Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"

Sebagai seorang suri rumah sepanjang masa, aku memang selalu masak untuk breakfast, lunch dan dinner untuk anak dan suami. Orang kata air tangan seorang isteri/ibu itu kan pengikat kasih sayang. Tapi, lagi best kalau sambil memasak tu kita boleh menang hadiah best kan? Ha, sekarang ni Nestle tengah buat satu kempen Nestle "Masak & Menang". hadiah dia lumayan sangat, rasa rugi pulak kalau tak join.

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang" ni sebenarnya satu pertandingan memasak yang salah satu bahan dalam masakan tu measti ada yogurt asli Nestle. Untuk pengetahuan korang, yogurt asli ni boleh menggantikan santan dalam masakan korang supaya masakan korang lebih sihat. Sebab yogurt ini dihasilkan secara segar dan semulajadi untuk memastikan keseimbangan antara kekentalan dan teskstur lembut yang menjadi ukuran kualiti yogurt. 

Yogurt asli Nestle ini sedap dimakan begitu saja atau dijadikan salah satu bahan dalam masakan. Ramuannya menyihatkan dan setiap sajian 100g mengandungi 57kcal dan 1.6g lemak berbanding santan. Selain daripada menjadi bahan dalam masakan, yogurt asli Nestle ini juga boleh dijadikan bahan asas untuk pencecah, sos perap yang enak dan sajian pencuci mulut serta pelbagai jenis minuman.

Antara masakan yang boleh korang masak guna yogurt asli Nestle.

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"
Ayam Percik 

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"
Kerutuk Ayam Kelantan dan Pantai Timur 

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"
Kari Ikan Kandar Pulau pinang dan Utara


Cara menyertai Nestle Masak & Menang

Cara nak join contest ni senang je kalau korang memang suka dan pakar bab-bab memasak.
1. Beli satu (1) tub Nestle Natural Set Yogurt (470g/1.4kg) 
2. Download contest form 
3. Hantar borang dan resit bukti pembelian secara online atau post

Hadiah 

Nak tau apa hadiah dia yang aku cakap lumayan sangat tu? Serius memang berbaloi sangat. 

Yogurt Set Asli Nestle "Masak & Menang"

Untuk International level, korang boleh menang kitchen make over yang bernilai hingga RM30000. Untuk zone level pulak korang boleh menang voucher membeli belah SenQ.

Terma Dan Syarat 

Untuk maklumat lanjut tentang terma dan syarat korang boleh tengok dekat TERMS & CONDITION

Borang Penyertaan

Dan kalau korang dah ready untuk submit resepi korang, boleh submit guna eform dekat E-Form Nestle Masak & Menang Contest atau download borang manual di sini DOWNLOAD FORM

Tarikh Pertandingan

Cepat-cepat pergi beli yogurt asli Nestle dan mula memasak sebab pertandingan ni bermula pada 1 April 2016 hingga 30 April 2016 sahaja!

Good luck pada yang nak cuba nasib. Aku nak pergi beli yogurt jap. Aku pun nak join jugak :D


6 comments.. read them below or add one

Sherry Sherry 15 April, 2016
love to eat yogurt now can check how do.
dont know we can cooked with it
Kylie wenn Kylie wenn 15 April, 2016
I suka recipe ni leh.. Try cooking it at home..
Syafiera Yamin Syafiera Yamin 15 April, 2016
wah tak sangka guna yogurt boleh menghasilkan kari ayam yang lazat.. menarik gak hadiah dia ni nak join !
Sunshine Kelly Sunshine Kelly 15 April, 2016
Wah the prize are so generous, I like to cook using yogurt too.
Caroline Ng May Ling Caroline Ng May Ling 16 April, 2016
oh gosh! everything look super yummy!! good luck to all contestants!
Noriza Rahman Momma Vogue Noriza Rahman Momma Vogue 20 April, 2016
Dah beli yogurtnya tapi tak yakin nak masuk contest tu..hehe