Pencuci Muka Dan Mask Botanics Daripada Mentholatum

February 05, 2016

Sekarang ni Mentholatum ada keluarkan satu siri pencuci muka dan mask yang diinspirasikan daripada alam semula jadi. Aku sebagai pengguna setia brand Mentholatum Lipice nak juga cuba apa yang lainnya tentang pencuci muka dan mask terbaru daripada Mentholatum Botanics ni.

Mentholatum Botanics

Mentholatum Botanics dah keluarkan 4 jenis produk dalam siri Botanics ni iaitu face wash 100g, face wash 150ml, foam wash 160ml dan face mask. Dan setiap produk ada pelbagai jenis pulak tu.

Mentholatum Botanics Face Wash Tube 100g
Face Wash Tube 100g (RM14.90)
Pencuci muka tube ni sesuai sangat untuk korang yang suka pencuci muka jenis yang simple. Just picit atas tangan, gosok untuk keluarkan buih dan lumur pada muka. Pada aku, pencuci muka jenis ni memang sesuai untuk bawak pergi travel. Sebenarnya pencuci muka ni ada 4 jenis - bau ros, bau serai, bau jasmin dan bau rosemary. Bau dia bau serai tapi tak kuat pun. So, jangan risau kalau korang yang tak suka bau serai tu. Memang tak akan mengganggu pun.   
 
Mentholatum Botanics Foam Wash 160ml
Foam Wash 160ml (RM25.90)
Foam wash ni aku memang suka sangat. Sebab picit-picit keluar terus buih-buih. Tak payah nak gosok-gosok dekat tangan dulu untuk keluarkan buih dia. Bila dah pam, boleh terus sapu pada muka yang basah. Jimat masa. Foam wash ni pulak cuma ada 2 jenis iaitu bau ros dan bau serai. 

Mentholatum Botanics Pump Face Wash
Pump Face Wash 150ml (RM21.90)
Yang pump face wash ni tak sama macam tube tadi. Dia punya tekstur lebih pekat dan milky sikit. Mula-mula aku pam dekat tangan, aku ingatkan losyen. Rupa-rupanya pencuci muka. Yang ni not bad. Aku suka tesktur pekat dia tu tapi kena buihkan sehabisnya sebab kalau ada tekstur milky dia tu lagi aku rasa macam susah sikit nak bilas muka tu. Pam wash ni pun cuma ada 2 jenis jenis iaitu bau rose dan bau serai. Yang penting, kalau pakai face wash yang ni agak jimat sebab kita pam sekali atau 2 kali saja, dah cukup untuk cuci muka.

Mentholatum Botanics Face Mask
Facial Sheet Mask 22ml (RM6.90 per piece) 
Aku sebenarnya dah lama tak pakai mask ni. Bila ada mask macam ni rasa macam sayang nak pakai. Sampai sekarang aku simpan tak pakai lagi. Hahaha. Untuk mask ni ada 5 jenis - lavender, rosemary, delima, minyak rosehip dan aloe vera.

Apa yang aku suka pasal siri rangkaian baru Mentholatum Botanics ni sebab dieorang buat kesemua produk ni berunsurkan bahan semula jadi macam serai, ros, lavender, delima dan sebagainya. Korang pun tau kan bahan yang dibuat daripada bahan semula jadi ni lebih baik daripada yang lain.  
So kalau korang nak dapatkan rangkaian pencuci muka dan mask Mentholatum Botanics ni, korang boleh dapatkan di Guardian terdekat.


 

You Might Also Like

29 comments

  1. Replies
    1. Bau yang ros tu memang sedap sangat. yang lain okay je

      Delete
  2. I just bought the cleanser for oily/combination skin, so far so good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great. I'm in love with the whitening range :D

      Delete
  3. Nice! i cant wait to try it out! Dah ada dekat rumah, belum bukak lagi. hehe

    ReplyDelete
  4. Foam Wash nampak sesuai dengan kulit I. Will try it out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love the foam wash too. very easy and jimat!

      Delete
  5. Heard so much about this, saw them recently in Guardian maybe i should try it out too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, they just launched these botanics range last month

      Delete
  6. hoho.. kak no suka bau rose dan aloevera.. memang relaxinglah kalau dah kek muko bertepek..

    bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suka rose tu. Sedap sangat bau dia kak no

      Delete
  7. i love the scent of rose too!! gonna start shopping there :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! That rose scent is really calming

      Delete
  8. wah~~ banyaknya pilihan untuk Mentholatum botanics series. I want to try the rose scent too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes yes. Rose scent is personally I think has very great smell

      Delete
  9. I am using the foaming type one in the mornings and I love the scent... yang lain I belum pakai.. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe I suka juga yang foam tu. Senang

      Delete
  10. tak start pakai lagi pun...hahahaha...but yg bau serai tu best, fefeeling kat spa sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh betul lah. AKak cakap baru saya perasan bau serai tu macam bau dekat spa

      Delete
  11. I think the masks are quite good. I am going to check out and get some this weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The mask s pretty good I loveit. think I gonna get more later

      Delete
  12. I've been using Mentholatum products for quite some time already, really like the quality :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love their lipice :D Been wearing them since a teenager

      Delete
  13. Love the hydrating one - the scent really is wonderful. Plus for the price, it really is worth every cent ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, the price is very affordable

      Delete
  14. the products look good. furthermore there are so many positive comments here

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mentholatum products for me are very reliable

      Delete

Like us on Facebook