Pretz n' Beanz - Pretzel, Pizza dan Kopi

December 23, 2015

Hari ni aku nak bagi peminat-peminat pretzel jadi gila sekejap. Aku nak review sikit cafe yang buat hampir kesemua makanan dia based on pretzel dan dough pretzel. Ready? Nah, Pretz n' Beanz.

Pretz n' Beanz


Bagi korang yang memang suka pretzel, aku rasa ni lah tempat terbaik untuk korang pergi. Hari tu aku pergi senang je nak cari cafe ni. Pakai Waze ke Google Maps pun lagi senang. Cafe pun cantik dan santai, makanan pun sedap. So, meh tengok apa yang aku makan hari tu dekat Cafe Pretz n' Beanz.

Caffe Latte Green Tea
Cafee Latte RM11.00 | Green Tea RM13.90
Cantik kan design coffee dengan green tea ni. Rasa sayang nak minum pun ade jugak. Antara dua ni aku suka caffee latte. Memang terangkat rasa dia. Kalau korang hantu manis, boleh minta gula sikit macam aku minta tambah gula. Green tea tu pun sedap tapi Zul yang habiskan. Hehehe.  

Pretzel
Pretzel Basil Cheese RM7.30
Pretzel Basil Cheese memang unik sikit rasa dia. Bahagian atas yang ada basil tu macam crunchy sikit. Tapi belah dalam lembut. Rasa dia agak chewy sikit bila nak koyakkan dan gigit dia. Tapi overall sedap bila makan sebab ade rasa crunchy bahagian atas dan chewy bahagian dalam. Aku nak highlight kan dekat sini - PRETZEL DIA BESAR.


Pretzel
Pretzel Cinnamon Sugar RM6.25 
Antara Cinnamon Sugar dan Basil Cheese ni, aku lagi suka Cinnamon Sugar. Mungkin sebab aku ni hantu manis. Tapi pretzel cinnamon sugar ni sedap yang amat. Pretzel dia ada rasa tersendiri dan bila ada cinnamon sugar tu lagi sedap. Bila aku makan ni, bau wangi cinnamon menusuk dalam hidung. Rasa herba dan manis gula tu bila masuk dalam mulut, memang sedap. Macam Basil Cheese jugak, bahagian atas tu dia macam crunchy sikit, dan belah dalam chewy. Kalau korang datang sini, aku paksa rekemen korang beli pretzel sugar cinnamon ni. Aku nak highlight kan sekali lagi dekat sini - PRETZEL DIA BESAR.

Pretzel Pizza
Chicken Hawaiian Pretzel Pizza RM15.80 (7") | RM22.15 (10")
Ini salah satu makanan yang aku rasa unik la dekat cafe ni. Pizza ni bukan sebarang pizza. Walaupun inti dia nampak macam biasa chicken hawaiian tapi aku nak fokuskan pada dough dia pakai buat roti tu. Dough dia pakai dough pretzel. Memang lembut kalau makan. Even dekat bahagian hujung-hujung dough tu pun memang lembut. Kalau korang bawak balik rumah pun, roti pizza ni tak kan keras.  

Pretzel n' Stew
Pretzel n' Stew Green Curry RM17.90
Ini memang rare. Green curry makan dengan pretzel. Rasa green curry tu memang berlemak dan isi daging yang banyak tu. Dah habis makan pretzel tu pun, isi green curry ni masih banyak. Rasa green curry ni memang rasa berlemak habis tapi tak muak pun. Kalau makan ni dekat rumah, sure aku jilat pinggan. Nasib baik di khalayak ramai. Green curry ni dihidang dengan 2 keping mini pretzel, timun dan lobak dan sos cour cream. Dan yang aku tergamam tu dia cakap pretzel tu mini pretzel. Aku macam, what?? Mini pretzel. Besar kot pretzel yang dia bagi. Tak melambang kan mini harharhar. Tapi tak pe aku suka. Lagi banyak aku boleh makan. 

Chocolate Cake
Volcano Chocolate Cake with Ice Cream RM 13.65
This is heaven on earth! Jujur aku cakap, kalau korang pergi Cafe Pretz n' Beanz ni tak order Volcano Chocolate Cake with Ice Cream ni memang satu penyesalan terulung. Kau bayangkan kek coklat tu panas-panas, belah luar die crunchy then dalam tu lembut ditambah lagi dengan coklat meleleleleleleh. Tambah pulak dengan ais krim sejuk dekat atas. Kombinasi yang tak tau lah nak cakap ape. Aku mohon korang terliur je lah tengok gambar ni. Kalau datang sini semata-mata nak makan kek coklat ni pun memang berbaloi. Hahahah.

