat Perkhidmatan Door To Door ni untuk dekat office je. Rupanya kalau dekat rumah pun boleh. Asalkan korang nak bayar RM5000 ke atas lah. 

Dah tak ada alasan dah lepas ni tak nak bayar zakat. Macam-macam jenis cara pembayaran yang korang boleh guna. Tinggal nak tak nak je kan? Jom, jadi kaya dengan zakat! #PPZMAIWP 


You Might Also Like

23 comments

  1. senangnya nak bayar zakat dah ada kaunter bergerak!😄😘

    ReplyDelete
  2. sesuai sgt bell jadi duta... oh ya jgn lupa byr zakat!

    ReplyDelete
  3. wow now got door to door service, that's great for them that are busy with their lifestyle. Shall inform friends of this too, so that they know where to pay zakat.

    ReplyDelete
  4. Mestilah menjadi! Respect sangat dengan usaha pihak PPZ yang selalu jalankan kempen tanpa henti. Siap ada service door-to-door lagi. Selalu remind bila waktu perlu bayar zakat just in case kita terlupa kan. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  5. bell ni memang semua benda dia sesuai hahaha.suka tengok dia dalam mana2 rancangan dan drama.bila dah ada kempen macam ni harap tak lupa la berzakat

    ReplyDelete
  6. Dengan adanya kaunter bergerak ini, maka lebih senang untuk membayar zakat bagi menolong mereka yang memerlukan.

    ReplyDelete
  7. Makin² senang nak bayar zakat sekarang. Mcm² medium disediakan ntk memudahkan umat Islam bayar zakat. Kalau malas dan alpa juga, tak tahulah nak cakap. Cx tk tk berapa nak ngam dgn bell ni sbb dia tk brp ok kdg² time buat lawak. Ahhaaha. Sorry

    ReplyDelete
  8. Suka tengok PPZ sekarang makin rancak mendekati rakyat dan memudahkan urusan semua. Moga dipermudahkan urusan PPZ agar lebih ramai yang mendapat manfaatnya. Amin.

    ReplyDelete
  9. Bagus cara pengutipan zakat sekarang ni. They are more advance and dah more efficient. Harap semua tak lupa berzakat ye.

    ReplyDelete
  10. wow! so great to become a duta... looks nice... famous.. great to create awareness about berzakat...

    ReplyDelete
  11. walaupun bell ni slalu buat lawak tp dlm memberi info psl kaunter bergerak zakat ni smp msgnya...jd org ramai yg masih belum lg membayar zakar, bole juga membayar zakat melalui kaunter zakat bergerak ni

    ReplyDelete
  12. Habislah kelakar semua orang nak pergi buat bayaran Zakat ni kalau tengok Bell ada kat situ hehehehe tapi bagus satu usaha untuk tingkatkan minat dan juga kesedaran orang ramai untuk terus membayar zakat..

    ReplyDelete
  13. bagus insentif pusat zakat buat kaunter bergerak. senang kalu nak bayar zakat tak payah keluar office semata nak pergi main office pusat zakat. bell ni kalu apa2 iklan atau rancangan ada muka dia memang kelakar & ramai orang minat

    ReplyDelete
  14. hahahha bessttt nya jadi dutaaa....somemore ada door to door service best!

    ReplyDelete
  15. Kadang2 memang perlukan marketing cam ni..buat org tak bosan nak tengok. Sekarang ni dah senang nak membayar zakat..dulu alasan tak ada masa n susah nak ke kaunter..haaa sekarang dah ada door to door atau kaunter bergerak..haaa mana mau lariii..hehehe

    ReplyDelete
  16. hahaha menjadi ke tak, kalau setengah orang pasti akan rasa menjadi tpai dah lama tak nampak dia dalam rancangan realiti or memang i dah jarang tengok tv.. heee.. okaylah sekarang fokus on something good okay juga marilah berzakat... semoga sampai ke jiwa yang murah hati...

    ReplyDelete
  17. Bg kita bell ni sesuai sbb lawak dia msh bertapis.. Dr dlu suka tgok dia berlakon.. Hehehe.. Yelah, kdg2 nak menyampaikan bndr yg baik2 kne ada meriahnya.. Aslkn mesej tu sampai..

    ReplyDelete
  18. Lawak bell ni memang best. Bertapis tau .Gila tak kenal dua .Pelakon kanak kanak dengan adik beradik dia semua .Tapi sebagai duta PPZ ni okey je dia kan .Pemilihan yang sesuai sebab ramai kenal dia dan dia boleh jadi tarikan masyarakat untuk berzakat

    ReplyDelete
  19. Bell Ngasri memang kelakor. kalau dia jadi host agaknya gamat la suasana kat kaunter zakat. Van zakat tu ada kat lokasi mana? kalau mereka buat mobile apps utk jejak van zakat ni pun bagus. pastu minta banyakkan zakat drive thru. macam kat Putrajaya tu. hehe

    ReplyDelete
  20. Puasa baru2 ni bayar zakat di kaunter bergerak. Sah2 rasa lebih yakin dr bayar di shopping mall yang kadangkala rasa was-was. Okla cara dia sampaikan message sebagai duta. Bukan menerima rawatan katanya. Hehehe.

    ReplyDelete
  21. Bell ni memang terkenal dengan lawak-lawak dia. Kadang sampai sakit perut gelak. Hehe. Tapi tak bermakna bell taknleh jadi duta PPZ kan. Nampak ok je video tu. Yg penting maksud sampai.

    ReplyDelete
  22. Senang dah ada kaunter bergerak. So takde alasan dah klau nak ngelat bayar zakat. Hehe
    Tunaikan kewajipan org kata kan..

    ReplyDelete
  23. Senangnya Ada kaunter beegerak nanti nak Usha la schedule dia

    ReplyDelete