Tempat Makan Best Rompin - Gerai Makan Azizah Udang Galah

October 17, 2016

Tempat Makan Best Rompin - Gerai Makan Azizah Udang Galah | Lepas dari singgah di Mersing, waktu tu dah Maghrib. Perut pun dah lapar tapi nak jugak merasa makanan yang orang kata sedap dekat Rompin ni iaitu Gerai Makan Azizah Udang Galah.

Gerai Makan Azizah Udang Galah
Ni dia Mee Udang Azizah. Harga sebenarnya aku tak tahu tapi total up semua makanan dan air yang kiteorang makan hari tu RM28. So far, ini mee udang yang paling sedap aku pernah makan. Mee dia mee kuning biasa saja tapi yang powernya tu kuah mee udang dia. Serius memang sedap. Aku hirup kuah sampai habis tau. Udang dalam ni boleh tahan besar, ada 4 ekor. Ada telur mata sebiji dia letak dalam ni. Makan panas-panas memang meletup.

Gerai Makan Azizah Udang Galah
Zul pulak order Nasi Goreng Kampung dengan Sotong Celup Tepung. Makan share dengan Aneeq. Aku tak rasa pulak nasi goreng dia tapi sotong celup tepung dia okay lah. biasa-biasa je. Portion nasi dia banyak.  

Gerai Makan Azizah Udang Galah
Inilah rupanya tempat makan di Rompin yang sedap tu. To be specific dekat Leban Condong. Kedai dia kedai biasa ja tapi makanan boleh tahan sedap. Kalau korang datang ke Rompin, ni salah satu tempat makan di Rompin yang korang wajib terjah.
 
Alamat & nombor telefon:
No.2 KG Leban Chondong 
26810 Kuala Rompin 
Pahang
013-911 9805

Google Maps
Dekat Google Maps tak ada direction direct ke Gerai Makan Azizah Udang Galah. Yang aku share ni Gerai Makan Mak Ngah Udang Galah Sepit Biru. Tak sure kedai yang sama ke tak. Tapi area dia lebih kurang dekat-dekat situ lah. Kalau korang pergi, korang tengok papan tanda nama Gerai Makan Azizah Udang Galah besar-besar atas kedai tu, ha betul lah tu.

Travel tips: 

Kalau nak order makanan seafood ni, sebelum order korang tanya lah dulu harga macam mana. Karang order sakan, tiba-tiba kena bayar harga mahal, jangan nak viral dalam Facebook pulak tau. Kehekehekehe.

Nak baca pasal next trip? Ada 9 negeri lain lagi yang aku tak habis cerita. Jom baca dekat sini - Travelogue 14 Hari Keliling Semenanjung Malaysia. (Link entry akan diupdate dari semasa ke semasa).

You Might Also Like

3 comments

  1. It looks really good!! Thanks for the suggestion!!

    ReplyDelete
  2. i orang rompin.. tapi tak sedar pon kedai nih.. haha

    ReplyDelete

Like us on Facebook