Produk Review: B.liv CC Pores Away

December 01, 2015

Kalau korang nak tau, last week aku pergi ad-hoc road trip ke Negeri Sembilan dan Melaka. Pergi belah-belah pantai. 3 hari. Lepas tu habis muka aku burn sebab mandi pantai. Walaupun seronok tapi sedih jugak tengok muka burn. Tapi, bila balik-balik dari road trip je, ada satu bungkusan daripada Hermo Malaysia. Dan dan dapat B.liv CC Pores Away. Macam tau tau je aku  memang tengah perlukan produk untuk kembalikan struktur kulit muka aku ni. 

 B.liv CC Pores Away 30ml  by B.liv

Untuk pengetahuan korang, B.liv CC Pores Away ni adalah complexion correction cream yang boleh melindungi kulit dan dalam pada masa yang sama menutup pori-pori pada kulit wajah. 

3 Fungsi Utama B.liv CC Pores Away

  • Memperbaiki kulit wajah
  • Melindungi kulit wajah
  • Mengecilkan lubang pori-pori 

B.liv CC Pores Away

Cara Pemakaian

Sapukan pada muka lembap dengan hujung jari. Tepuk-tepuk sikit pada bahagian muka yang perlukan lebih perhatian.

Kandungan Utama

Marula Oil
Diperkaya dengan Vitamin C, anti-oksida dan asid oleik, membantu membina semula kulit, menyediakan penghidratan dalaman dan pembaikan parut,mengecilkan liang pori.
Alga Coklat 
Mempunyai keupayaan untuk pertahanan dari UVA / UVB. Juga bertindak sebagai anti-radang daripada sinaran matahari. Sesuai untuk kulit sensitif.
Alga Merah 
Bertindak sebagai aanti oksida, melembapkan dan melembutkan kulit.

B.liv CC Pores Away
Sebelum sapu B.liv CC Pores Away ni pada tangan aku. Mungkin korang tak perasan tapi warna cream ni putih dan ada bintik-bintik coklat sikit. Bintik-bintik tu lebih kurang macam bentuk scrub dalam pencuci muka. Ha, dapat bayangkan tak?

B.liv CC Pores Away
Ini lepas aku sapu pada kulit. Tekstur cream ni lembut dan ringan je. Bila dah sapu pada kulit, tak ada rasa melekit atau berminyak. Sapu je die terus serap. Tapi, korang letak sikit je lah. Jangan lah picit banyak-banyak sangat.

Yang penting sekali, produk B.liv ni tak ada Paraben, tak ada alcohol, tak ada pewangi sintetik dan tak ada minyak mineral.

Aku dah dapatkan B.liv CC Pores Away aku dari Hermo Malaysia. Korang? Kalau korang berminat nak dapatkan produk ni, korang boleh tengok dekat website di bawah ni. Sekarang ni website Hermo.my tengah buat promosi sempena Krimas.  

Website Hermo Malaysia

Hermo Malaysia Christmas Sale

Untuk dapatkan promosi harga B.liv CC Pores Away ni, korang boleh klik dekat link di bawah. Harga asal RM75. Melalui link di bawah ni korang boleh jimat RM28.30!
  

Promosi B.liv CC Pores Away - RM46.70 sahaja!

 

You Might Also Like

48 comments

  1. Nice entri kak fadzi. Hehee.. Pika pun baru cuba. Nice jugak product dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah nampak pika ade post dekat fb :D best best

      Delete
  2. funny website name, browsing quickly past the name and I thought it's Homo. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh my god, I really think you need to check on your eyes

      Delete
  3. Ehhh murah jugak kan cc cream nie. Tekstur nampak not bad untuk kulit kiter :) nk try jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah ada sale ni memang murah. cc cream pun memang smooth and light je rasa die :D

      Delete
  4. wow didn't know they have this. Shall check this on their website also. Finding suitable gift for loved one.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great. I hope this review helps :D

      Delete
  5. look like another good product worth to try . Heard about this brand but never try before

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can have it a try. It is really worth it :D

      Delete
  6. Love products that do not contain chemicals like paraben, etc. too many chemical usage also isn't good. Thanks for the info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, i love this product because it is free from chemicals. Good for our own health too

      Delete
  7. Nice name and packaging! Let us know if it really works after using!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup cheryn, let's give it a try :D

      Delete
  8. OOO! Texture looks really good leaving the skin looking natural. Gotta love the natural look.

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time applying it, i thought it would be greasy but it's not. it feels very light and looks natural too :D i just love it

      Delete
  9. B.liv is a promising brand to me. However, the price is still high too. Thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Currently they are doing Christmas sale. take a look at their website. you might find something that you like with lower price

      Delete
  10. I like Bliv products.. tried them before... definitely be checking it out again

    ReplyDelete
    Replies
    1. what bliv product have you tried before? mind sharing?

      Delete
  11. The product looks pretty good:) although I don't understand Malay but I went to google! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha good effort you have there michelle :D

      Delete
  12. Tak pernah try bliv product before! Looks really nice for having poreless skin hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go give it a try. i bet you gonna like it so much :D

      Delete
  13. good review. B'liv is having a lot of exposure lately :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. The product range is rising up now because of the quality. a good brand in deed

      Delete
  14. bliv is a good products and it get rid of my blackhead and moisture my skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You have use B.liv product before? Which product is it?

      Delete
  15. Nice , i also sometime buy from Hermo too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is my first time getting stuff from Hermo :D

      Delete
  16. never try this product before. after see your review and the result is obvious. would like to try it out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, go give it a try. I think you're gonna like it :D

      Delete
  17. this looks like a really good product to cover the pores during makeup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, it's true. I love this product

      Delete
  18. Tried this before and I'm loving it!

    ReplyDelete
  19. Ramai kawan dah cuba produk ni and memang diorang kata bagus. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep memang bagus. Saya suka dengan pores away ni.

      Delete
  20. Thanks for the sharing! Ada dapat offer lagi, yippie!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope this helps kalau you nak beli :D

      Delete
  21. I love this brand. Affordable and effective.

    http://www.ranechin.com/

    ReplyDelete
  22. Cream looks good on me. Will buy it as Christmas gift.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! Don't forget to use the code. Gives you more value :D

      Delete
  23. Didn't know about this B.liv brand until I read your post, will bookmark this for my beauty reference :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, thank you. Hope this article help :D

      Delete
  24. I b.liv this is a very interesting product worth trying out from hermo! Thx for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. If you ever think of buying one, use the code. It gives you more value :D

      Delete

Like us on Facebook