Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

April 25, 2019


Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam | Minggu lepas Fadzi ada ambil masa untuk me time melepak dengan kawan-kawan sambil makan-makan. Rasa macam dah bertahun tak ada me time. 

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Zul pulak faham Fadzi stress sikit lately. Jadi, dia jagakan Anas dan Aneeq dan bagi Fadzi keluar lepak dengan kawan. Kiteorang pergi lepak makan dekat Restoran Mangkuk Ayam di DPulze Mall Cyberjaya.

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Fadzi bukan selalu pergi jalan jalan ke Cyberjaya ni. Jadi tak tau sangat lah mana tempat makan yang best dekat Cyberjaya. Restoran Mangkuk Ayam ni pun Ida yang suggest. 

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Disebabkan restoran ni dalam mall, jadi senang lah sikit nak parking. Ada aircond lagi. Sejuk. Ruang makan dia pun jenis santai-santai je. Memang tempat best untuk lepak lepak dengan kawan-kawan ataupun keluarga.

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Menu Restoran Mangkuk Ayam

Makanan dia pun boleh tahan harganya. Tak mahal mana. Standard je. Harga makanan dan minuman bermula dari RM1.20 dan paling mahal pun belas belas ringgit je. Tak ada yang lebih RM20 pun.

Bab portion makanan dia, kalau korang ambil jenis-jenis nasi, kalau makan seorang tak ada hal. Confirm boleh habis. Tapi kalau korang order jenis makanan dalam mangkuk, Fadzi cadangkan korang kongsi je lah. Sebab portion dia besar gila.

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Bubur Ayam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Indo Ikan Siam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Air Special Kelantan

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Lemak Ayam Goreng Panas

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Lemak Ikan Tongkol

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Lemak Kari Ayam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Nasi Lemak Rendang Daging

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Nasi Lemak

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Asam Laksa

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Kari Bebola Ikan

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Kue Teow Sup Ayam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Mee Kari 

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Mee Rojak Sotong

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Pecal Sayur

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Mee Rojak Ayam

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Rojak Biasa

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Rojak Buah

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Taufu Sumbat

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Mangga Ais 

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 Lai Chi Keng

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
 ABC

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Cendol

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Minuman

Tempat Makan Di Cyberjaya - Restoran Mangkuk Ayam
Free flow pop corn

Korang pun boleh enjoy makan pop corn yang disediakan secara percuma dekat Restoran Mangkuk Ayam ni. Korang pergi dekat area kaunter, korang akan nampak bekas pop corn ni.

Ambil mangkuk yang disediakan, bukak mesin pop corn ni dan ceduk lah sendiri berapa banyak yang korang nak. Nak refill lepas habis pun boleh jugak. Tak ada masalah.

Kalau korang ada dekat sini dan tak tau tempat makan di Cyberjaya, korang boleh cuba Restoran Mangkuk Ayam ni. 

Restoran Mangkuk Ayam Malaysia
P10, D’Pulze Shopping Centre
Cyberjaya

Facebook : Restoran Mangkuk Ayam Malaysia




Baca ini juga ..

24 comments

  1. terliurnyaa oiii..
    Nasib dah lunch haha

    ReplyDelete
  2. scroll down sambil telan air liur..banyak makanan sedap kat Mangkuk Ayam ni..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum, pertama kali dtg sini sis terus follow.. menarik menu2 yg ada.. nampk sedap semua...

    ReplyDelete
  4. Terliur lah pulak tgk makanan ni

    ReplyDelete
  5. Sedap tak nasi air tu tu se qaseh penggemar nasi air wuuu kalau dari kelantan biasa mmg fav lah

    ReplyDelete
  6. OMG mknan dia mmg nmpk menggiurkan sgt yg nasi air kelantan tu!!! hahahha dappnyaa ya Allah !!

    ReplyDelete
  7. Menariknya! First time cx dengar pasal kedai mangkuk ayam ni. Fuh! Menarik juga ya. Bila cx tengok gambar² yg fadzi upload ni. Kemain semua sedap² belaka. Cx plak yg terliur padahal baru lepas makan. Hahahaha terbaiklah!

    ReplyDelete
  8. nama dia pun dah rare sangat..jgnlah sebuk mangkuk lain sudah..tp menu2 dia nampak unik dan menyelerakan..nasi air pun ada..teringin nak rasa..tak pernah mkn lagi tu..siap dpt pop corn free..mmg good attraction cafe ni

    ReplyDelete
  9. banyaknya choice dia! yang penting semua makanan tarikan serata negeri dan negara. harga dia camne? nama restoran pun dah unik, sajian nampak biasa tapi rasanya mesti luar biasa

    ReplyDelete
  10. I nak try nasi lemak dagin rendang tu. Nampak sedap sangat rendang dia. Nanti nak singgah kat sini la. Boleh try menu dia. Nampak menarik.

    ReplyDelete
  11. wah! meleleh air liur tengok gambar gambar dalam entri ini. tak sangka menarik juga restoran mangkuk ayam ni. lain kali boleh lah saya singgah kalau ke cyberjaya.

    ReplyDelete
  12. Free flow popcorn tu konpem budak budak dok ulang ambik tu je

    ReplyDelete
  13. ya Allah.. kenapa tempting sangat semuanya.. bubur ayam.. laksa.. abc.. eh semualah..

    ReplyDelete
  14. Kenapakah dugaan ini mendatang? Kenapa semuanya mengiurkan?? Huwaaaaaaaaaa.... Nak nangis tengok gambar nasi lemak, pastu laksa! Pastu mee kari ayam. Jahat laaaa awak! Kena pi jap lagi ni

    ReplyDelete
  15. Alamak.. Ada beberapa menu yang dah buat kita naik terliur la fadzi. Hehe
    Harga pun standard je bagi kita. Tak la mahal mana. Tengok makan semangkuk tu pun boleh buat kenyang.
    Abc dia tuuuu.. Mengancam..

    ReplyDelete
  16. Nama restoran ini sangat menarik..lol...makanan pun nampak sedap sangat. Should go eat there next time.

    ReplyDelete
  17. dah pernah makan kat sini. memang sedap terutama sekali laksa dgn rojak sotong tu. serious sedap sangat. air kedondong tu pon sedap. suka tengok dekorasi kedai nie. semuanya ada gambar ayam. unik !

    ReplyDelete
  18. tergoda tengok semua makanan. nampak sedap sangat.

    ReplyDelete
  19. sedapnya makanan kat sini...nampak semua enak-enak..tak pernah lagi sampai kat sini..rasanya tempay ni pernah viral dulu..suka tgk pinggan dia nampak klasik sangat

    ReplyDelete
  20. Unik nama dia.. restoran mangkuk ayam.. menu-menu pun nampak sedap tu.. rasa nak try jugak.. tengok pada hidangan pun macam lain dari lain.. guna pinggan mangkuk yang style lama-lama gitu

    ReplyDelete
  21. Sedapnyaaaaaa. Mula2 fikir nasi ayam je hado rupanya lain pun hado. I suka yg tak over the top nampak ringkas tapi selalu yang nampak simple tapi paduuuuu rasa dia. Esok I go putrajaya dah dekat dah nak menyinggaahhhh.

    ReplyDelete
  22. Famous la mangkuk ayam ni! Leh la nak try makan tp jauh sikit la dr kak min hehe

    ReplyDelete
  23. Tak.pernah lagi makan kat sini..teringin gak sb selalu benor org dok sebut2 pasal mangkuk ayam ni. Insaallah one day nak gi cuba gak

    ReplyDelete
  24. Sedapnya nampak menu menu kat sini. Harga pun not bad, berpatutan. Tak pernah lagi try makan kat sini. Boleh la try nanti kalau ada ke sana

    ReplyDelete

Followers