Pencuci Muka Dan Mask Botanics Daripada Mentholatum

Sekarang ni Mentholatum ada keluarkan satu siri pencuci muka dan mask yang diinspirasikan daripada alam semula jadi. Aku sebagai pengguna setia brand Mentholatum Lipice nak juga cuba apa yang lainnya tentang pencuci muka dan mask terbaru daripada Mentholatum Botanics ni.

Mentholatum Botanics

Mentholatum Botanics dah keluarkan 4 jenis produk dalam siri Botanics ni iaitu face wash 100g, face wash 150ml, foam wash 160ml dan face mask. Dan setiap produk ada pelbagai jenis pulak tu.

Mentholatum Botanics Face Wash Tube 100g
Face Wash Tube 100g (RM14.90)
Pencuci muka tube ni sesuai sangat untuk korang yang suka pencuci muka jenis yang simple. Just picit atas tangan, gosok untuk keluarkan buih dan lumur pada muka. Pada aku, pencuci muka jenis ni memang sesuai untuk bawak pergi travel. Sebenarnya pencuci muka ni ada 4 jenis - bau ros, bau serai, bau jasmin dan bau rosemary. Bau dia bau serai tapi tak kuat pun. So, jangan risau kalau korang yang tak suka bau serai tu. Memang tak akan mengganggu pun.   
 
Mentholatum Botanics Foam Wash 160ml
Foam Wash 160ml (RM25.90)
Foam wash ni aku memang suka sangat. Sebab picit-picit keluar terus buih-buih. Tak payah nak gosok-gosok dekat tangan dulu untuk keluarkan buih dia. Bila dah pam, boleh terus sapu pada muka yang basah. Jimat masa. Foam wash ni pulak cuma ada 2 jenis iaitu bau ros dan bau serai. 

Mentholatum Botanics Pump Face Wash
Pump Face Wash 150ml (RM21.90)
Yang pump face wash ni tak sama macam tube tadi. Dia punya tekstur lebih pekat dan milky sikit. Mula-mula aku pam dekat tangan, aku ingatkan losyen. Rupa-rupanya pencuci muka. Yang ni not bad. Aku suka tesktur pekat dia tu tapi kena buihkan sehabisnya sebab kalau ada tekstur milky dia tu lagi aku rasa macam susah sikit nak bilas muka tu. Pam wash ni pun cuma ada 2 jenis jenis iaitu bau rose dan bau serai. Yang penting, kalau pakai face wash yang ni agak jimat sebab kita pam sekali atau 2 kali saja, dah cukup untuk cuci muka.

Mentholatum Botanics Face Mask
Facial Sheet Mask 22ml (RM6.90 per piece) 
Aku sebenarnya dah lama tak pakai mask ni. Bila ada mask macam ni rasa macam sayang nak pakai. Sampai sekarang aku simpan tak pakai lagi. Hahaha. Untuk mask ni ada 5 jenis - lavender, rosemary, delima, minyak rosehip dan aloe vera.

Apa yang aku suka pasal siri rangkaian baru Mentholatum Botanics ni sebab dieorang buat kesemua produk ni berunsurkan bahan semula jadi macam serai, ros, lavender, delima dan sebagainya. Korang pun tau kan bahan yang dibuat daripada bahan semula jadi ni lebih baik daripada yang lain.  
So kalau korang nak dapatkan rangkaian pencuci muka dan mask Mentholatum Botanics ni, korang boleh dapatkan di Guardian terdekat.


 

{ 29 comments.. read them below or add one }

Fadzi Razak Fadzi Razak 10 February, 2016
Bau yang ros tu memang sedap sangat. yang lain okay je
Caroline Ng May Ling Caroline Ng May Ling 11 February, 2016
I just bought the cleanser for oily/combination skin, so far so good!
Aliza Sara Aliza Sara 11 February, 2016
Nice! i cant wait to try it out! Dah ada dekat rumah, belum bukak lagi. hehe
Jane Chua Jane Chua 11 February, 2016
Foam Wash nampak sesuai dengan kulit I. Will try it out.
Arisa Chow Arisa Chow 11 February, 2016
Heard so much about this, saw them recently in Guardian maybe i should try it out too!
Nur Misnan Nur Misnan 11 February, 2016
hoho.. kak no suka bau rose dan aloevera.. memang relaxinglah kalau dah kek muko bertepek..

bestnya..
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 11 February, 2016
i love the scent of rose too!! gonna start shopping there :P
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
Great. I'm in love with the whitening range :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
Hehehhe cepat pakai aliza :D
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
I love the foam wash too. very easy and jimat!
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
Yeah, they just launched these botanics range last month
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
Saya suka rose tu. Sedap sangat bau dia kak no
Fadzi Razak Fadzi Razak 11 February, 2016
Yes! That rose scent is really calming
Maple Shuh Hong Maple Shuh Hong 12 February, 2016
wah~~ banyaknya pilihan untuk Mentholatum botanics series. I want to try the rose scent too!
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 12 February, 2016
I am using the foaming type one in the mornings and I love the scent... yang lain I belum pakai.. LOL
Fadzi Razak Fadzi Razak 12 February, 2016
Yes yes. Rose scent is personally I think has very great smell
Fadzi Razak Fadzi Razak 12 February, 2016
Hehhehe I suka juga yang foam tu. Senang
Alyza Fisol Alyza Fisol 12 February, 2016
tak start pakai lagi pun...hahahaha...but yg bau serai tu best, fefeeling kat spa sangat...
Fadzi Razak Fadzi Razak 12 February, 2016
Eh betul lah. AKak cakap baru saya perasan bau serai tu macam bau dekat spa
Sunshine Kelly Sunshine Kelly 13 February, 2016
I think the masks are quite good. I am going to check out and get some this weekend.
Ivy Kam Ivy Kam 13 February, 2016
I've been using Mentholatum products for quite some time already, really like the quality :)
Pen My Blog Pen My Blog 17 February, 2016
Love the hydrating one - the scent really is wonderful. Plus for the price, it really is worth every cent ;)
Wilson Ng Wilson Ng 18 February, 2016
the products look good. furthermore there are so many positive comments here
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 March, 2016
The mask s pretty good I loveit. think I gonna get more later
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 March, 2016
I love their lipice :D Been wearing them since a teenager
Fadzi Razak Fadzi Razak 01 March, 2016
Yup, the price is very affordable
Fadzi Razak Fadzi Razak 02 March, 2016
Yup, mentholatum products for me are very reliable