Habis Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd Dan Result Gambar Fadzi

March 25, 2020


Habis Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd Dan Result Gambar Fadzi | Akhirnya 2 hari lepas hari last Teacher Lini bagi result untuk task keempat yakni task terakhir untuk kelas phone photography PhopbyLiniMohd Batch 22.


Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd

Dalam entri kali ni, Fadzi nak kongsikan dengan korang antara gambar-gambar yang Fadzi dah ambil dan apa komen Teacher Lini untuk gambar-gambar yang Fadzi dah hantar. 

Habis Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd Dan Result Gambar Fadzi

Untuk pengetahuan korang, kelas PhopbyLiniMohd ni kelas phone photography yang ketiga Fadzi join. Sebenarnya dah lama nak join kelas ni. Tapi setiap kali nak join, kelas cepat je penuh. Berhuhu je lah.

Kelas ni pun Fadzi dah book dari tahun lepas lagi tau. Punya gigih nak masuk kelas teacher ni. And Fadzi rasa berbaloi sangat tunggu lama-lama macam ni sebab kelas Teacher Lini memang best.

Serius kelas kali ni tak senang. Bukan saja sebab Teacher Lini memang strict dalam kelas. Tapi juga sebab sebulan lebih dalam kelas ni Fadzi sorang-sorang jaga anak-anak. Tambah lagi dengan sekarang tengah kecoh dengan COVID19.

Jadi jom kita tengok gambar mana yang Fadzi submit untuk task, apa komen Teacher Lini untuk gambar-gambar yang Fadzi hantar dan gambar Fadzi tersenarai dalam nombor berapa untuk top 40 pilihan Teacher Lini.

Task 1 - Produk/Servis

Untuk task pertama ni mula-mula Fadzi plan nak ambil gambar lain. Tapi last-last Fadzi tangkap gambar dan hantar gambar yang mempamerkan servis yang Fadzi buat iaitu Servis Ghostwriter.

Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd


Kedudukan Top 40:
Nombor 19 daripada 40

Task 2 - Street Photography

Task ni Fadzi rasa paling susah Fadzi nak buat. Berhari-hari fikir nak ambil dan submit gambar apa. Fadzi rasa street photography ni antara subjek yang Fadzi fail nak buat. Tapi Fadzi hantar lah juga apa yang mampu.

Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd

Kedudukan Top 40:
Nombor 8 daripada 30

Task 3 - Juice Photography

Untuk task juice ni, Fadzi guna bunga telang dengan jus lemon. Konon-kononnya nak nampak rare sikit lah dan nak bagi wow sikit. Sebenarnya air ni boleh bertukar warna dari biru jadi purple bila campur jus bunga telang dengan jus lemon. Tapi tak ternampak pulak perubahan tu. Huhuhu.

Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd

Kedudukan Top 40:
Nombor 22 daripada 40

Task 4 - Cookies/Biscuit and napkins

Task terakhir ni Fadzi guna biskut old school lebihan daripada biskut masa buat task last kelas phone photography Teacher Hani Zah dan Mamayanz. Alang-alang ada biskut ni je dekat rumah, Fadzi pakai je. Nak keluar risau COVID19.

Kelas Phone Photography Online PHOPbyLiniMohd 

Kedudukan Top 40:
Nombor 9 daripada 40

Fuh, tamat sudah kelas Fadzi dengan Teacher Lini. Kelas kali ni memang banyak sangat benda yang Fadzi belajar. Walaupun banyak halangan, Fadzi cuba lah juga habiskan. 

So far, Fadzi suka dengan cara Teacher Lini ajar. Walaupun nampak garang tapi kelakar jugak sebenarnya teacher ni. Kawan-kawan dalam group pun tak lokek nak bagi tunjuk ajar kalau ada kita tersalah.

Kalau korang ada minat untuk belajar ambil gambar macam ni, Fadzi sokong sangat korang join kelas-kelas phone photography macam ni. Banyak sebenarnya kelas-kelas online yang korang boleh join. Fadzi ada share dekat entry sini. Korang boleh lah baca.



Baca ini juga ..

4 comments

  1. Lepas ini kalau shoot gambar pasti dah cantik.. hehe

    ReplyDelete
  2. haus plak tgk air tu..biskut tu sedapnya..lama tk mkn hehe

    ReplyDelete

Followers