Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life | Sebelum ni kalau nak consume sarang burung, biasanya kita buat macam sup ataupun yang dijual pun jenis pati sarang burung yang pekat kan. Sekarang ni dah ada minuman sarang burung halal dalam botol. Senang nak minum, halal dan paling bestnya, rasa dia sedap.

Minuman Sarang Burung Halal

Minuman Sarang Burung Halal Dan Kolagen The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung dan Kolagen The Joy Of Life ini adalah minuman kesihatan yang mengandungi khasiat dan kelebihan sarang burung serta kolagen. Terdapat 5 variasi miniman ini iaitu Original, Laici, Longan, Aloe Vera dan Kurma Merah. Kesemua variasi ini datang dalam saiz 250ml. Dalam minuman ini tak ada bahan pengawet dan bahan pewarna yang dicampurkan. Dan disebabkan produk ini dihasilkan daripada bahan semula jadi, kemungkinan akan ada pemendapan dan warna serta rasa dia akan berubah dari satu botol ke botol yang lain. 

5 Variasi Minuman Sarang Burung Halal Dan Kolagen The Joy Of Life

5 variasi Minuman Sarang Burung Halal The Joy Of Life:

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Original

Dalam minuman kesihatan ini mengandungi kolagen, sarang burung, gula batu dan stabilizer yang dibenarkan.

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Laici

Dalam minuman kesihatan ini mengandungi laici, kolagen, sarang burung, gula batu dan stabilizer yang dibenarkan.

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Longan

Dalam minuman kesihatan ini mengandungi longan, kolagen, sarang burung, gula batu dan stabilizer yang dibenarkan. 

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Aloe Vera

Dalam minuman kesihatan ini mengandungi aloe vera, kolagen, sarang burung, gula batu dan stabilizer yang dibenarkan.

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life

Minuman Sarang Burung Kurma Merah

Dalam minuman kesihatan ini mengandungi kurma merah, kolagen, sarang burung, gula batu dan stabilizer yang dibenarkan.

Minuman sarang burung ini sesuai untuk semua golongan usia tak kisah yang muda remaja ataupun yang tua. Tapi untuk budak-budak bawah 2 tahun tu kurang sesuai lah sikit. 

Aku pun dah cuba beberapa variasi. Ada yang manis, ada yang rasa agak kuat, ada yang agak tawar dan ada jugak yang rasa biasa-biasa. Korang jangan risau untuk minum minuman sarang burung ni sebab rasa dia lebih kurang macam teh kundur atau teh bunga saja. 

Yang penting, korang kena ingat untuk simpan minuman sarang burung halal ini di tempat sejuk dan kering. Pastikan korang simpan dalam peti ais bila dah bukak dan habiskan dalam masa 24 jam supaya kualitinya terjamin.   

Minuman Sarang Burung Halal - The Joy Of Life
Kredit gambar: Afzal SukaSuki

Korang boleh dapatkan minuman sarang burung ini di 7Eleven buat masa sekarang dan akan datang di hypermarket dan farmasi-farmasi terdekat korang. Untuk maklumat lanjut lagi pasal minuman sarang burung dan kolagen halal daripada The Joy Of Life ni, korang boleh tengok website dan Facebook dieorang.



{ 7 comments.. read them below or add one }

Afif Rayyan Afif Rayyan 21 October, 2016
Dah ade bermacam2 perisa sekarang ye.. bagus2
TunSha Ayunie TunSha Ayunie 21 October, 2016
Adoi.. suka gila minuman cenggini. Tetiba macam haus pulak [-(
Pen My Blog Pen My Blog 21 October, 2016
I think I have been seeing this quite a bit on FB and it sure does look interesting. Will check the drink out and since it has a lot of flavors - it will certainly have a vast variety to choose from as well :)
Sally Samsaiman Sally Samsaiman 21 October, 2016
Semalam Sally dapat cuba semua perasa...Sally suka dengan perasa Aloe Vera dan juga Kurma Merah dengan Buah Goji tu...
Nory Zoulkefle Nory Zoulkefle 21 October, 2016
kite dah start ketagih dah air ni...heheheh
Hanny Abdullah Hanny Abdullah 21 October, 2016
Dulu mmg minum air ni tapi dlm botol kecik..now dh ada perasa2 cam ni lrh lah beli bebanyak..hehehe
Shin May Shin May 23 October, 2016
The prices is quite cheap ! Will try it one day ^^