Pretz n' Beanz

Pretz n' Beanz

Ni rupa Cafe Pretz n' Beanz. Simple je deko dieorang tapi rasa cosy habis. Waktu ni dekat-dekat dengan Hari krismas so deko dieorang banyak ade unsur Krismas. Ruang makan belah dalam ni memang luas. Ruang makan dekat belah luar pun ok jugak tapi aku rekemen makan lah belah dalam. Selesa sikit. 


Apa yang aku suka pasal Cafe Pretz n' Beanz ni:

Dekorasi Cafe

Dekorasi cafe ni nampak simple tapi cantik. Kemas je dia susun meja. Meja makan ni ada belah dalam dan belah luar. So, plenty space kalau ramai pun.

Staff Friendly

Staff kat situ rajin betul senyum. Siap main cak cak dengan Aneeq lagi.  Yang paling best, kalau korang parking merata dekat area kedai kawasan ni, bila ada polis datang nak saman, staff dieorang cepat-cepat warning kata ada polis. Haaaa, kan bagus kalau semua kedai macam ni. Hohohoh.

Membercard Free! 

Oh, kalau korang datang sini, make sure korang sign up untuk membership dieorang. Memang berbaloi. Kalau breakfast boleh dapat air percuma. Siapa tak suka kan?


Apa yang aku tak suka pasal Cafe Pretz n' Beanz:

Parking sikit

Parking area kawasan kedai ni memang tak seronok. Satu sebab parking cepat penuh. Lagi satu nanti polis datang nak saman. Tapi tak pe je kalau korang gamble parking merata sebab nanti staff dieorang akan bagitau kalau polis datang nak saman. Hewhewhew~

Nah, kalau korang nak cuba makan jugak dekat Pretz n' Beanz, dia ade 2 outlet tau. Satu dekat Mont Kiara dan satu lagi dekat IPC Damansara tu. Very recommended! Untuk maklumat lanjut, korang boleh usha Facebook dan website dieorang.



Alamat : Solaris Mont Kiara, 22, 
Jalan Solaris 4 Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur.
Tel : 03-7732 0175







You Might Also Like

42 comments

  1. Replies
    1. Try pretzel sugar cinnamon die. serius best

      Delete
  2. Replies
    1. Memang sedap pun kyla. Eh lama tak nampak >.<

      Delete
  3. Wow the pretzels look good. I still prefer Auntie Anne haha

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I think Auntie Anne's pretzel is quite smaller than this one

      Delete
  4. my niece likes to eat this, should let her know.
    I seldom go Mont Kiara

    ReplyDelete
    Replies
    1. If in case you drop by here, go check them out

      Delete
  5. Looks like an amazing place to go eat... I want some of those pretzels....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Their pretzel taste so good. if you drop by here, please have a taste

      Delete
  6. looks nice. should go there for a try

    ReplyDelete
  7. Looks so yummy! Let's eat!

    ReplyDelete
  8. Mont Kiara is a bit far from my house. But it's worth to go there just hv some nice foods. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, just in case you are nearby, go and have a bit :)

      Delete
  9. love their pretzel!! so big and crunchy, yum yum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, i was shocked looking at the size of their pretzel

      Delete
  10. it's hard to find parking around there. so normally i will park in solaris and walk over there. anyway i have yet tried the food yet.. the pretzels look good :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, i parked at solaris then walked there too. So sad parking are so limited there

      Delete
  11. good recommendations, happy new year

    ReplyDelete
  12. sedapkn!! suka gila yg green curry tu..lapa trus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayue pun pernah makan dekat sini kan. Sedapppppp

      Delete
  13. Always passed by this shop but never try it before, and everything looks yummy here, maybe i should really try it one day! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeap, i recommend you this please. Very worth it

      Delete
  14. havent managed to visit this place yet, but boy it looks good. I should remind myself to drop by this place one day :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. They are awesomeeeee. Go get the chocolate cake. It;s the best

      Delete
  15. yum i really love pizza and pretzels and coffee so this is like a perfect like place for me

    ReplyDelete
    Replies
    1. This time, you can can pizza and pretzel in one. Woah!

      Delete
  16. yum.. you didn't try their super spicy pretzel pizza? very spicy indeed!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I just tried their chicken hawaiian pizza. I'll sure to go back there and try other thing

      Delete
  17. I love pretzels.. but golly the pizza looks more delish! Gotta go there some time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. If just in case you hang out at Mount Kiara or IPC, don't forget to try their pizza :)

      Delete
  18. Oh the pretzel looks really good! The variety is ranged quite nicely as well especially the volcanic chocolate cake with Ice Cream :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. The best dish is the volcanic chocolate. Very yummy! :D

      Delete
  19. I nak Volcano Chocolate Cake with Ice Cream please. Really looks tempting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it;s tempting and it is really good

      Delete
  20. I also like to eat pretz.. It is good concept to mix pretz + pizza with the coffee style. :) My friend said it is delicious. I also see the limited parking, so difficult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, everything was good except the parking :(

      Delete
  21. best kan green tea lattee tu :)

    ReplyDelete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter