Ephyra Skin Bar Cerahkan Kulit Muka

July 03, 2015

Lepas aku mengandung dulu, ada bahagian-bahagian badan aku yang jadi gelap macam dekat bahagian pelipat dan jugak leher.  Muka pun dah jadi tak berseri dan kusam sebab penat sangat first time pengalaman jaga baby ni.  Aku puas duk cari nak pakai apa untuk elok kan balik kulit muka dan badan aku.

Produk kecantikan yang jenis makan memang banyak sekarang ni. Tapi disebabkan aku masih lagi makan ubat yang hospital bagi, aku tak nak lah campur dengan suplemen-suplemen yang lain. Takut ada side effect yang teruk pulak karang.

So, aku cuba satu produk kecantikan ni, Ephyra Skin Bar. Aku berkenan nak cuba Ephyra Skin Bar ni sebab banyak kot orang duk bercerita pasal ESB ni. So, apa salahnya kalau aku cuba. Kot-kot sesuai dengan muka aku. Rata-rata aku baca review dan testimoni, diaorang memang puas hati.

Testimoni Ephyra Skin Bar

Harga pun boleh tahan dengan saiz sebuku ESB ni. Sebuku ESB ni berharga RM39 sahaja dan aku pakai sebuku ni boleh tahan sampai sebulan sebab aku pakai untuk badan dan muka sekali.  Aku pakai sabun ni potong 3. 1 potong yang besar untuk badan dan 2 potong kecil untuk muka.

ESB ni sangat berkesan untuk menghilangkan kesan-kesan seperti dalam gambar dekat bawah ni. 


Selain daripada boleh menghilangkan kesan-kesan dekat atas ni, ESB ni jugak boleh:
  • Hilangkan kesan hitam bawah lengan
  • Melembapkan dan menyuburkan kulit 
  • Menghilangkan bau badan 
  • menggebukan dan mencerahkan kulit

Aku ni jenis suka produk-produk yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan tak ada bahan kimia. Sebab tu selama ni aku tak pakai apa-apa pencuci muka langsung. Tapi, bila tengok bahan-bahan dalam ESB ni, aku tak risau sebab semuanya bahan semulajadi seperti:
  • Glutathione - Melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit
  • Ekstrak Bearberry Alpha Arbutin A - Menjadikan tona kulit lebih sekata 
  • Fish Collagen - Menggantikan sel-sel kulit lama dengan yang baru
  • Seaweed - Menanjalkan dan menjadikan kulit lebih tegang
  • Ekstrak lobak - Menggiatkan sel kulit dan melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari
  • Enzim pisang - Memperbaiki tekstur dan tona kulit
  • Rice Bran Oil - Menyuburkan, memperbaiki dan memperbaharui permukaan kulit
  • Glycerin - Merawat kulit berminyak

Kalau korang ada masalah wajah muka atau pun badan, tak kisah lah jerawat ke muka berminyak ke, whitehead blackhead ke bau badan busuk ke. Nah, ini jawapan nya. Korang cuba satu buku je dulu, confirm berkurangan semua tu. 

Ini pengalaman aku pulak dari apa yang aku pakai selama 2 minggu ni.


--Hari pertama--

--Hari ke 5--

--Hari ke 11--

--Hari ke 14--

Hahaha, abaikan muke garang tu. :D Gambar pertama tu nampak muka berminyak sikit. Gambar kedua tu minyak dah makin berkurang. Gambar ketiga dan keempat tu muka aku dah tak berminyak langsung. Serius rasa sedap je muka ni. Lepas ni laki aku nak pegang-pegang muka, tak ada lah aku nak lari-lari lagi. Hahahha.

Oh oh, semua gambar dekat atas ni tak de edit-edit. Cuma letak watermark je. And aku tak pakai make up pun dalam gambar-gambar ni.
 
Kalau nak lagi best, sekarang ni OceanLife tengah buat satu pertandingan selfie Ephyra Skin Bar Before & After Contest. Kalau korang menang, korang boleh dapat iPhone 6 sebijik. Hai hai hai. Tak kan tak nak kot. Muka cantik dapat, iPhone 6 pun dapat. Jom ler join.

Ephyra Skin Bar Before & After Contest

Jom join ramai-ramai. Mana tau menang iPhone sebijik kan?



You Might Also Like

8 comments

  1. ESB ternyata berkesan kan...mampu mengurangkan jeragat dan jerawat....K.Sal suka gak ESB..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. memang berkesan. saya paling suka sebab bau die wangi :D

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe segan pulak. terima kasih fiza :)

      Delete
  3. Produk Ephyra nie memang hebat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul tu. testimoni pun dah banyak tunjuk berkesan

      Delete
  4. saya pernah pakai dulu tapi first week kurang masuk kali kedua nak pakai jerawat naik..tapi sekarang mcam xkurang2 sy try nak pakai balek..cuma cmpur degan krim kunyit tia..rasa ok ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azizah, saya biasanya tak campur produk. So saya tak sarankan campur. Takut efek lain pulak

      Delete

Facebook

INSTAGRAM

Twitter